Een Korte Bloemlezing over Fake News uit het Verleden (met George W. Bush Sr. en Benjamin Netanyahu als Hoofdrolspelers.)

We beginnen maar weer eens met fake news, waar vandaag de dag zoveel over wordt gesproken. Hoewel dit nu zowat in het centrum van de aandacht staat, is er al veel eerder in de geschiedenis gebruik gemaakt van fake news. We zullen hier enkele voorbeelden van fake news uit het verleden geven.

world-news-daily-report-fake-news

 

Hitler’s Geheime Documenten. 

 

Op 27 oktober 1941 deelde president Franklin Delano Roosevelt de Amerikaanse bevolking tijdens zijn Navy Day radio address mee dat hij in het bezit was gekomen van een geheime landkaart die door de regering-Hitler zou zijn samengesteld. Hij vertelde het Amerikaanse volk er het volgende over:

“It is a map of South America as Hitler propose to reorganize it. The geographical experts, however, have ruthlessly obliterated all existing boundary lines … bringing the whole continent under their domination. This map makes clear the Nazi design not only against South America but against the United States as well.”

Roosevelt maakte hiermee duidelijk dat het de intentie van Hitler zou zijn om nu Europa door Nazi-Duitsland bezet was, daarna tevens Zuid-Amerika en de Verenigde Staten zelf binnen te vallen en te bezetten. Kortom: Hitler zou uit zijn op de wereldheerschappij! De geheime kaart van Hitler en diens regering was niet het enige document wat Roosevelt in bezit zei te hebben. Een ander geheim document bevatte gegevens over wat Hitler van plan was met de verschillende religies te gaan doen:

“It is a plan to abolish all existing religions – Protestant, Catholic, Mohammedan, Hindu, Buddhist and Jewish alike….In the place of the churches of our civilization, there is to be set up an international Nazi Church…In the place of the Bible, the words of ‘Mein Kampf’ will be imposed and enforced as Holy Writ. And in place of the cross of Christ will be put two symbols – the swastika and the naked sword. …A god of blood en iron will take the place of the God of love and mercy.” 

Hitler was er dus niet slechts op uit de wereld te veroveren; nadt hij dit eenmaal gedaan zou hebben, was het de intentie van Hitler om tevens alle bestaande religies af te schaffen. In de plaats van deze religies wenste Hitler een overheersende religieuze Nazi-ideologie te stichten waarvan een “internationale Nazi-Kerk” er de enige vertegenwoordiger zou zijn.

 

Hitler’s Geheime Documenten; Fake News. 

 

De vraag is nu: hoe waren deze documenten nu precies in de handen van Roosevelt gekomen? Het antwoord hierop is dat die hem geleverd waren door Britse spionnen die opereerden onder Willam Stephenson. Stephenson was een 43 jaar oude Canadese multimiljonaire die door Winston Churchill in de arm was genomen en opdracht had gekregen bepaalde methoden te vinden om de Verenigde Staten aan de kant van Groot-Brittanië in de oorlog tegen Nazi-Duitsland te krijgen. Stephenson en zijn spionnen gingen aan het werk en kwamen vervolgens met deze geheime documenten op de proppen. Later bleek echter dat dit valse documenten waren; het doel van de speech omtrent deze documenten van Roosevelt, was om de Amerikaanse bevolking zover te krijgen dat die voor inmenging in de oorlog zou zijn. Om die reden was het dan ook nodig om fake news te verkondigen: Hitler’s eerste document voor de verovering van de wereld en het tweede voor de afschaffing van alle bestaande religies omwille van een wereldoverheersende Nazi-godsdienst. Het feit dat de overgrote meerderheid van het Amerikaanse volk toch wenste, buiten het Europese conflict te blijven, was toe te schrijven aan het feit dat die zich in die tijd nog altijd levendig de gruwelpropaganda uit de Eerste Wereldoorlog (WW I) herinnerden; gedurende dit eerste wereldconflict werden de Verenigde Staten en de rest van de wereld letterlijk overspoeld met gruwelijke berichten over o.a. Duitse soldaten in België die daar babies in de lucht gooiden om die vervolgens te spietsen op hun bayonetten. En hier is een korte videoclip waarin Ken O’Keefe het volgende over Adolf Hitler en zijn strijd tegen de topbankers die Duitsland aan de rand van de vernieling hadden gebracht, te zeggen heeft: https:www.youtube.com/watch?v=pz2rDRbSqFw (“Ken O’Keefe Unveils The Truth About Adolf Hitler”)

 

Saddam Hoessein, zijn Massavernietigingswapen & Banden met Al-Qaeda: Fake News. 

 

Tijdens de voorbereidingen van en aanloop tot de Iraq-oorlog werden er via de MSM berichten verspreid waarin beweerd werd dat Saddam Hoessein de beschikking zou hebben over massavernietigingswapens en hij als zodanig een grote dreiging voor niet slechts het Midden-Oosten maar ook voor het Westen zou vormen. Voortdurend werd Hoessein door o.a. president George W. Bush om toch maar die massavernietigingswapen prijs te geven; er werden inspecties in paleizen en andere gebouwen in Iraq gehouden waarvan vermoed werd dat daar weleens die wapens opgeslagen zouden kunnen liggen. Hoewel er niets werd gevonden, vond op grond daarvan de Iraqoorlog plaats. Ook dat Hoessein banden zou onderhouden, bleek niets anders dan fake news te zijn! We leven nu circa veertien jaren later, in 2017. Ondanks dat na het einde van het Iraqconflict verkondigd werd dat Iraq nu bevrijd was, is het er nu een nog grotere puinhoop dan ooit waarbij de situatie nog verslechterd is door de opkomst van Islamitische Staat. 

bush

 

George W. Bush Sr: Rehabilitatie van een Liegende Massamoordenaar. 

 

Een van degenen die allerlei gruwelsprookjes rondstrooide, was voormalig president George W. Bush. Bush Sr. (die nu in de 80 jaar is), wist met absolute zekerheid te stellen dat Saddam Hoessein over die massavernietigingdwapens moest beschikken en eiste van hem (tijdens verschillende van zijn  speeches over de televisie) dat hij die prijs moest geven. Zoals boven al gezegd, waren al die praatjes gebaseerd op leugens! Nochtans was hij het die een illegale oorlog wist te lanceren, waardoor later het Midden-Oosten in brand zou worden gezet. Vervolgens kreeg Islamitische Staat (IS) er de kans wortel te schieten, en blijkt dat niet slechts het MiddeOosten maar een groot deel van de wereld er doort is gedestabiliseerd. Bedenk eens wat Bush Sr. ooit eens zei over de media. Hij zei dat de Amerikaanse media “onontbeerlijk voor de democratie” was en dat die “onafhankelijke media” noodzakelijk was om  mensen zoals hij ter verantwoording te roepen mocht dit nodig zijn. Hier werd Bush destijds voor gehuldigd en geprezen. Maar nu blijkt dat de Amerikaanse media -enkele schaarse uitzonderingen daargelaten- juist níet onafhankelijk blijkt te zijn! Men zou denken dat die media, als die wérkelijk onafhankelijk zou zijn, Bush Sr. al lang ter verantwoording zou hebben geroepen vanwege de illegale en allesverwoestende oorlog die hij destijds heeft gelanceerd. Buiten de enkele “mediale stemmen in de woestijn” van slechts een zeer kleine fractie van de media, heeft de overgrote meerderheid hiervan níets gedaan om hem vanwege de leugens die hij verteld en de ongekende verwoestingen in het Midden-Oosten (waarvan het bloed van talloze slachtoffers op zijn hoofd rust), ter verantwoording te roepen. Integendeel, in plaats daarvan heeft ook de media slaafs en met veel sensatie het fakenews-verhaal van de “massavernietigingswapens” verkondigd! Later, toen het eindelijk voor eenieder duidelijk was dat die massavernietigingswapen zelfs nooit bestaan hadden, maakte de nu inmiddels bejaard geworden massamoordenaar hier knullige grapjes over voor een zaal met publiek. En… dat kon er kennelijk hartelijk om lachen! Er scheen nl. niemand te zijn, die Bush Sr. hekelde of protesteerde tegen de afschuwelijke en onvoorstelbare gevolgen die het besluit van Bush Sr. om tegen Iraq ten strijde te trekken, heeft gehad! En…ok híj is een kriticus van president, Donald Trump, net als diezelfde media die Trump nu meent ter verantwoording te moeten roepen maar destijds vlak na het begin van de Iraq-oorlog geen kritiek op Bush te leveren had (en dit ook nú niet heeft!) In plaats daavan is diezelfde media nu druk bezig om door middel van “fakenews” de wérkelijk onafhankelijke en alternatieve media onder vuur te nemen! Maar nu het onvoorstelbare nieuws: Bush Sr. wordt nu gerehabiliteerd! Hoe dit in zijn werk ging, kunt u hier lezen: https:www.rt.com/op-edge/379083-bush-iraq-war-russia-trump/

 

Het Iraanse Nucleaire Wapenprogramma: Fake News. 

 

Voor er een deal werd gesloten tussen de Verenigde Staten (onder Barack Obama), Iran, Rusland betreffende het vermeende Iraanse nucleaire wapenprogramma, werd er wijd en zijd verkondigt dat Iran dit programma zou gebruiken om er atoombommen me te vervaardigen. Dit met het doel om er het Midden-Oosten (in het bijzonder Israël) mee te bedreigen. In 2007 en 2011 deelden al de zestien Amerikaanse inlichtingendiensten echter mee dat Iran nooit van plan was geweest een nucleair wapenprogramma aan te leggen; het programma waar men aan bezig was, was slechts voor medische doeleinden bestemd. Nochtans werd de anti-Iraanse fake news-propaganda voortgezet waarbij de Israëlische premier, Benjamin Netanyahu een van de grootste fake news-verkondigers was. Nu Donald Trump het stokje inmiddels van Obama heeft overgenomen, klinkt er weer dreigende en oorlogszuchtige taal richting Iran vanuit Washington. buchanan.org/blog/fake-news-war-party-lies-126096

_92457284_newspaper

 

Benjamin Netanyahu: Fake Newsverkondiger Pur Sang. 

 

Zoals gezegd, is een van de grootse fake newsverkondigers niemand minder dan Benjamin Netanyahu. Al jaren heeft hij het tot een soort van “heilige roeping” gemaakt om Iran met haar vermeende atoomwapenprogramma als een grote dreiging voor te stellen.En hij is reeds lange tijd bezig met zijn fake news:

“It is worth remembering, however, that Netanyahu said much of this before. Almost two decades ago, in  1996, Netanyahu addressed a joint session of Congress where he darkly warned, “If Iran were to acquire nuclear weapons, this could presage castastrophic consequences, not only for my country, and not only for the Middle East, but for all mankind”, adding that, “the deadline for attaining this goal is getting extremely close.” 

“Almost 20 years later that deadline has apparently still not passed, but Netanyahu is still making dire predictions about an imminent Iranian nuclear weapon. Four years before that Congressional speech, in  1992, then-parliamentarian Netanyahu advised the Israeli Knesset that Iran was “three to five years” away from reaching nuclear weapons capability and that this threat had to be “uprooted by an international front headed by the U.S.” 

“In his 1995 book, “Fighting Terrorism”, Netanyahu once again asserted that Iran would have a nuclear weapon in “three to five years”, apparently forgetting about the expiration of his old deadline.”

“For a considerable time thereafter, Netanyahu switched his focus to hyping the purported nuclear threat posed to another country, Iraq, about which he claimed there was no question ” that it was “advancing towards to the development of nuclear weapons.” Testifying again in front of Congress in 2002, Netanyahu claimed that Iraq’s nonexistent nuclear program was in fact so advanced that the country was now operating “centrifuges the size of washing machines.” 

Needless to say, these claims turned out to be disastrously false. Despite this, Netanyahu, apparently unchastened by the havoc his previous charges helped create, immediately went back ti ringing the alarm bells about Iran.” https:theintercept.com/2015/03/02/brief-history-netanyahu-crying-wolf-iranian-nuclear-bomb/

Dus hier hebben we het: al vanaf het begin van de jaren ’90 jaagt Netanyahu de wereld de stuipen op het lijf met zijn angstwekkende Iraans nucleaire wapenprogramma-scenaroi’s. Ook vertelde hij eens (zoals we uit het bovenstaande kunnen concluderen), dat Iraq ooit eens bezig was met de aanleg van een nucleair wapenprogramma. Ook dit is fake news gebleken. Nu is men al enige tijd bezig vanuit de MSM al die sites onder vuur te nemen die fake news zouden verkondigen; gedoeld wordt op o.a. de site Breitbart.com, een van de vele sites van de alternatieve media. Nu we echter weten dat Netanyahu een der grootste en felste verkondigers van fake news is, zou het eens goed zijn, juist hem eens goed het vuur der waarheid aan de schenen te leggen. In tegenstelling met de alternatieve media die tegenwoordig zo fel wordt aangevallen, zien we dit bij Netanyahu op korte termijn nog niet gebeuren.

israel_pm1

 

Ton Nuiten – Maandag 20 Februari 2017.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.