10 thoughts on “Christian Zionism: The New Heresy that Undermines Middle East Peace – Middle East Monitor

 1. Het Christelijke Zionisme heeft helemaal niets maar dan ook helemaal niets te maken met het evangelie van Jezus Christus. Jezus stierf voor de hele wereld, en daar horen ook de Palestijnen bij. Alleen het evanglie van Jezus kan vrede brengen in het midden-oosten. Christelijke Zionisme is inderdaad een zeer gevaarlijke beweging. Het is een oorlogzuchtige beweging. Een beweging met een Goddienst waanzin!!!!

  Liked by 1 persoon

  • Dank je voor je reactie, Caroliena! Het is inderdaad zo dat het Christenzionisme een grote bedreiging voor de christelijke Kerk in het bijzonder en de (seculiere) wereld in het algemeen vormt. Daarnaast heb ik nóg iets opgemerkt, iets waar ik tot zeer recent toe, weinig aandacht aan heb besteed; de zgn. “Hebrew Roots Movement”; dit is een beweging die nu aan macht en invloed toe lijkt te nemen; deze beweging (die voor een groot deel uit “Messiaanse Joden” is samengesteld), heeft het doel om niet slechts de Kerk maar tevens de hele wereld geleidelijk aan onder de Wet van Mozes te krijgen. Degenen die hier het meest gevoelig voor zijn, zijn de Christenzionisten; aangezien die door het christenzionistische “evangelie” al flink zijn misleid. Nogmaals, dank je voor je reactie!

   Like

 2. Jezus zegt in Mattheus 5. Zalig de vredestichters want zij zulllen Gods kinderen genoemd worden. Het Christelijke Zionisme is geen beweging van vrede stichten. Je kunt niet een christen zijn en op het zelfde moment een Zionist. Dat is onmogelijk.

  Liked by 1 persoon

  • Dat klopt helemaal helemaal. En deze beweging is zeker een zeer groot gevaar en voor de kerken. Met name in de evangelische hoek is dit zeer sterk. Ze worden zeer sterk beinvloed door judaisme Deze moderne leer heeft niets te maken met het juadisme van vroeger.. Het komt van de Talmoed die gemaakt is in Babylon. Ook het moderne Hebreeuws is niet de taal van het oude testament. Die schijnt heel anders geweest te zijn. Ik raad u aan om eens het face-book te bezoeken van Dr Irene Bonny Falkes. Ze heeft diepgaande studies over het Judaisme . Ze is 92 jaar, maar ze strijd nog steeds om de christenen de waarschuwen voor het JUDAISME. Ze heeft een heel diep inzicht in deze dingen. Ik heb er veel van geleerd en dat doe ik nog elke dag. Ze heeft ook een face-book. https://nl-nl.facebook.com>irenebonney. Als u naar video,s gaat daar staan veel video,s op, die gaan over Israel. Er zijn ook veel andere studies op. Ik heb ook een boek van haar. Israel, the jews& the Millennium. Ze veegt de vloer aan met de valse doctrines en hoe het allemaal is ontstaan.Een heel bijzonder boek. u kunt het bestellen bij Bol.com boeken. Ook luister ik veel naar de lezingen van David Sheen. Nu ik toch aan het schrijven
   ben heb ik een vraag. U hebt eens artikelen geschreven over de tweede wereld oorlog over de holocaust en wat er in rusland gebeurde. Ik kan ze nergens meer vinden. Kunt u deze artikelen eens door sturen aan mij. Ik wil het graag nog een keertje lezen. Alvast heel hartelijk bedankt voor alles.
   Hartelijke groeten van Caroliena Smit.

   Liked by 1 persoon

   • Hay, Carolien! Dank je voor al je gegevens! Ik zal de facebook-pagina van Dr. Irene Bonny Falkes zeker bezoeken! Ook denk ik erover haar boek wat je genoemd heb te kopen.

    Wat de Tweede Wereldoorlog, de Holocaust en de situatie in Rusland aangaat, ik heb het een en ander op mijn blog staan: https://tonnuiten.blog

    Ook kun je terecht op https://tnuiten.com waar je enkele artikelen kunt lezen over de zgn. “opwarming van de aarde” ofwel “global warming”. Ook hier blijken er raakvlakken te zijn met deze global warming, de Kabbalah en heeft die ergens een Joodse oorsprong.

    Nogmaals, hartelijk dank voor de informatie die je me gegeven hebt!

    Like

   • Hay Ton,
    Ik zou het echt geweldig vinden als je dit boek gaat kopen en lezen. En wel om de volgende reden. I wil zo graag dat dit boek in het Nederlands vertaald wordt. Dat er eindelijk eens een boek komt wat de waarheid verteld over Israel. Ik had nog even contact met Irene. Ze schreef me het volgende: I have a new subscriber who is not my face-book. with much information and videos as to the errors. Holocaust, Revisionists things in Israel an Palestin etc. Very much for any follower to see. Ik wil nog vragen aan haar waar ik dit kan vinden. Zodra ik meer weet dan laat ik je dit weten.

    Ik had nog een paar vragen: Hoe zit het nu precies in ons land wat betreft de tweede wereld oorlog.
    Hoe zit het dan precies met de razzia,s die er zijn geweest in ons land. Als er geen Holocaust is geweest wat is er dan met hun gebeurt. Het Anne Frank huis in Haarlem is dan ook een en al bedriegerij, waar de zionisten miljarden aan verdienen. Het dagboek van Anne Frank is ook vervalst. Haar oom heeft dingen toegevoegd en dingen eruit gehaald. Dat hebben ze in Duitsland ontdekt. En hoe zit het dan met Corrie Ten Boom. Spreekt zij dan wel de waarheid vraag ik me af. Ik denk niet dat de familie Ten Boom vergast zijn.

    Ik vind Joel Voordewind van de Christen unie ook een zeer gevaarlijk mannetje. Hij wil een wet hebben die als je rascistische opmerkingen maakt dat dit strafbaar wordt gesteld. Met een gevangenis of een geldboete. Volgens mij gaat het bij hem om dat we niets meer mogen zeggen over Israel. Straks worden we nog beboet als we opkomen voor de Palestijnen. Dat wil hij.
    Zodra ik meer weet dan laat ik je het weten.
    Caroliena

    Liked by 1 persoon

   • Hay, Caroliena, Blij je weer te horen! Ik zal het boek zeker gaan kopen! Wat nu die razzia’s in ons land tijdens WW II betreft, wat we tot nu toe nog nooit via het nieuws hier (over Nederland tijdens WW II) hebben gehoord, is dit: Slechts enkele maanden nadat Hitler “Reichskanzler” van Duitsland was geworden (januari 1933), had Samuel Untermeyer, een van de meest invloedrijke Amerikaanse Joden in die tijd, hier in De Haag een “anti-Duitse Boycot-Conferencie” gehouden in maart 1933. Tijdens deze conferentie werd besloten om alle in Duitsland geproduceerde producten in Amerika en elders, te boycotten. Doel: de Duitse bevolking er toe te brengen dat die Hitler weer af zou zetten én dat elke Jood die toen uit zijn positie was gezet, weer in die positie die hij voorheen bezat, weer terug te geven. En het is nu slechts dit, wat we vanaf het begin aan te horen hebben gekregen: de Joden in Duitsland werden vervolgd omdat zij Joden waren! Maar zij werden niet nagejaagd omdat zij Joden waren. Dat de Duitse legers later Nederland binnenvielen en er hier razzia’s werden gehouden, was omdat we achteraf toch niet zo héél neutraal waren geweest; Necerland en België zouden in het gehiem bezig zijn geweest, de Geallieerden (Frankrijk en Engeland) in hun oorlogsinspanningen te steunen terwijl zij naar buiten toe altijd verklaard hadden, neutraal te zijn. Joachim von Ribbentrop, destijds de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, zou hier gegevens over hebben ontvangen. Om die reden zou Duitsland Nederland en België binnengevallen zijn. tomatobubble.com/ribbentrop.html

    Op 13 september 1939 kwam het “Centrale Blad voor Israëlieten” hier in Nederland met een bericht aangaande de wereldwijde Joodse boycot tegen Duitsland die toen circa vijf á zes jaar aan de gang was:

    “Miljoenen Joden die in Amerika, Engeland, Frankrijk, Noord en Zuid-Afrika en niet te vergeten zij in Palestina, zijn vastbesloten om de vernietigingsoorlog tegen Duitsland tot het einde te voeren”.

    Met deze gegevens in gedachten, is het dan ook niet vreemd dat Duitsland ook ons land en België binnenviel. Het is dan om o. a. deze reden dat er hier later razzia’s werden gehouden.

    Vanuit het Oosten echter, werd de Westerse wereld bedreigd door het Joodse Bolsjewisme in Rusland waarvan de leiders (lenin & Trotsky en vanaf 1924 Josef Stalin) vastbesloten waren, via een werelrevolutie de hele wereld onder hun heerschappij te krijgen. Hoewel Ik Hitler en de Nazi’s beslist niet voor onschuldig houdt, moet toch het volgende worden gezegd: Zou hij op 22 juni 1941 Rusland middels een preventieve aan val binnen zijn gevallen, dan zouden de Rode Sovjet-legers Duitsland én West-Europa binnengevallen zijn met als resultaat: bezeting en genocides ook in Nederland, België, Frankrijk o. a!

    Nu, vawege al deze gebeurtenissen werden ook de Joden in Nederland als een “ondermijnend element” beschouwd daar die ervan verdacht werden, er Bolsjewistische sympathieën op na te houden. En net zoals dit met de veramerikaanste Japaners en Duitsers in Amerika zou gebeuren vanwege de Amerikaanse betrokkenheid tegen Duitsland en Japan, werden de Joden na de razzia’s ook hier in Nederland in interneringskampen gezet. (over de Holocaust zal ik je later vertellen; ik moet nu naar bed daar ik er morgen weer om kwart voor vijf uit moet: Wel te rusten, en tot binnenkort!)

    Like

   • Hay ton, Dank je wel voor het versturen voor alle informatie. Het is allemaal zo helder en duidelijk. Maar hoe zit het nu eigenlijk met alle progroms die tegen de joden waren gericht. Zijn dat ook leugens? Er waren ook geen gaskamers, maar wat is er dan gebeurt met al die gevangenen die afgevoerd werden naar Duitsland. Wat is er dan met hen gebeurt. Kun jij me daar iets meer over vertellen? Kun je ook iets meer vertellen over Corrie Ten Boom. Alle films zijn wel in Amerika gemaakt.
    Groetjes Caroliena

    Like

 3. Hi Ton,
  Allereerst heel hartelijk bedankt voor alle informatie die je me verteld hebt over Nederland in de tweede oorlog. Heel boeiend Wat zijn we toch bedrogen over de echte waarheid over de tweede oorlog.
  Wat betreft de mail die Irene geschreven had, dat heb ik niet goed begrepen. Zij had het over iemand anders die alles van haar over nam. Mijn engels is niet zo goed. Daarom begrijp ik soms de dingen verkeerd. Mijn excuus hier voor.
  Je kunt het boek ook downloden en dan kost het niets. Zij heeft nooit gewild dat haar boeken op bol.com en Amazon verkocht zouden worden. Hoe dit precies zit, dat weet ik niet. Maar ze wil dat haar boeken gratis weggegeven worden. Ze wil er niets aan verdienen.

  Ik wens je alvast een heel goed en nieuwjaar toe. Ik spreek ook de wens uit dat je nog heel veel mag schrijven over nieuwe ontdekkingen! Ik zal het graag lezen.
  Caroliena Smit

  Liked by 1 persoon

 4. Hay, Caroliena! Rond 7:30 vanavond heb ik het boek van Dr. Irene bij bol.com besteld! Rond 15 januari a.s zal ik het ontvangen, was de mededeling.

  Wat nu de Holocaust betreft, ik heb hier een boek van Dr. Don Heddesheimer (naar verluidt zélf Joods), “The First Holocaust. Jewish Fundraising Campaigns with Holocaust Claims During And After World War One” (Theses & Dissertations Press) 3e editie april 2005)

  Op blz.92 is er een artikel uit de New York Times afgebeeld met de titel, “Jews Indifference To War Aid Rebuked” (Onverschilliheid Joden Tegenover Hulpverlening Oorlog Afgestraft) Het gaat hier over Joden die zich tiidens WW I aan het Oostfront in oost-Europa grote moeilijkheden zouden bevinden. Het gaat hier over een massa-rally die tijdens de Eerste Wereldoorlog in Temple Imanu-El (Amerika) gehouden werd. Het was o. a Louis Marshall, die tijdens deze massale vergadering een brief van Jacob H. Schiff (in die tijd een van de meest invloedrijkste Joodse miljardaires in Amerika) voorlas; een deel van die brief luidt als volgt:

  “In de wereld vandaag de dag, zijn er ongeveer 13.000.000 Joden van wie er meer dan 6.000.000 in het centrum van de oorlogszone verblijven; Joden wiens leven op het spel staan en die vandaag de dag blootgesteld worden aan alle vormen van lijden en ellende en de grote Amerikaans-Joodse gemeenschap doet haar plicht tegenover deze lijders niet.”

  Dit bericht van de New York Time dateert van 14 januari 1915; hier wordt het getal 6.000.000 genoemd. In 1916 publiceerde het Amerikaans-Joodse Comité een artikel, “De Joden in de Oostelijke Oorlogszones”. Hier wordt gespoken over zeven miljoen Joden die onder de oorlog te lijden hadden. (blz. 95)

  De New York Times van 29 september 1919: “Felix M. Warburg Tells Sad Plight of Jews” (Felix M. Warburg Vertelt Over Smartelijke Sutuatie van Joden) Warburg vertelde dat vanwege de strijdende legers tijdens WW I “ongeveer 6.000.000 zielen tot ongelooflijke armoede, verhongering en ziekten, of de helft van de Joodse bevolking van de aarde, gerecudeerd hebben”. (blz. 106)

  De American Hebrew van 31 oktober 1919 op blz. 582; een artikel van destijds voormalig gouverneur van New York, Martin H. Glynn: “The Crucifixion of Jews Must Stop!” (De Kruisiging van Joden Moet Stoppen!) Hier zijn enkele zinnen in dit artikel: “Van over de zee roepen zes miljoen mannen en vrouwen ons om hulp”…”Zes miljoen mannen en vrouwen zijn stervende”…”In de dreigende holocaust van mensenlevens”… “Zes milioen hongerende mannen en vrouwen”… “Zes miljoen mannen en vrouwen zijn stervende” (blz 134)

  De New York Times van 1 mei 1920 blz. 8: “Slechts een andere rit” Maar de Levens van 6.000.000 Mensen Wachten Op het Antwoord”. Hier wordt gesproken over “6.000.000 mannen, vrouwen en kinderen”. (blz. 120)

  En zo gaat dit maar door, ook gedurende de jaren ’20 en ’30 werd melding gemaakt van zes miljoen Joodse slachtoffers! ; steeds wordt er gewag gemaakt van 6.000.000! De Britse krant, The Daily Telegraph, wist 25 juni 1943 te melden dat de Duitsers in Polen door middel van mobiele gaskamers (!) 700.000 Joden hadden omgebracht. (blz. 135) En The Jewish Press (De Joodse Pers) deelde op 21 februari 1991 mee dat de Irakezen (gedurende de oorlog van Amerika tegen Irak begin jaren ’90) de beschikking hadden over “gaskamers voor alle Joden”. (idem) Noch via de media, noch via de pers hebben we tijdens of ná deze eerste Amerikaanse aanval op Irak ook maar iets vernomen van “gaskamers voor alle Joden” in Irak! En ook nu nog is het stevig in zowat het bewustzijn van eenieder gegrift dat het Hitler en de Nazi’s waren die gedurende WW II zes miljoen Joden hadden weten te vernietigen (vnl. door vergassing in gaskamers!) Duitsland heeft vanaf begin jaren ’50 nadat destijds de akkoorden tussen Joodse vertegenwoordigers en de Duitse regering over herstelbetalingen voor de Holocaust gesloten waren, intussen miljarden aan Deutschmarken en daarna aan euros aan Israël en Joodse organisaties betaald! Enn waarvoor? Voor een “Holocaust” die de vaderen van de huidige Duitse geberatie echter nooit op hun geweten hadden gehad!

  Tenslotte nog iets over de ChristenUnie (CU). Deze partij heeft in het verleden tijdens verschillende gelegenheden een wetsvoorstel goedgekeurd getracht te krijgen om “ontkenning van de Holocaust” ook hier strafbaar te stellen. Dat is in o. a. Duitsland al lange tijd het geval. Dit is hen tot nu toe echter niet gelukt. Te vrezen valt echter, dat de CU achter de schermen tot nu toe druk bezig geweest zou kunnen zijn, plannen te beramen, dit wetsvoorstel in de toekomst uiteindelijk toch eens door de Eerste en Tweede Kamer te kunnen krijgen.

  Hoe deden die nu met de vorige (gestrande) wetsvoorstellen? Wel, men nam 1, de genocide in Rwanda (1994), de enorme genocides in Sovjet-Rusland en 3, de Holocaust. Met deze genocides wilde men ervoor zorgen dat de Holocaust niet langer “ontkend” zou worden door ontkenning van alle drie de genocides strafbaar te stellen. Om het eens anders te zeggen: men had naast de Holocaust deze twee overige genocides erbij gehaald om te verhullen dat het hier eigenlijk alleen om de Holocaust ging, die niet langer “ontkend” zou worden, aangezien men meende dat een dergelijk wetsvoorstel dan gemakkelijker zou worden geaccepteerd door de Nederlandse regering! Maar nogmaals, die wetsvoorstellen zijn uiteindelijk gestrand. Dit betekent echter niet dat de CH de hoop op succes inmiddels opgegeven zou hebben!

  En last but oot least, een prettig uiteinde toegewenst en … op naar en goed neuw jaar! (Ooops! Het is net begonnen!)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.