Walid Shoebat: Christen-Zionistische Fantast en Misleider!

In het christen-zionistische maandelijkse tijdschirft, De Oogst, van april 2007, treffen we een artikel aan van de hand van Wim Hoogendijk op blz. 24-25 onder de titel, “Walid Shoebat Van islamitische terrorist tot christenzionist.”  Hoogendijk zegt dat hij de gegevens voor zijn artikel genomen heeft van de autobiografie van Shoebat “en van onafhankelijke informatie van BBC News.” Na zich in de jaren ’70 te hebben aangesloten bij de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO), zoekt Shoebat met andere jongeren de confrontatie met het Israëlische leger. Tijdens één van deze confrontaties weten Shoebat en de jongeren waarover hij de leiding heeft, een Israëlische militair te pakken te krijgen die vervolgens zwaar mishandeld en bijna gelyncht word; dankzij andere militairen word de Israëlische militair bevrijd waarna Shoebat en zijn aanhang naar een klooster weten te ontkomen; de nonnen die het klooster besturen, nemen hen onder hun hoede, want zo zegt Shoebat, “Zelfs zij haten de Joden.” Later worden hij en enkele andere jongeren door de Israëliërs gearresteerd waarna hij enkele weken in de Mucovite-gevangenis doobrengt; na zijn vrijlating hervat Shoebat zijn terroristische activiteiten door te trachten, een Israëlische bank op te blazen hetgeen echter mislukt; zijn activiteiten worden verstoord door Palestijnse kinderen die aan het spelen zijn. De bom die voor de bank was bedoeld, explodeert echter op het dak van het aangrenzend gebouw waarbij geen gewonden vallen. Op 16-jarige leeftijd word Shoebat door zijn ouders naar Amerika gestuurd om er te studeren; Op het Loop College in Chicago waar hij studeert, komt Shoebat in aanraking met de Arabische Studentenorganisatie en om de strijd tegen Israël vandaar uit voort te zetten, werft hij leden aan en tracht aan geld te komen. Na zijn studie blijft Shoebat in Amerika, krijgt er later het Amerikaans staatsburgerschap en trouwt er.

“Zijn vrouw was christen geworden en Shoebat probeerde haar te bekeren tot de Islam. Hij vertelde haar dat de Joden de Bijbel hadden vervalst. Zij vroeg hem om daar voorbeelden van te laten zien. Hij kocht een Bijbel en ging erin lezen. Het lukte hem niet om het ongelijk van de Bijbel te bewijzen. Integendeel, zo zegt hij zelf: “Ik begon de geschiedenis van de zondeval te begrijpen en las het boek Openbaring. Toen ik bij de profeten kwam, werd ik daar zo door getroffen, dat ik de boeken Zacharia, Ezechiël, Daniël en Jesaja ging bestuderen. Daar las ik: “Want Ik ben God en er is geen ander, want Ik ben God en er is niemand gelijk Ik” (Jes. 46:9). Shoebat ging een 180 graden andere koers varen in zijn leven. In plaats van Israël te haten, begon hij nu, vanuit de Bijbel, van Israël en de Joden te houden.” 

Omdat Shoebat zich tot het (zionistische) Christendom bekeerd heeft, brengt dit hem in conflict met zijn familie. Hij woont met zijn vrouw op een geheime locatie en heeft de leiding over de Christelijk pro-Israël organisatie, de Walid Shoebat Foundation. Verder is hij al enkele malen gemolesteerd en door Moslims in Amerika en Canada bedreigd met de dood. Het artikel vervolgt met:

“Zijn oplossing om het jihad-geweld tegen Israël te keren, is even eenvoudig als doeltreffend. Hij zegt hierover: “De beste manier om het jihad-geweld te keren, is zo makkelijk als het omslaan van een bladzijde. Wij moeten christelijk onderricht aanbieden en de bijbelse waatheid brengen in de hele moslimwereld. Als wij de boodschap brengen en hen vertellen dat de Bijbel al voorzegt wat de moslims te wachten staat, als zij dat gaan begrijpen en het helder gaan inzien, dan zal hun valse geloof waar zij zo op hopen, gaan wankelen.” 

Tenslotte verwijst Hoogendijk naar de website van Shoebat, http://www.shoebat.com en vraagt hij om Shoebat en zijn vrouw in onze gebeden te gedenken.

Walid Shoebat: Goedbetaalde propagandameester en waarheidsverdraaier.

Maar wie is Walid Shoebat nu wérkelijk? Iemand die de wegen van Shoebat nauwkeurig is nagegaan, is de journalist, Eileen Fleming. Zij heeft o.a. contact gehad met Shoebat’s Palestijns-Amerikaanse familieleden waaronder Kamal Younis. Nadat zij hem haar onderzoeksresultaten omtren Shoebat voor had gelegd, checkte hij die samen met andere familieleden. En die hadden na de feiten nagegaan te hebben, het volgende te zeggen:

“Walid’s entire biography is a manufactured fabrication. His handlers have taken one point and have twisted it and build a fictional story.”

“The biggest act of “terror” he ever committed was to glue Palestinian flags on street posts. But, when he was in jail he met someone who invited him to join a group against Israel. In 1977 Walid and his friends put packages behind a bank, but there were no explosives in it.”

“Walid claimed on CNN  that he met Sheikh Jamal and was a member of the Muslim Brotherhood and claimed he had been a member of a U.S. sleeper cell terrorist group. All his relatives doubt this greatly, but we believe he is being paid money to keep saying bad things about Muslims.”

“None of Walid’s relatives are extremists, only Walid is. It’ s apparent Walid is involved in a smear campaign with fundamental Christian Zionists to convince Jews and Christians that Islam is out to get them.” 

Zijn familie vertelde dat Walid Shoebat nooit lid is geweest van de PLO. En zij zijn niet de enigen die stellen dat Shoebat van alles in elkaar gedraaid heeft. En hoe wil hij aan de Moslimwereld precies het bijbels onderricht aanbieden? Shoebat heeft in een post op Facebook opgeroepen tot de verwoesting van Mekka en de Islam! Niet bepaald een vredige wijze om er het “bijbels onderricht” te verspreiden!  Zie: christianitybeliefs.org/end-times-deceptions/false-prophets/walid-shoebat-is-a-fraud/

Onwetendheid. 

Vele christen-zionisten zoals Wim Hoogendijk (die overigens oprecht en te goeder trouw zijn) weten niet dat Walid Shoebat een waarheidsverdraaier en bedrieger is. Hun christen-zionistische leer is echter, hoewel die bijbels klinkt, volkomen onbijbels. Als zij de Bijbel nu maar op de juiste wijze gelezen hadden, zou Walid Shoebat hen zeer waarschijnlijk niet misleid hebben.

Ton Nuiten – Maandag 26 oktober 2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.