Een Rabbijnse Holocaust-Reduceerder vs Een Rooms-Katholieke Holocaust-Ontkenner.

Hadden we het recent nog over rabbijn Lody van de Kamp die met zijn boek, De Joodse Slaaf duidelijk maakte dat de Joden niet altijd slachtoffers waren maar ook “soms” daders, nu hebben we de ultra-orthodoxe Amerikaans-Joodse rabbijn, Yosef Mizrachi van New York die nu beweert dat er tijdens de holocaust minder dan 1.000.000 Joden door de Nazi’s om het leven zijn gebracht; Mizrachi minimaliseert hiermee het bekende getal van 6.000.000. Het is niet de eerste maal dat de omstreden rabbijn met onorthodoxe uitlatingen naar buiten komt; eerder had Mizrachi beweerd dat Joodse kinderen die geboren waren met het Down-syndroom of aan autisme leden, dat dit alles een straf zou zijn voor zonden, begaan in een vorig leven. Hiermee maakt hij duidelijk dat hij (en dit is ook van toepassing op alle rabbijnen), dat hij in zielsverhuizing ofwel reïncarnatie gelooft. (En even terzijde: Het Oude Testament waarvan vele Christenen menen dat dit de kern van het Judaïsme zou zijn, vermeldt hier niets over; de Talmud, wat het “kloppend hart” van het Judaïsme is, spreekt hier wél over!) En het is ook niet de eerste maal dat hij om die reden nogal wat kritiek over zich heen heeft gekregen voor zijn visies. Efraim Zuroff van het Simon Wiesenthal Center in Israël zegt hierover dat de visie van Mizrachi betreffende de holocaust ongegrond is. Hoe komt Mizrachi nu op de gedachte dat het aantal Joodse slachtoffers minder dan een miljoen zou zijn in plaats van zes miljoen? Hij maakt o.a. duidelijk dat de meerderheid van de Joden geassimileerd waren en dat de Nazis ook de niet-Joodse verwanten samen met Joden vergasten tijdens WW II. Voor dit en meer: http://www.timesofisrael.com/ny-rabbi-not-even-1-miljon-jews-killed-in-holocaust/?fb_comment_id=fbc_987783717929413_988253011215817#f1474c760

 

Een Rabbijnse Holocaust-Reduceerder: Een Boete en/of Celstraf? 

 

Iedereen die enigszins op de hoogte is van wat “holocaust-ontkenning” teweeg kan brengen in verschillende Europese landen (zoals o.a Duitsland en Frankrijk), weet dat dat het ontkennen van de holocaust of zelfs het minimaliseren daarvan (het reduceren van het aantal slachtoffers van zes miljoen tot minder da een miljoen zoals rabbijn Mizrachi dit nu doet), de ontekenner of “reduceerder” een flinke boete en/of een celstraf variërende van enkele manden tot enkele jaren op kan leveren. Tot dusver heeft het Mizrachi slechts veel kritiek opgeleverd en is er van een geld- of celstraf geen sprake.

 

Een Rooms-Katholieke Holocaust-Ontkenner: Een Fikse Boete! 

 

Tijdens de Israëlische inval in Gaza in december 2008/januari 2009 onder de naam, Operation Cast Lead en de gemoederen in verschillende delen van de wereld vanwege het brute Israëlische geweld in deze dunne kuststrook hoog opgelopen waren, werd bekend dat de Rooms-Katholieke Prelaat, Bisschop Richard Williamson, tijdens een interview met de Zweedse Televisie beweerd had dat de holocaust helemaal niet plaatsgevonden had; het juiste aantal lag volgens hem op circa 200.000 á 300.000 en die waren niet door vergassing om het leven gebracht. De doodsoorzaak zouden honger en ziekten zijn geweest. https://www.youtube.com/watch?v=k6C9BuXe2RM Tijdens het interview verwees Williamson ook naar het befaamde Leuchter-Report van Fred Leuchter. Leuchter was ten tijde van het Grote Holocaust-Proces tegen Ernst Zundel die in 1985 te Toronto in Canada terechtstond, de meest vooraanstaande expert op het gebied van het ontwerpen en de constructie van gaskamers; in de Verenigde Staten was de gaskamer de methode waarmee ter dood veroordeelde misdadigers werden geëxecuteerd. Leuchter die aanvankelijk zelf volkomen overtuigd was dat de holocaust plaatsgevonden had, werd na eigen onderzoek bij de resten van de gaskamers in o.a. Auschwitz gedwongen zijn visie bij te stellen. Later heeft hij zijn bevindingen tijdens de tiende International Revisionist Conference in Washington DC in oktober 1990 meegedeeld. En tijdens de elfde IHR-Conference in oktober 1992 vertelde Leuchter wat er sindsdien gebeurd was. http://www.revisionists.com/leuchter/articles_by_leuchter/the_botched_execution_of_f.html Nadat bekend werd dat Williamson de holocaust ontkend had, zorgde dit voor de nodige commotie en felle protesten. En enige tijd waren de kranten gevuld met nieuws over deze tot de conservatieve broederschap van Pius X behorende bisschop. De zaak sleepte zich enige tijd voort en uiteindelijk werd hij op 11 juli 2011 in hoger beroep door een rechtbank in Regensburg, Zuid-Duitsland, veroordeel tot het betalen van een boete van 6.500 euro. http://www.trouw.nl/tr/nl/5091/Religie/article/detail/2675431/2011/7/11/Bisschop-Williamson-krijgt-boete-voor-ontkennen-Holocaust.dhtml

is (3)

Bisschop Richard Williamson na zijn terugkeer in Londen uit Argentinië waar hij tot dan toe les had gegeven aan een Katholiek seminarium. Nadat ook daar bekend werd dat hij de holocaust had ontkend, kreeg hij circa twee weken de tijd zijn koffers te pakken en te vertrekken!

 

Nogmaals: Een Rabbijnse Holocaust-Reduceerder: Een Boete en/of een Celstraf? 

 

Hoewel er tussen het reduceren en het ontkennen van de holocaust een groot verschil bestaat, kan ook iemand die in de genoemde Europese landen de holocaust reduceert, rekenen op de nodige represailles. Tevens is er in de Verenigde Staten iets meer vrijheid van meningsuiting dan in Europa wat de holocaust betreft, dus zal Mizrachi niet zo snel worden geconfronteerd met een boete en/of celstraf. Maar nu de vraag: Mocht Yosef Michrazi ooit eens -om welke redenen dan ook- voet aan land zetten in Duitsland, zou hij dan ook in aanmerking komen voor de genoemde tegenmaatregelen? Antwoord: Dat blijft te bezien! 

 

Ton Nuiten – Donderdag 7 Juli 2016.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.