Over Holo-Fake News, Holo-Fake Memories & Holo-Fake Facts.

 

Fakememories. 

 

Naast het vele fakenews waar we nu al enige tijd mee worden geconfronteerd, is er ook een ander fenomeen, waar we reeds lange tijd mee te maken hebben, nl. fakememories. Memories zijn herinneringen die mensen koesteren over het verleden, herinneringen over gebeurtenissen die zij zelf hebben meegemaakt. Soms zijn memories voor bepaalde mensen zo belangrijk dat die besluiten hier een boek aan te wijden. Zij tekenen die dan op en blijven op deze wijze dan bewaard voor het nageslacht.

 

Opgehaald uit het Verleden. 

 

Een van de vele theorieën aangaande herinneringen bij gebeurtenissen die mensen in een verleden hebben meegemaakt, is als volgt: deze herinneringen zijn na opgeslagen te zijn in het menselijk geheugen, weggedrukt. Om deze weer op te diepen, zou er gebruik moeten worden gemaakt van psychotherapie en bepaalde verhoormethoden. Twintig jaar geleden (februari 1997), publiceerde professor E. Loftus, hoogleraar psychologie aan de Universiteit Washington te Seattle de resultaten van haar onderzoek betreffende het menselijke geheugen. Hiermee maakte zij duidelijk dat het menselijk geheugen nu niet bepaald betrouwbaar is; mensen konden zich dingen herinneren die zij echter niet hadden meegemaakt. Het geheugen was te manipuleren en derhalve kneedbaar. http://www.volkskrant.nl/wetenschap/zelfs-vage-suggestie-kleurt-de-herinnering~a491525/ Het gevolg was dan ook dat mensen in fake news begonnen te geloven, geproduceerd door fake memories. 

warwick-university

Wat het geloof in “fake facts” al niet voor invloed op het gedrag van mensen kan hebben!

 

Ooggetuigenverslagen van Holocaust-Overlevenden: Fake News. 

 

Wat het niet zo betrouwbare menselijke geheugen betreft, ook onder de ooggetuigenverslagen van holocaust-overlevenden bevinden zich getuigenissen waar het een en ander op af te dingen valt. Zo is er het opmerkelijke verslag van Herman Rosenblat, een holocaust-overlevende die vertelde hoe hij door een klein meisje onderhouden werd toen hij in een Duits concentratiekamp zat. Het kind hield Rosenblat in leven door hem regelmatig appels over het hek heen te werpen. Na de oorlog ging hij naar Israël waar hij aan een blind date begon. De blind date die Rosenblat ontmoette was toevallig datzelfde meisje wat hem in leven had gehouden, maar toen herkende hij haar niet. Veel later, eenmaal in Amerika, ontmoette Rosenblat haar weer in New York. Vervolgens besloten zij te trouwen. Later gaf Rosenblat zijn getuigenis voor enkele talkshows, inclusief bij The Oprah Winfrey Show in 1996.

“When the Rosenblats returned to the Oprah Winfrey Show eleven years later, Winfrey lauded their romance as ‘the single greatest love story in twenty-two years of doing this show, we’ve ever told on the air.’ The story was picked up in the ‘couples’ volume of Chicken Soup for the Soul and was ultimately sold, in book form, to Berkley Books. 

Jewish writers were excited about this new Holocaust project as well, which for them was another historical breakthrough which would prove that revisionists or “Holocaust deniers” are real liars and cruel for questioning certain aspects of the Holocaust narrative. Writers began to cite Rosenblat’s account as reliable. In the book Chanuka, we read: 

“Growing up in Poland, Herman Rosenblat witnessed pogroms, had to fight his way through school and was accused by local priests of being a Christ killer. In 1939 he was imprisoned by the Germans, and in  1944, he was transferred to the Schlieben concentration camp seventy miles south of Berlin. 

One day Herman spotted Roma, who was eight years at the time, walking near the fence that separated the camp from the farmer’s fields. In German, he asked her if she could bring him some food, but she didn’t understand German. He then tried Polish, and this time she understood.” 

Hoe wonderbaarlijk het verslag van Rosenblat ook was, het bleek later niet meer dan een leugen te zijn! Hier was niet zozeer sprake van een slecht werkend geheugen van een holocaust-overlevende doch eerder van een Joodse fabel! Zelfs nadat voor eenieder openlijk bekend was dat het relaas van Rosenblat een door hem bewust verzonnen verzinsel was, bleef Deborah Lipstadt, een van de meer bekende “holocaust-historici” van het holocaust-establishment, degenen belasteren en bekritiseren die de onmogelijkheden van het Rosenblat-verhaal aan de kaak hadden gesteld:

“Here is the other puzzling phenomenon: Deborah Lipstadt, a thought police in the Holocaust establishment, did not chastige Rosenblat for fabricating the lie but did rail against those who questioned the veracity and accuracy of the book. 

Lipstadt proved to be a historically reliable scholar and a genius by saying that those who denying Angel at the Fence” (“Angel at the Fence” is de titel van het boek wat Rosenblat er aan had gegeven-TN) “are Angel deniers. Finally, when it was obvious to all that the book could be a deathblow for the Holocaust project, Lipstadt had to admit that the book was a fraud from top to bottom.” 

 

Benjamin Wilkomirski. 

 

Het jaar 1995 was het jaar waarin een oogetuigenverslag van een andere “holocaust-overlevende” het licht zag. Het werk, “Fragments”, geschreven door Benjamin Wilkomirski, kreeg na publicatie veel bekendheid en aandacht. Wat de verkoop van dit boek betreft, wist de journalist, Melissa Katsoulis, hier het volgende over te vermelden:

(De verkoop van het boek) “..across Europe and the English-speaking world were impressive. It won the prestigious Prix Memoire de la Shoa in France, the Jewish Quarterly’s Prize in London and also its American equivalent, the National Jewish Book Award. 

Feted by critics, historians and book-buyers alike, Wilkomirski found himself finding off interview requests from television, newspaper and magazine editors, and for the next three years rose to become one of the most sought-after and well-loved survivors of Hitler’s atrocities.” 

Zelfs de “holocaust-historicus”, Daniel Goldhagen (die in zijn “Hitler’s Gewillige Beulen” eens schreef dat iedere Duitser ten tijde van Hitler’s heerschappij “iets van een oorlogsmisdadiger in zich had”), stond in voor de waarachtigheid en juistheid van “Fragments.” Na onderzoek bleek echter dat ook “Fragments” een uitgedokterde leugen was, en wat meer is, Wilkomirski, die van zichzelf beweerde de verschrikkingen van het Hitlerregime aan den lijve ondervonden te hebben, bleek in werkelijkheid in Zwitserland te hebben gewoond! En dat land was zoals we nu weten, neutraal gedurende WW II. Maar het kan nog gekker: Wilkomirski bleek achteraf zelfs helemaal geen Jood te zijn! http://www.veteranstoday.com/2015/03/25/herman-rosenblat-the-dreadful-case-of-a-holocaust-hoaxer/

daily-mail-walters

holocaust-overlevenden en hun geloof in “fake facts.” Het gevolg van dit geloof heeft ertoe geleid dat er in verschillende Europese landen (w.o. Duitsland) “anti-holocaust-ontkenningswetten” zijn ingevoerd!

 

Josef Mengele. 

 

Zou men aan onverschillig welke holocaust-overlevende dan ook vragen, wie de meest wrede, gemene en duistere figuur van het hele Duitse kampenstelsel was, dan duikt de naam, Josef Mengele op. Hij was de man die de wrede medische experimenten op (Joodse) tweelingen uitvoerde. Hij was bij alle secties aanwezig om er te bepalen, wie er een medische behandeling zou ondergaan en wie niet. En dit alles om er zijn gruwelijke experimenten mee uit te kunnen voeren. Om die reden genoot Mengele meer bekendheid als de “Engel des Doods”  Maar…berust dit alles wel op waarheid? We moeten nl. goed begrijpen dat álles wat ons tot op heden over Hitler, Goebbels, Goering, Mengele etc. is verteld, slechts uit een eenzijdige bron afkomstig is! En die bron verkondigt ons nog steeds dat deze mannen de belichaming en personificatie waren van het ultieme kwaad. Maar wat Mengele betreft, is er nog een bron die iets heel anders te zeggen heeft:

“Many Jews survived the war as a result of medical care in the camp infirmary. which was under Dr. Mengele’s general supervision. One such person was Otto Frank, father of the famous Anne Frank. After coming down sick, Otto was transferred to the camp hospital, where he remained until Soviet troops reached Auschwitz in January 1945. When the Germans evacuated the camp shortly beforehand, they left behind those who could not move, including sick, the elderly and infirm inmates, and a number of children. The most horrific charges made against Mengele, such as the tale that he tossed live babies into ovens, are sick and absurd fables that contradict wht is known about the doctor’s character. For example, as Time magazine reported (June 24. 1985), Mengele was “given to occasional flourishes of gallantry: after transferring a pregnant Jewish to Cracow to do research for him, Mengele sent her flowers upon the birth of her son.”

“It’s conceivable, of course, that Mengele could have murdered inmates, although camp officials who committed such crimes risked severe punishment. For example, the Buchenwald camp physician, Dr. Waldemar Hoven, was sentenced to death by the SS for murdering inmates there. 

Nationally syndicated columnist Jeffrey Hart told readers that he doubted many of the “monster Mengele” stories being peddled in the mass media. “…as a professional historian, I would urge some caution about many of the anecdotes that are being routinely accepted as fact.” wrote Hart. “My own historical hunch is that much of this kind of thing is mythology, concocted as a kind of metaphor…I doubt the story that he killed a woman by crushing her throat with his boot. It will be a long time for scholars sift the fact from the fiction about Mengele.” (The Washington Times. July 9. 1985) http://www.ihr.org/jhr/v06/v06p377_weber.html  (“Lessons of the Mengele Affair.”)

Hier zien we dus dat ondanks versierselen zoals het doodshoofd met gekruiste beenderen, de runnen, de swastika’s waarmee Hitler en de Nazi’s zich mee tooiden en die dan ook het ergste deden vermoeden, er ook nog een andere kant aan deze hele zaak zit, een kant waarvan we hier tot nog toe weinig of niets hebben vernomen via de MSM. En dan is hier nog een site waar wordt verklaard hoe fake memories worden verzonnen: barnesreview.org/holocaust-memoirs-new-study-shows-fake-memories-made/

elie-wiesel-quote

De enige tijd geleden overleden holocaust-overlevende, Eleizer Wiesel: Een man die in zijn eigen “fake facts” was gaan geloven!

 

Tot Slot nog Dit. 

 

Al wat we hierboven hebben beschreven. zou uiteraard niet mogelijk zijn geweest zonder de onontbeerlijke steun van het internet en social media. En het is o.a. om die reden dat er nu vele mensen zijn die zeer ontevreden zijn met de officiële geschiedenis betreffende WW II in het algemeen en de zgn. Duitse “dodenkampen” in het bijzonder. De enige mogelijke oplossing voor de onrust die er tegenwoordig onder tallozen heerst m.b.t. deze onderwerpen is dat er eens open en eerlijk open kaart zal worden gespeeld. Zo zou een open en eerlijk debat over de holocaust mogelijk moeten worden gemaakt, zonder dat er met nietszeggende doch kwetsende termen zoals “antisemiet”, “neo-nazies”, extreem rechts” etc. wordt gegooid. Veder zou van de nu nog weinig overgebleven holocaust-overlevenden mogen worden verwacht, dat het niet meer dan redelijk is dat zij toe zouden staan dat er mensen zijn (de revisionisten) die nu eenmaal hun twijfels hebben over zekere aspecten van de holocaust. Als dan eens zou worden toegegeven dat niet álles waar is wat er ons tot nu toe over dit stuk geschiedenis is verteld (en dat ook eens zal worden erkend dat er in bepaalde gevallen gelogen is), dan zal dit naarmate de tolerantie voor andere vormen van vrijheid van meningsuiting toe zal nemen, uiteindelijk leiden tot meer begrip voor elkaar. We hopen dat we hier onze eigen bescheiden bijdrage aan hebben kunnen leveren.

 

Ton Nuiten – Zondag 19 Februari 2017.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.