Donald Trump, Benjamin Netanyahu & “Netanyahu’s Dilemma”; Vml. President George W. Bush & de Iraq-Oorlog; Flashback: 10 September 2001; de “Dancing Israëlis”; de Komende Oorlog tegen Iran: een Pretext a Lá 9/11?

Op 20 mei 2019 )twee dagen geleden dus), kwam de Israëlische krant, Haaretz, ermee; het is een artikel, getiteld, “Analysis // Netanyahu’s Dilemma: Getting Trump to Act Without Putting Israel on the Front Line.” Om dit even te vertalen: Benjamin Netahyahu zou graag zien dat Donald Trump het Amerikaanse leger tegen Iran in zal zetten, zónder dat Israël daarbij in de frontlinie die er dan zal ontstaan, terecht zal komen! Of om het nóg eens anders te zeggen: De oorlog die tegen Iran gevoerd zal gaan worden, moet louter een “Amerikaanse oorlog” zijn waarbij het slechts de Amerikaanse militairen zullen zijn, die er zullen sneuvelen; van de inzet van het Israëlische leger in dit komende conflict, zal echter geen sprake mogen zijn! Om dit even kort samen te vatten: de komende oorlog van Amerika tegen Iran is slechts bedoeld om het bestaan van Israël veilig te stellen, zonder dat daarvoor Israëlisch bloed vergoten zal hoeven te worden! 

 

President George W. Bush & de Iraq-Oorlog. 

 

Op 6 mei 2004 liet de Amerikaanse senator, Ernst F. Hollings, zich in een artikel in The Charlotte Post and Courier over de oorlog in Iraq als volgt uit:

“Met 760 doden in Iraq en 3.000 die voor het leven verminkt zijn, blijven Amerikanen argumenteren, waaróm we in Iraq zijn – en hoe we er weer uit komen. Zelfs President Bush erkent dat Saddam Hoessein niets te maken had met 9-11. Natuurlijk waren er geen massavernietigingswapens. De inlichtingendienst van Israël, de Mossad, weet wat er gaande is in Iraq. Zij zijn de besten. Zij móeten het weten. Het voortbestaan van Israël is afhankelijk van kennis. Als die er waren of als zij er verwijderd zouden zijn, zou Israël ons la lang naar die massavernietiginswapens hebben moeten geleid. Daar Iraq geen dreiging vormde, waarom een souverein land binnenvallen? Het antwoord: Het beleid van President Bush om Israël veilig te stellen.” (Senator Ernest Hollings als geciteerd door wijlen Michael Collins Piper in zijn “THe High Priests of War. The Secret History of How America’s “Neo-Consevative” Trotstyites Came to Power and Orchestrated the War Against Iraq as the First Step in THeir Drive for Global Power” (American Free Press) derde druk augustus 2004, blz. IIIX).

Ernest Hollins (die zelf een grote vriend van het Amerikaanse leger was) werd vervolgens genadeloos gehekeld door de Amti-Defamation League (ADL) en vele politici die graag een wit voetje wilden halen bij de Israëlische lobby in Amerika vanwegen zijn column.

 

Het Joodse Weekblad, de Forward & de Iraq-Oorlog. 

 

Vóórdat Ernest Hollins zijn column zou schrijven, kwam het Joodse weekblad, “Forward” (gevestigd in New York) op 16 april 2004 met een artikel:

“Aan de vooravond van de oorlog was Israël een stille maar een enthousiaste voorstander van de oorlogsplannen van Amerika. De militaire macht van Saddam Hoessein zo was men het er universeel over eens, maakte hem tot een van de meest gevaarlijke tegenstanders van Israël. Zijn omverwerping werd beschouwd als de verwijdering van de ernstigste existentële dreiging voor Israël. En Israël werkte hier graag aan mee; het deelde informatie over de defensievermogens en intenties van Iraq, die bedoeld waren de Amerikaanse actie te helpen. Maar omdat Israël als enige van een oorlog profiteerde die in Amerika en de wreld in toenemende mate omstreden wordt, is de vrees zich hierover uit te spreken, sterker geworden dan dit vóór de oorlog was.” (idem)

Uit beide artikelen blijkt dat de oorlog in Iraq niet werd gevoerd om alleen maar de olie of om er de “democratie” te brengen, maar voorál en állereerst omwille van de staat, Israël. 

 

Flashback: 10 September 2001: President George W. Bush, het Vredesplan en de Mogelijke Stationering van een Amerikaanse Legermacht in Israël. 

 

De gruwelijke gebeurtenis die er in Amerika op 11 september 2001 plaatshad, is ook nu nog in ons geheugen gegrift alsof die recent nog plaatsgevonden zou hebben. Op de dag daarvóór, 10 september, kwam The Wasington Times met een atrikel waarvan de titel luidde, “U.S. troops would enforce peace under Army study.” Het ging hier over een studie die door de Army School of Advanced Military Studies was uitgevoerd; Dit militaire instituut heet een instelling voor de meest vaardige en kundige officieren te zijn. Deze studie had van doen met een Israëlisch-Palestijns vredesplan. Bush nu, was van plan om er in Israël 20.000 Amerikaanse troepen te stationeren die toezicht zouden houden op de uitvoering van dit plan; hiermee moest de vrede tussen Israël en de Palestijnen worden afgedwongen. En hiermee wordt het volgende duidelijk: Behalve dat Bush er door de Iraq-oorlog voor had gezorgd dat de veiligheid van Israël gewaarborgd bleef, liet hij tevens blijken, voorstander te zijn van een Palestijnse staat! Maar de studie die het genoemde militaire instituut uitgevoerd had, was er teven een conclusie aan verbonden en die hield in wat de verwachtingen zouden zijn als de Amerikaanse troepenmacht er eenmaal gestationeerd zou zijn; er werd echter ook iets in gezegd over de Mossad, de genoemde inlichtingendienst van Israël; we zullen die conclusie hier in het Engels weergeven:

“The SAMS [Army School of Advanced Military Studies] paper attempts to predict events in the first year of a peacement-forced operation, and sees possible dangers for U. S. troops from both sides. It calls Israel’s armed forces a “500-pounf gorilla” in Israel. Well armrd and trained. Operates in both Gaza. Known to disregard international law to accomplish mission. Very unlikely to fire on American forces. Fratricide a concern especially in air space management. On the Mossad, the Israeli intelligence service, the SAMS officers say: “Wildcard. Ruthless and cunning. Has capability to target U. S. forces and make it look lake a Palestinian/Arab act.” 

Het was dit eindrapport, deze conclusie, die men er bij SAMS vrij had gegeven en dusl in THe Wasington Times verscheen, vóór de noodlottige dag die we nu allemaal kennen als 9/11. https://www.youtube.com/watch?v=bgoCzz0WEl4 En wat wás dit voor een gruweldaad? Juist, die zag eruit als “Palestinian/Arab Act”! Maar … wáren het dan ook 19 slordig geklede extreem-islamitische kapers met amper een vliegopleiding van slechts enkele dagen, die ongemerkt de zwaarstbewaakte vliegvelden wisten op te komen om er de reusachtige airliners en de bemanning met passagiers en al te kapen om er vervolgens met de vaardigheden van een volleerde superman in de beide Twin-Towers mee in te vliegen? Toch was het dit verhaal (een complotheorie eigenlijk) wat ons door de Amerikaanse overheid vanaf het begin aan als waarheid voorgehouden werd!

 

De “Dancing Israelis.” 

 

de noodlottige gebeurtenis op 9/11 zou voor iedereen plot, en onverwacht hebben plaatsgevonden. Het is dan ook zeer opmerkelijk dat er al vlak vóór de aanslagen een groep mannen, een camerateam, waren die deze terroristische acties zouden documenteren. De namen van deze mannen waren, Si van Kurzberg, Paul Kurzberg, Yaron Schmuel, Oded Ellner en Omer Marmari; deze vijf mannen waren allen Israëlis! Nadat de aanslagen plaatsgevonden hadden en terwijl zowat iedereen geschokt en ontzet was, waren het deze vijf mannen die juist feestvierden en er op een nabijgelegen dak de clown uithingen! Naar deze mannen is later verwezen als de “dancing Israelis.” Hoe wísten deze mannen  dat er op die bewuste dag de aanslagen plaats zouden vinden? Waar hadden zij de voorkennis hierover vandaan? https://www.youtube.com/watch?v=2xHm5602NTI

 

Benjamin Netanyahu & de Terroristische Aanslagen als “Goed voor Israël.”

 

Tijdens een gelegenheid vertelde Benjamin Netanyahu tegenover een publiek van de Bar Ilan University in Israël dat:

“We hebben hier van een ding baat bij en dat zijn de aanslagen op de Twin Towers en het Pentagon en de Amerikaanse strijd in Iraq. Van deze gebeurtenissen zei hij naar verluidt dat deze gebeurtenissen “de Amerikaanse publieke opinie in ons voordeel keerden.” Netanyahu had zijn commentaren naar verluidt, gedaan gedurende een conferentie aan de Bar Ilan University over de verdeling van Jeruzalem als deel van een vredes-deal met de Palestijnen.” htt[s://www.haaretz.com//1/4970678 (vetdruk toegevoegd)

Die vredesdeal met de Palestijnen zal zeer zeker het vredesinitiatief wat George W. Bush destijds genomen zou hebben om er nadat die deal eenmaal beklonken was, er 20.000 Amerikaanse troepen als een soort van “vredesmacht” te stationeren om er toezicht te houden op de naleving ervan door beide parijen. Maar na die aanslagen veranderde dit. Vanaf die tijd werden alle moslims en de Palestijnen als behorende tot een 5e colonne te behoren.

 

De Komende Oorlog tegen Iran:  Is er een Pretext a lá “9/11 te Verwachten? 

 

Benjamin Netanyahu is er inmiddels bekend om geworden al vanaf  1993 te roepen dat Iran nog maar een paar maanden verwijderd zou zijn van de productie van een antoombom. Dit deed hij ook gedurende de regering-Barack Obama. Obama echter, was niet zo gewillig om voor Netanyahu en Israël de hete kolen uit het vuur te halen door tegen Iran op te trekken. In plaats daarvan wisten Obama, Rusland en andere landen een vredesdeal met Iran te bereiken. De enige die luidruchtig bleef roepen dat die Iran-deal niet goed was, was -uiteraard Netanyahu zélf. Na OBama echter, kwam Donald Trump in  het Witte Huis en dit moet we’rkelijk een opluchting voor Netanyahu zijn geweest. En bij het horen van Trump dat de Iran-deal de grootste vergissing was, was Netanyahu helemáál gerustgesteld. En van die tijd af sloeg Trump alleen nog maar oorlogszuchtige taal tegen Iran uit. Nu, wat kunnen we nu uit al het bovenstaande concluderen? Wel, dit: zou het kunnen dat er ergens weer een gebeurtenis plaats zou kunnen vinden als 9/11 waarbij die de Iraniërs in de schoenen zou worden geschoven, terwijl het toch imers de Mossad is, die een dergelijke aanslag uit zouden kunnen laten zien als “a Palestinian/Arab act”?  “9/11” is namelijk terug te voeren tot de Mossad. Hoewel het beslist niet te hopen is dát er een dergelijke gruwelijke terreurdaad plaats zou kunnen vinden, is die gezien de sinistere geschiedenis van een lange reeks aan “false flag-opartions” zeer zeker niet uit te sluiten! Nu Israël bij vele landen in ongenade is gevallen vanwege haar wrede beleid tegenover de Palestijnen (denk bijv. maar aan de BDS-Movement), zou een dergelijke aanslag ervoor kunnen zorgen dat die net als 9/11 weer in het voordeel van Israël uit zou kunnen vallen. Tevens zal mocht Iran na door Amerika aangevallen en ingenomen te zijn, Israël weerm de beschikking hebben over meer land om er zo de Israëlische hegemonie mee te versterken; ten koste van duizenden Amerikaanse slachtoffers. Met de nodige grootschalige martelingen zoals die eerder in de Abu Grhaib-prison en andere plaatsen in Iraq hadden plaatsgevonden (en die er vermoedelijk ook nú nog worden gepleegd)! En dan hebben we het nog niet gehad over een mogelijke oorlog tussen o. a. Amerika en Rusland die met een beperkt gebruik van nucleaire wapens uit zou kunnen breken.

 

Ton Nuiten – Woensdag 22 Mei 2019.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.