De Israëlische Wapenleveranties aan Myanmar, de Wapendeal tussen Israël en Rwanda in de Jaren ’90 & de Rwandese Genocide in 1994, het “Genocide-Panel”, Paul Kagame & zijn Speech bij AIPAC.

Een van de landen waar het al enige tijd zeer onrustig is, is het nu voormalige Burma het huidige Myanmar. Myammaraanse strijdkrachten voeren er al enige tijd in de deelstaat, Rakhine, een oorlog tegen de Rohingya, een minderheid die door het hoofd van de Myanmaraanse overheid en Nobelprijswinnaar, Aung San Suu Kyi, als terroristen worden beschouwd. Gisteren (woensdag 8 september 2017) maakte de NOS het nieuws bekend dat Suu Kyi meegedeeld had dat wat er de situatie in Myanmar betreft, er nogal wat “nepnieuws” in omloop zou zijn.  Zo vertelde zij tijdens een telefoongesprek met de Turkse president, Recep Tayyip Erdogan, dat iedereen er in Rakhine er bescherming geniet. Verder zouden er bij de hoeveelheid aan nepnieuws over de toestand in Myanmar wat nu in omloop zou zijn, slechts de terroristen mee zijn gediend, zo maakte Suu Kyi duidelijk. Een deel van dit nepnieuws bestaat uit tweets van de Turkse vice-president waar foto’s op te zien zijn van Moslims die om het leven gebracht zijn. Die waren echter niet uit Myanmar afkomstig en een van de foto’s bleek er een uit 1994 van Rwanda tijdens de Rwandese genocide daar te zijn. Later heeft de vice-president die verwijderd. https://nos.nl/artikel/2191622-aung-sang-suu-kyi-desimformatie-speelt-terroristen-in-de-kaart.html

thumbs_b_c_b84b0d4b86a5b50e33d06a6e09e2fef7

 

Militante Veiligheidstroepen van de Junta. 

 

Myanmar (wat zoals gezegd oorsprokelijk Burma genaamd werd), wat in 1948 van Groot-Brittanië afhankelijk werd heeft sinsdien regelmatig burgeroorlogen gekend. In 2015 werden er verkiezingen gehouden die door Aung San Suu Kyi gewonnen werden. Nu is het niet duidelijk of Suu Kyi nu de Rohingya als terroristen beschouwt dan wel de militante veiligheidstroepen die al voor de verkeizingen aan de Junta ondergeschikt zijn; Suu Kyi blijkt hier niet de controle over te hebben óf zij is er niet in geslaagd hier de controle over te krijgen. Het zijn zíj die verantwoordelijk zijn voor zoveel lijden en ellende onder de Rohingya. Dit hebben we van de online krant, Haaretz, en dan wordt in ieder geval wél duidelijk, wíe er de junta in Myanmar van wapens voorziet: Israël! Op 9 september 2015 werd de Myanmaraanse generaal Min Aung Hlain, met een delegatie in Tel Aviv ontvangen door de Israëlische legerleider, Gadi Eisenkot. Korte tijd daarvoor, in de zomer van datzelfde jaar, had Michel Ben-Baruch, hoofd van het International Defense Cooperation Directorate (SIBAT) van het Israëlische ministerie van Defensie leden van de Myanmaraanse junta bezocht. Deze leden van de junta vertelden hem dat zij patroulliëboten van het type, Super Dvora, van Israël hadden gekocht; verder werd er gesproken over mogeljk meer dergelijke aankopen van Israël in de toekomst. http://www.haaretz.com/world-news/1 .810390 (“As Violence Intensifies, Israel Continues to Arm Myanmar’s Military Junta”) En hieruit blijkt dat het Israël is die het lijden van de Rohinya die het al zo zwaar onder de junta te verduren hebben, nog zwaarder maakt! Of Suu Kyi hier ook een rol in speelt, is niet duidelijk; zo niet, dan zou zij er wel eens gelijk in kunnen hebben dat er sprake zou zijn van veel nepnieuws. En… ook het nieuws waarvan we hier níets van horen: dat zoals gezegd het Israël is wat de Mynamarranse junta van wapens voorziet!

rwanda-genocide-april4-1994

joel.7.blogspot.com

De Rol van Israël Tijdens de Rwandese Genocide. 

 

Een van de foto’s die door de Turkse vice-president getweet maar later weer werden verwijderd daar die niet uit Mynamar afkomstig waren, was een foto met enkele kinderen die naast hun dode moeder zaten. Die was in werkelijkheid afkomstig uit de tijd van de Rwandese Genocide die er vanaf 6 april tot 18 juli 1994 in Rwanda woedde. Aan deze laatste foto zit echter ook weer een verhaal aan vast: de rol die Israël speelde ten tijde van de Rwandese genocide in dat land. Het schijnt zo te zijn dat Israël de Rwandese regering die de Rwandese genocide lanceerde,  voorzien heeft van wapens en munitie waarmee die ook daadwerkelijk uitgevoerd kon worden. In het verleden had de Israëlische premier, Benjamin Netanyahu, op 6 juli 2016 in Rwanda het Kigali Genocide Memorial Centre, bezocht waarna hij later een persconferentie had met de Rwandese president, Paul Kagame. En wát er allemaal besprken en bediscussieerd werd, is niet duidelijk maar dat er níets over de twijfelachtige wapendeal die Israël had met de regering die er de Rwandese genocide mee kon lanceren, is echter méér dan duidelijk! En nadat deze deal weer onderwerp van de controverse was geworden in Israël, besloot het Israëlisch hooggerechtshof dat de omstandigheden rondom de deal geheim moesten blijven! http://www.theeastafrican.co.ke/news/No-word-about-Israel-Rwanda-arms-deal-during-1994-Genocide/2558-3287534-ys683r/index.html En dit is nu zo wrang: Benjamin Netanyahu die de talloze slachtoffers van de Rwandese genocide herdacht en eer bewees, maar die om het leven gebracht konden worden doordat Israël het voor de Rwandese overheid mogelijk maakte juist deze velen via een zuivering om het leven te brengen! En het Israëlische hoggerechtshof dat bepaald had dat de omstandigheden rondom de wapenleveranties van Israël aan de Rwandese regering in die tijd verborgen moesten blijven, is ronduit bizar! 

 

Verzoek om Vrijheid van Informatie. 

 

De zaak rondom de wapendeal tussen Isaël en de Rwandese overheid die de genocide in 1994 pleegde, werd weer opgerakeld nadat de Israëlische jurist, Eitay Mack, samen met professor Yair Auron, bij het Israëlische ministerie van Defensie een verzoek om informatie rondom deze deal hadden ingediend. Die maakte in een reactie op het verzoek duidelijk dat deze informatie niet verspreid kon worden. Vervolgens gingen Mack en Auron naar het Israëlisch hooggerechtshof om te trachten deze gegevens alsnog te verkrijgen. Ook het hooggerechtshof wees dit verzoek af met de volgende verklaring:

“We found that under the circumstances the disclosure of the information sought does not advance the public interest claimed by the appellants to the extent that it takes preference and precedence over the claims of harm to tates security and international relations.” 

“De boodschap is onmiskenbaar. De Joodse staat die de Holocaust tot haar staatsreligie heeft gemaakt, verhult actief haar betrokkenheid bij de genocide van een ander volk. Dit is de wáre betekenis van de Holocaust-religie: men houdt zich eerst met het lijden van slechts één volk alleen bezig en de mensen” (van dit volk) “zijn geen Tutsi’s.” http://www.gilad.co.uk/writings/2016/4/16/rwanda-genocide-the-israeli-connection

7b51dc_43b57afaa7a64ef4904f249c539e0833-mv2

bzdisrael.rg

 

Het Genocide-Panel: Weer een Vorm van Israëlische Hypocrisi. 

 

In het verleden werd er eens een genocide-panel gehouden dat via de televisie werd uitegzonden. Deelnemers aan dit panel waren de Joodse miljardair, Sheldon Adelson, (wijlen) Elie Wiesel (ook wel de “priester van de Holocaust” genaamd), rabbijn Shmuley Boteach, met als eregast de Rwandese president, Paul Kagame. Nu zou Kagame de dood van zes miljoen Congolezen op zijn geweten hebben. Tijdens de uitzending werd het publiek er niet in de gelegenheid gesteld, vragen te stellen. Eén man die hierbij aanwezig was, een demomstrant, Rob Conrad geheten, trachtte desondanks er zijn mening over te geven:

“Hij”(Kagame) “is verantwoordelijk voor de dood van zes miljoen Congolezen. Iedereen weet dit. Iedereen weet dit, het is geen geheim. Kijk naar het rapport van het Staatsdepartement…”

Daarna werd hij hardhandig afgevoerd door beveiligers. Even later buiten, zei Conrad het maar niet te kunnen begrijpen waarom er tussen mensen die de genocide aan de kaak stellen, een genocidepleger in hun midden hadden. Kagame zou dan wel een eind hebben gemaakt aan de Rwandese genocide, maar hij zou tevens de dood van zes miljoen Congolezen op zijn geweten hebben. Daarna zien we dat Adelson, Wiesel en Boteach kritisch benaderd worden door de Joodse journalist, Max Blumenthal, een felle criticus van het racistische nederzettingenbeleid in Israël en de onteigening van de Palestijnen. https://www.youtube.com/watch?v=o-SAgejsFrA (“Another Problem from Hell? Adelson and Wiesel Laud Rwanda’s Kagame”) En uit deze videoclip wordt het weer eens duidelijk: dit “genocide-panel” was weer eens een staaltje van Israëlische hypocrisi! Zie ook: mondoweiss.net/2013/09/occupation-billonaires-protecting/ En vnl. daar we nu weten dat het Israël was wat de Rwandese overheid van de middelen voorzag waarmee het de genocide in 1994 kon plegen. En net zoals het dit deed in 1994 met Rwanda, zo levert het nu wapens en munitie aan de junta van Myanmar. Israël, het moderne Israël wat de genocides waaraan het medeplichtig was of deze zelfs veroorzaakt heeft, tracht de omstandigheden rondom de wapendeal met Rwanda geheim te houden terwijl er de “holocaust” (waarvan we nu weten dat hier veel op af te dingen valt) regelmatig wordt herdacht. In maart 2017 was Kagame de eerste Afrikaanse president die het grootste pro-Israëlforum, het American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) toesprak. Kagame zei o.a. dat het bestaan van Israël geen schending van anderen was en roemde de Israëlische staat als een inspiratiebron voor de wedergeboorte van zijn eigen land na de genocide daar. Zowel Israël als Rwanda waren, zo maakte hij duidelijk, het slachtoffer van genocide. https://www.timesofisrael.com/kagame-hails-rwanda-israel-bond-at-aipac/ Over de wapendeal tussen Rwanda en Israël, het vreselijke lot waar de Palestijnen nu al zo lang onder leven dankzij de zware Israëlische bezetting van Palestina en over de wapenleveranties van Israël aan de junta van Myammar, zal er uiteraard met geen woord over zijn gesproken!

 

Ton Nuiten – Donderdag 7 September 2017.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.