Over “Hashem”, “Pro Netanyahu” en het YouTube-Kanaal: de Verwijdering van een Video.

Soms maak je tijdens de digitale reizen over het internet wel eens iets mee. Dit overkwam ons op 3 juli jl. We zwierven zowat rond over het YouTube-kanaal en vonden er een video die duidelijk liet zien wat de Palestijnen onder de Israëlische bezetting te verduren hadden. Dit is iets waar we hier al vaker aandacht aan hadden besteed. Nu hadden er verschillende mensen er bij de betreffene video hun reactie op gegeven.

 

“Pro Netanyahu”. 

 

Enkele van de reacties waren afkomstig van iemand die zich “pro Netanyahu” noemde en uit wát hij te zeggen had, bleek al snel dat we hier met een zgn. Joodse trol te maken hadden. We hadden daarom besloten eens met hem in discussie te gaan; hij had het over God etc., dus vroeg ik hem wie zijn God was. Enige tijd later kwam hij met de volgende reactie, “Hashem”. Vervolgens vroegen we hem wat “Hashem” precies deed. En wat later kwam zijn response:

“He support Jews, that’s it, feuer”. 

Daarna vroegen we hem wie hijzelf was en als antwoord daarop kwam hij met het volgende:

“A guy that hates Palestines and Islam”. 

Daarna vroegen we hem hoe vaak “Hashem” hem en Israël al uit de problemen had geholpen daar de Palestijnen toch wel een grote dreiging voor Israël vormden (hetgeen op de video echter in het geheel niet te zien was.) Daarna volgde een zeer langgerekt stilzwijgen; “pro Netanyahu” reageerde niet meer.

 

Video Verwijderd Dankzij “Pro Netanyahu”? 

 

Nu waren we gisteren weer eens gaan kijken en toen bleek de video te zijn verwijderd met de woorden:

“Deze video is niet meer beschikbaar. Het YouTube-account dat aan deze video is gekoppeld, is beëindigd”. 

Nu is het natuurlijk vreemd dat de video verwijderd is; op vele andere videos op het kanaal waar dezelfde mensenrechtenschendingen van de Palestijnen door Israël aan de kaak worden gesteld, zijn die gewoon blijven staan. Wát zou nu de oorzaak geweest kunnen zijn dat nu net déze video wél verwijderd werd? Wel, vermoedelijk was “pro Netanyahu” wat al te loslippig geweest met zijn racistische uitspraken en bevestigden die wat vele al lange tijd zeiden nl. dat er Joden waren die geen greintje fatsoen kenden en die geen enkele vorm van medelijden met de Palestijnen (of wie dan ook anders) hebben. En dit schijnt zelfs bij de directie van Youtube niet in de koude kleren zijn gaan zitten! Zeer waarschijnlijk heeft die het aan de video gekoppelde account dan ook beëindigd; zouden we niet in discussie met “pro Netanyahu” zijn gegaan, dan zou hij dan ook nooit hebben gereageerd met zijn bizarre uitlatingen en zou ook deze video nog altijd te zien zijn geweest! Nu is het ook niet duidelijk uit welke overwegingen de directie van YouTube de video (samen met alle reacties) heeft verwijderd; de CEO van Youtube is nl. mevr. Susan Woicicki die van Joodse afkomst is. Tja, het gebeurt wel niet vaak maar soms maak je toch vreemde dingen mee op de digitale ontdekkingsreizen… Tenslotte is hier als bonus een site waar goed uitgelegd wordt, wíe degenen zijn die er in Amerika de media in handen hebben: http://www.realjewnews.com/?p=493 “Who Owns The Media?”

 

Ton Nuiten – Zaterdag 28 Juli 2018.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.