Turkije: Steun aan ISIS?; Amerika & Saudi-Arabië: Wapenleveranciers aan Al-Qaeda & ISIS en Donald Trump als Buikspreekpop van Benjamin Netanyahu.

Op 1 december kwam het actualiteitenprogramma, EenVandaag, met een uitzending waarvan het onderwerp de levering van wapens aan de terreurorganisatie, IS, door Turkije besproken werd. In deze uitzending, “Wat zijn de banden tussen Turkije en IS?”, Hier werd melding van gemaakt dat twee Turkse journalisten, Can Dündar en Erden Gül (Ankara-correspondent), onthullende fotos hadden gepubliceerd waaruit zou blijken dat Turkije IS van wapens en munitie voorzien had. De Turkse geheime dienst, MIT, zou die in april 2014 naar Syrië verzonden hebben aan IS en andere terreurgroepen. Recep Tayyip Erdogan, de Turkse president, heeft echter meegedeeld dat die fotos in scene gezet zouden zijn om zo aan te tonen dat Turkije terreurorganisaties zou steunen. De twee journalisten werden later gearresteerd wegens spionage en het openbaar maken van staatsgeheimen. https://eenvandaag.avrotros.nl/item/wat-zijn-de-banden-tussen-turkije-en-is/

 

De Verenigde Staten & Saudi-Arabië: Wapenleveranciers aan IS. 

 

Of Turkije al of niet wapens en munitie aan IS geleverd heeft, weten we niet met zekerheid te zeggen. Maar wat we intussen echter wél weten, is dat het de Verenigde Staten en Saudi Arabië zijn die de voornaamste wapenleveranciers aan IS zijn. Nu deden dergelijke geruchten al eerder de ronde, maar die werden door de gevestigde media in Amerika afgedaan als “complottheorieën”. Later kwamen het nieuwsagentschap, Reuters en USA Today, echter met het nieuws dat Amerika en Saudi-Arabië IS met het leveren van wapens en munitie zeer behulpzaam waren geweest. Zij baseerden zich hierbij op een onderzoek, uitgevoerd door Conflict Armament Research, wat naar aanleiding van dit onderzoek een rapport, “Weapons of the Islamic Sate”, had opgesteld. http://www.renegadetribune.com/conspiracy-theorists-right-corporate-media-finally-forced-admit-america-armed-isis/

 

De Verenigde Staten: Bestrijder van én Wapenleverancier áán ISIS. 

 

Dit is natuurlijk een vreemde en opvallende paradox: een natie die een terreurorganisatie zowel bestrijdt en die tegelijkertijd van wapens en munitie voorziet. Dit valt natuurlijk niet te verklaren, tenzij … we hier het groter geheel van gaan zien. En dit “grotere beeld” toont ons dat Amerika IS niet slechts van wapentuig heeft voorzien, maar dat die tevens de “schepper” van zowel IS als Al-Qaeda is!

“Net zoals Al-Qadea, is ook Islamitische Staat geproduceerd in Amerika, een werktuig van terreur, bestemd om het olierijke Midden-Oosten te verdelen en te veroveren en om er de toenemende invloed van Iran in de regio tegen te gaan. Het feit dat de Verenigde Saten een lange en intense geschiedenis van het steunen van terreurgroepen hebben, zal slechts een verrassing zijn voor hén die naar het” (gevestigde) “nieuws kijken en de geschiedenis negeren.” https://globalresearch.ca/america-created-al-qaeda-and-the-isis-terror-group/5402881

 

Iran op de Hoogte van IS als Creatie van Amerika. 

 

Dat Amerika IS zélf heeft geproduceerd en samen met Saudi-Arabië heeft gefinancieerd, was al bekend in Iran. In juni 2017 kwam Ayatolla Ali Khameini met het nieuws dat het Amerika en Saudi-Arabië zijn, die militante Sunnieten “inclusief ISIS” gefinancieerd hadden. Khameini verwijtte het Amerika op deze wijze instabiliteit in het Midden-Oosten te willen zaaien. Verder zei hij dat als zou Amerika IS bestrijden, dit een “leugen” was. http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/us-isis-ayatollah-khamenei-iran-saudi-arabia-islamic-state-terrorism-sunnie-militants–a7787016.html

 

President Donald Trump in Jeruzalem: Iran Moet Steun aan Terreurorganisateis Staken. 

 

Tijdens zijn eerste staatsbezoek aan Israël, had Donald Trump van Teheran geëist dat het eens moest stoppen met het financiëren van terreurorganisaties. Tijdens zijn speech verwijtte hij het Iran dat het met haar “toenemende ambities” op gewelddadige wijze trachtte het “Midden-Oosten te destabiliseren.” https://www.theguardian.com/us-news/2017/may/22/iran-donald-trum-hassan-rouhani-israel

 

Amerika & Israël: Twee Handen op één Buik. 

 

Voor velen zal het al lang duidelijk zijn dat Amerika en Israël samen twee handen op één buik zijn (ofwel two hands one glove, zoals dit spreekwoord in Amerika luidt). In Amerika is het de invloedrijke Joodse lobby (AIPAC, de ADL, en vele andere Joodse organisaties), die er eigenlijk dé “staat bínen de staat” zijn. En die zijn uiteraard weer intiem verbonden met Israël.

 

Donald Trump: de Buikspreekpop op de Schoot van Benjamin Netanyahu. 

 

Nadat voormalig president, Barack Obama, samen met Vladimir Putin en enkele andere politieke prominenten ern waren geslaagd een “nuclear deal” met Iran over haar nucleaire programma te sluiten, was Benjamin Netanyahu de eerste die hier van een “grote vergissing” sprak. Wát hij bedoelde, was dat Iran weliswaar had ingestemd met het geidelijk reduceren van haar programma maar dat het land heimelijk tóch de intentie had, uiteindelijk een atoombom te willen produceren. En weet je  wat? Later nam Donald Trump de retoriek van Netanyahu over; ook híj vond de deal een “grote vergissing” en hij had toegezegd dat hij nooit toe zou staan dat Iran eens over een atoombom zou beschikken. Wat dit betreft, kunnen we Trump de buikspreekpop op de schoot van Benjamin Netanyahu noemen! Die zegt veel na wat Netanyahu hem wil laten zeggen. En dat Iran terreurorganisaties zou steunen! Het zijn juist de Verenigde Staten die deze groepen niet slechts ondersteund maar die ook nog eens gecreëerd hebben (en dit nu nóg doen)!

 

Tenslotte. 

 

Nogmaals, het is niet duidelijk of Turkije IS heeft gesteund (hoewel dit ook weer niet omogelijk hoeft te zijn). We hebben echter wél gezien dat Amerika samen met Saudi-Arabië ISIS heeft gesteund door die van het nodige wapentuig te voorzien, wat nu ook door Reuters en USA Today werd erkend. Wat we nu graag zouden willen, is dat ook EenVandaag, Nieuwsuur en de NOS het voorbeeld van deze twee nieuwsstations eens zouden volgen!

 

Ton Nuiten – Zondag 17 December 2017.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.