Cryptocheilus Weblog, ofwel: De Ignoramus Magnificus Spreekt, en de Gewone Onwetenden Volgen.

Als je ietwat willekeurig over het internet surft, kom je nogal wat tegen: zeer informatieve websites maar ook die sites waar de dommigheid en onnozelheid (letterlijk) van af stralen. Wat het laatste betreft, hebben we een goed voorbeeld: Cryptocheilus Weblog. Onder de titel, Anneke Bleeker een misleidende moeder, heeft onze Cryptocraat op 19 juni 2010 (al enkele jaren geleden dus toen destijds het Mexicaanse griepvirus in de wereldwijde aandacht stond), een artikel gepubliceerd waarmee hij aan wilde tonen dat Anneke Bleeker de zaak belazerd heeft. Wie is Anneke Bleeker? Bleeker heeft een eigen website, http://www.verontrustemoeders.nl Zij stelt o.a. de door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. (RIVM) aan de kaak; zij beweert o.a. dat vaccinaties tegen bepaalde toekomstige ziekten lichaamsvreemde stoffen bevatten die een negatieve uitwerking op de gezondheid van o.a. baby’tjes hebben.

 

Cryptocheilus: Misleidende Veelprater. 

 

Nu wil onze Cryptocraat aantonen dat Anneke Bleeker zoals al gezegd, de zaak belazerd zou hebben en hij begint met te zeggen:

“Anneke Bleeker stelt dat u, verontruste ouder, handig of slim beïnvloedt wordt. Een term ontleend aan de van Dale. Laten we nu eens kijken naar de misleiding van Bleeker zelf. Bleeker schrijft over een postmarketingonderzoek (PMO) naar het DTP- en het BMR-vaccin” (waarbij hij verwijst naar een pdf van Bleeker, http://www.verontrustemoeders.nl/12.06.2010 Hoe worden wij gemanipuleerd en blijven wij daarin trappen.pdf)  Onze Cryptocraat nu, beweert dat we volgens Bleeker gemanipuleerd worden om ons uiteindelijk zover te krijgen dat we “doen wat men wil of dat wij geloven wat ons verteld wordt.” (Volgens Bleeker is dit het geval met het marketingonderzoek betreffende vaccines.) De rest van het relaas van de Cryptocraat is hier te vinden: https://cryptocheilus.wordpress.com/2010/06/19/anneke-bleeker-misleidende-moeder/ Dan is er een arts, Jannes Koetsier, die zeer kritsch staat tegenover vaccinaties; van hem beweert de Cryptocraat dat hij en Bleeker een veertienjarig meisje wat juist was hersteld van een acute lymfatische leukemie, de stuipen op het lijf jagen; het meisje vroeg Bleeker per email over advies, de griepprik nu wel of niet te nemen. Vervolgens zouden Bleeker en Koetsier het kind zoals de Cryptocraat het noemt, “hel en verdoemenis” hebben gepredikt. https://cryptocheilus.wordpress.com/2010/11/10/jannes-koetsier-en-anneke-bleeker-prediken-hel-en-verdoemenis/ Op verschillende paginas van de Cryptocraat krijgt Koetsier er flink van langs: https://cryptocheilius.wordpress.com/?s=jannes+koetsier Hij wordt door de Cryptocraat o.a. “iemand met een hoofd vol complotschimmels” genoemd. Er is teven een video-clip te zien, Twijfel over bijwerking griepvaccin van RTV Drenthe. Ab Klink van het VWS, had in de tijd van de Mexicaanse griep, griepvaccins gekocht. Daarvan beweerde het European Medicines Agency (EMEA) het volgende (waarbij Koetsier voorleest van de bijsluiter van een van de griepvaccins die Klink gekocht had):

“Over zwangerschap: Er zijn momenteel geen gegevens beschikbaar over het gebruik van vaccentria tijdens de zwangerschap. Je bent dus als zwangere toch proefkonijn eigenlijk.” Verderop in de clip zegt Koetsier dit:

“En weet wel, ik had het net over niet getest op zwangeren, als je leest wat er verder over wordt geschreven (ook de goedkeuring van dat vaccentria, een van die h1n1 Mexicaanse virussen), daar staat gewoon netjes in (en dat staat ook in de bijsluiter), bijvoorbeeld, risico (weliswaar heel klein hoor, piepklein risico maar niet niks), risico op hersenontsteking, risico op Guillain-Barré (verlammingsziekten, ze zetten het er netjes in hoor, ook in de bijsluiter). Weet u waaarom?” (vraagt Koetsier de presentator van RTV Drenthe waarbij hijzelf het antwoord geeft): “Als u een van de pechvogels bent die die verlammingsziekte oploopt, kunt u nergens uw schade verhalen; dan had u maar de bijsluiter moeten lezen.”  Wat Guillain-Barré eigenlijk is, wordt hier berschreven, http://www.vws.nl/spierziekten/diagnose.php?diagnose_id=34nl Hoewel herstel mogelijk is, zijn de verschijnselen voor hen die hieraan lijden,  “zeer beangstigend en roepen vaak heftige emotionele reacties op”…”hevige pijn, hallucinaties of beangstigde dromen die heel echt lijken.” En. “GBS treedt op door een onbedoelde reactie van het eigen immuunsysteem.” (een onbedoelde reactie, geactiveerd door onder andere….vaccines mischien?)

Koetsier mag dan door de Cryptocraat wel als een ondeskundige worden beschouwd, hier heeft hij wel een punt: allereerst wordt in de bijsluiter toegegeven dat deze vaccins, ongeacht hoe klein die ook mgen zijn, ronduit gevaarlijke bijwerkingen op de gebruiker ervan kunnen hebben. En als de gegevens over de uitwerking van vaccins op zwangere vrouwen destijds niet bekend waren, waarom die dan toch uittesten op deze vrouwen? Koetsier heeft gelijk; dan ben je niet meer dan een proefkonijn!

 

De Gevestigde Media & Pers. 

 

Hoewel er heel soms aandacht is voor nieuws betreffende een mogelijke link tussen vaccines en bapaalde ziekten, is het opmerkelijk dat de media & pers nog nooit ruim en uitgebreid aandacht aan dit mogelijke verband tussen die twee heeft gegeven. Zijn we ooit eens getuige geweest van een TV-programma waarin mensen zoals Anneke Bleeker, Jannes Koetsier en anderen enerzijds en deskundigen van her RVIM en NVI anderszijds hun bezwaren uiteen konden zetten? Zover ik weet, nog nooit! Daarnaast is hetgeen de media & pers over dit onderwerp te verkondigen hebben, maar schaars en oppervlakkig. Nu is het internet er echter en de informatie die we daar vinden is beter gedetailleerd en duidelijk uitgelegd.

 

° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° °

 

We zijn begonnen met de kritiek van de Cryptocraat op Anneke Bleeker. Het artikel van Bleeker is ook te lezen op een site die (net als vele andere trouwens) door hem wordt gehekeld: http://www.leefbewust.com/themas/vaccinaties.html De ironie is nu dat de Cryptocraat zijn giftige pijlen vnl. op Jannes Koetsier en Anneke Bleeker richt, http://www.leefbewust.com/vaccinaties.html letterlijk volgepakt is met gedetailleerde gegevens van zowel Nederlandse als buitenlandse deskundigen, verschillende Nederlands en Engelstalige video-clips! Hier steekt het commentaar van de Cryptocraat maar schril en iel bij af! Verder moet de vraag aan onze Cryptocraat worden voorgelegd of hij ooit wel eens de boeken, Wat artsen je niet vertellen; Over de gevaren van de moderne geneeskunde van Lynne McTaggard (Lemniscaat 197), Dossier Mexicaanse Griep; een kleine griep met grote gevolgen van Daan de Wit (Lemniscaat 2010), CENSUUR Wat u niet mag weten over uw gezondheid en Cholesterol is niet schadelijk van Dr. Gábor Lenkei (zie http://www.lenkeiboeken.nl) en het vorig jaar (2015) verschenen boek, Dodelijke Leugens; Artsen en patiënten misleid, van C. F. van der Horst (Per Veritatem Vis 2015). Er zijn nog meer dergelijke boeken over het betreffende onderwerp, vaccinaties, gepubliceerd. Hierbij verbleekt en vervaagt al hetgeen onze Cryptocraat over Jannes Koetsier, Anneke Bleeker (en anderen) te zeggen heeft (ook al mocht hij bij hen enkele fouten hebben aangetroffen!) Daarnaast blijkt hij tevens een aversie te hebben tegen, ja, schijnt zelfs allergisch te zijn voor complottheorieën! Het kan er maar niet bij hem in, dat er een wereldwijde samenzwering zou kunnen bestaan! Het punt waar het hier dan ook om gaat, is dat we in onze Cryptocraat een Ignoramus Magnificus hebben die iets vaags verkondigt waarnaar de gewone onwetenden die hun  positieve reacties op de artikelen van zijn website geven, zich gedwee voegen. Nee, onze Cryptocraat is eigenlijk een allesroeper die op basis van zijn gevonden paar “golden nuggets” (enkele fouten die Jannes Koetsier en Anneke Bleeker gemaakt zouden kunnen hebben), een wazig verhaal heeft gepubliceerd. Ons advies: Neem de Cryptocraat die eigenlijk een misleidende veelprater is, niet serieus en laat hem maar links liggen! Want zolang Koetsier, Bleeker (en anderen) gedetailleerd en wel, méér te vertellen hebben dan de Cryptocraat ooit zal doen, is hij dan ook niet serieus te nemen.

 

Ton Nuiten – Zaterdag 18 maart 2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.