Tinthor's Blog

Gevaccineerde en ongevaccineerde patiënten op de corona-afdeling – Omroep Brabant

Bron: Gevaccineerde en ongevaccineerde patiënten op de corona-afdeling – Omroep Brabant

Voordat we beginnen, dit is de eerste maal dat nadat we hier weer een video wilden plaatsen, er nu slechts een link naartoe krijgen. Maar goed, laten we nu maar beginnen.

Slinksnieuws Verkondigt Soms ook Slinks Nieuws. 

Eergisteren hadden we hier een zeer korte videoclip geplaatst van “Slinksnieuws.” https://tinthor.org/2021/11/24/ik-lig-hier-op-de-covid-afdeling-niet-voor-covid-omroep-brabant-youtube/ De “orginele” videoclip van Slinksnieuws zelf is hier te vinden: https://www.youtube.com.watch?v=jecadbh9gJA In die korte clip gaat het over de patiënt Leon, die vertelde op de covid-afdeling te liggen, maar niet voor covid. Verder vertelde Leon dat de MSM zo  “scheve verhalen” de wereld inbracht en dat die even hard aan de “vaccinatie ellende” mee pushten. Dit heeft bij ons (ten onrechte naar later zou blijken) de indruk gewekt dat er zo met patiënten “gesjoemeld” zou kunnen zijn. en we hebben er zelf een verhaal bij gegeven.

“MrsKrass Vaccineren werkt!”

Nu is het zo dat als we een artikel publiceren, dit ook op (een deel) van de sociale media terecht komt (niet op  Facebook, want daar werd ons, samen met vele andere bloggers al weer enkele jaren geleden de toegang ontzegd). Nu kwam die betreffende korte clip ook onder de aandacht van een twitteraar onder de nickname “MrsKrass Vaccineren werkt!” En die had er de volgende tweet bij geplaatst:

“Deze meneer heeft gewoon Covid hoor. Moet geïsoleerd verpleegd worden en ligt dus op de Covid afdeling. Hier de volledige video: https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3991902/gevaccineerde-en-ongevaccineerde-patienten-op-de-corona-afdeling”

En die hebben we – uiteraard – bekeken. En weet je wat: “MrsKrass” heeft gelijk!

De Betreffende Coronapatiënt (Leon) met Wél of Geen Covid? 

Het  gaat hier over het Catharina Ziekenhuis. De video begint met de commentator: “De ziekenhuizen stromen weer vol met coronapatiënten. Zo ook het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.” Dan komen er twee dames die Covid opgelopen hebben in beeld; de ene dame zegt dat het met haar de goede kant uitgaat. “Gelukkig wel.” De tweede dame zegt geen conditie te hebben. “Helemaal niks.” En vanaf 0:42 komt de betreffende patiënt (Leon) met wél of geen Covid in beeld; we zullen alleen dat wat hij en de interviewer te zeggen hebben, citeren, want het gaat hier om voornamelijk Leon. En nogmaals: dit is de eerste maal dat we die video zelf hier  niet kunnen plaatsen, wat we tot gisteren nog wél hadden kunnen doen. Voor een goed begrip zouden we beter eerst die video kunnen bekijken. Leon begint met het volgende:

“Ja, ik ben nog moe. En ja, dat ben ik al dagen; dus wat dat betreft, ik verwacht ook niet dat er hier ook direct verandering in zal komen; het zal tijd nodig hebben. Ja, hier kom ik voor de zouttoevoer, en die zou er voor moeten zorgen dat ik niet elke keer flauw val.”

En vanaf 1:56 (Leon):

“Ik was al een dag of vijf gewoon, gewoon ziek, ja, ik, flinke griepklachten, dus dat wist ik al wel.” (Interviewer): “Maar” (wat moeiljk te verstaan) “jij definitief getest werd en dat was hier in het ziekenhuis.” (Leon): “Dat was hier in het ziekenhuis, ja.” (Interviewer): “Toen dacht u, “Dat wist ik wel.” (Leon): “Ja, ja, dat wist ik wel; maar ik denk, ja, zolang ik thuis in mij  bed blijf liggen, ja, dat zal ook n,” (keer?) “voorbij gaan.” (Interviewer): “Ja, maar dan moest je toch opgenomen worden. Ik kan me voorstellen dat je dan toch schrikt.” (Leon): “Ja, dat is nooit leuk.” 

En vanaf 3:41 Leon): “Ik ben, ja, gisterenavond laat zijn we naar de huisartsenpost gegaan; was hier in het ziekenhuis ook, en, ja, ook ben ik bij die arts binnengeroepen en j, wat er eigenljk meteen gebeurde is dat ik weer flauw viel; dus die heeft het meteen doorgegeven aan de spoedeisende hulp, en dan kom je in een hele mallemolen van filmpjes, de’r zijn, op de RGC zagen ze dat, ja, dat er iets van een zoutconcentraat in mijn lichaam tekort kwam, dus wat er in ieder geval nog bijgevuld moest worden. Dus dat is eigenlijk de reden dat ik hier ben. ‘T is niet direct covid-gericht, ja, ik heb wel covid.” 

Vanaf 7:32: (Leon): “Ik ben niet gevaccineerd, nee.” (Interviewer): “Waarom had u dat niet gedaan?” (Leon): “Eh, omdat ik eigenlijk heel weinig vertrouwen heb in het vaccin. Eh, en ik vindt dat een vaccin vrijwillig moet blijven en die kant gaan we nu niet in, het blijft niet vrijwillig. Dan klopt er iets niet; op het moment dat de overheid allen maar aan het pushen is op een vaccin, en de overheid doet geen enkele moeite om ziekenhuisbedden op te hogen, dan, dan klopt er ergens iets niet; dan zit er in ieder geval een dubbele agenda; en die agenda is niet, eh, komt niet mij ten goede denk ik, maar vooral degenen die de agenda gecreërd hebben.”**


(** Die agenda is er inderdaad. Leon heeft hier alleen verder geen gegevens over.)


Vanaf 8:44 (Interviewer): “Hebt u enig idee hoe of waar u het hebben zou opgelopen”? Of hebt u zich dat afgevraagd?” (Leon): “Nee, nee, nee, want ik heb corona toch zoveel mogelijk willen zien als, ja als een andere vorm van de griep; eh, ja, op mijn werk, daar werken ook heel veel, ja, uh, corona-positieven, dus, ja,ja, eigenljk kun je het overal oplopen; ’t is, uiteindelijk is de virus ‘n, kun je het overal tegenkomen.” (Interviewer): “Wat voor werk doet u dan als ik vragen mag?” (Leon): “Ik werk voor het COA, dus ook van” (…) “Lubbers.” 

Vanaf 10:59 Leon): “Uiteindelijk wil ik niet graag een van die covidcijfers zijn, volop in het nieuws” (…) “komen te borrelen van weer zoveel mensen in het ziekenhuis met covid.” (Interviewer): “Ja, en daar bent u nou wel; u hoort nu bij die categorie.” (Leon): “Ja, ja. Maar in feite is het ook zo, natuurlijk…dat je er eigenlijk bent voor reguliere zorg nu, maar omdat je positief getest bent, val je wel onder die cijfers.” (Interviewer): “U dent dat de klachten die u hebt misschien niets met de covid te maken hebben, maar dat er dat bij komt?” (Leon): “De gewone klachten die ik heb..” (Interviewer onderbeekt Leon): “Ja, dus dat flauw vallen en zo, dat dat niets met die covid te maken heeft?” (Leon): “Nee, dat flauwvallen had niets met covid te maken; daar was ik echt, waar we die zoutoplossingen voor nodig had.”

 (Vanaf 14:57 Interviewer tegen Leon over het vaccineren): “Ik zou me kunnen voorstellen dat je nu misschien denkt, “Had ik het maar wél gedaan.” (Leon): “Nee, nee…nee, dat is niet het geval…en dat zal ook nooit het geval worden.” 

(Vanaf 15:39 interviewer tegen Leon): “Maar zou het zo kunnen zijn dat het feit dat u niet gevaccineerd bent, dat dat een van de redenen is dat u hier ligt; of denkt u dat niet?” (Leon): Nee, want nogmaals, ik lig hier voor de zoutoplossing, ik lig hier niet voor m’n covid.” (Interviewer): “Maar u ligt wel op de covidafdeling.” (Leon): “Ja, kjk, maar zo krijgen we de verkeerde verhalen, krijge we hele scheve verhalen; je probeert mij nou te vertellen dat ik hier lig op de covidafdeling en dan, het nadeel vindt ik nog steeds van, van, ja, ook een deel van de media, jullie pushen net zo hard mee met, met die vaccinatie-ellende.” 

Vanaf 16:54 (Interviewer): “Ik denk dat als het zout weer is aangevuld, dat u dan op eigen kracht alweer overheen komt.” (Leon): “Ja hoor, ja, ja, ik denk sowieso…dat de meeste redelijk jonge mensen, late we ons daar maar onder scharen, dat die niet zoveel risico lopen met de covid.” En even later eindigt de video.”

Conclusie. 

Allereerst: We zijn door Slinksnieuws op het verkeerden been gezet. Die heeft er slechts een zeer beperkt deel van de video geplaatst waardoor wij de indruk kregen dat Leon ten onrechte als coronapatiënt aangemerkt zou zijn, wat echter beslist niet het geval blijkt te zijn. Hier heeft Slinksnieuws dan ook slinks nieuws mee verkondigd! Voor ons een dwingende reden om ook zelf eens verder ondezoek te doen. We danken “MrsKrass” dan ook dat (“ze”)? ons hierop heeft gewezen.

2. De reden dat Leon over die “scheve verhalen” begon, was dat de interviewer tegenover hem regelmatig bleef zaniken over vaccins. En zijn vraag: “Maar zou het zo kunnen zijn dat het feit dat u niet gevaccineerd bent, dat dat en van de redenen is dat u hier ligt; of denkt u dat niet?”, is letterlijk een domme vraag: de interviewer heeft toch ook de twee dames die echter wél gevaccineerd waren, maar later toch covid hadden opgelopen, geïnterviewd? Waarom zou het dan uitsluitend het niet-gevaccineerd zijn van Leon zijn dat hij nu op de covidafdeling lag? Dat heeft Leon kennelijk geïrriteerd, waarna hii over die “verkeerde verhalen, scheve verhalen” en het pushen van het vaccin door de media begon.

3. Zo wordt ook het volgende duidelijk; hoewel de beide dames met covid toch laten blijken opgelucht te zijn dat die zich eerder hadden laten vaccineren, bljken die vaccins gewoon niet te werken! Dit betekent dat de twitteraar die “MrsKrass Vaccineren werkt!” als nickname heeft, die twee laatste woorden maar beter wég kan laten! 

Coronavirus Discrimineert Niet.  

En dan nog iets over die tweedeling (gevaccineerden versus niet-gevaccineerden) die we nu hebben: de niet-gevaccineerden dreigen in tegenstelling net hen die al wél gevaccineerd zijn, van bepaalde gelegenheden te worden uitgesloten. “Disciminatie” heet dat. Het coronavirus echter, discrimineert niemand, waarvan de bewijzen in de video duidelijk te zien zijn; zowel gevaccineerden als niet-gevaccineerden kunnen het coronavirus krijgen. Bij dit virus wordt dus niemand buitengesloten! 

Zorgpersoneel Catharina Ziekenhuis Discrimineert Ook Niet. 

En wat er aan deze video weer zo mooi is, Ook het verzorgend personeel van het Catharina Ziekenhuis discrimineert niemand; zowel gevaccineerden als niet-gevaccineerden worden er dood de verzorgers gelijk behandeld. Het is alleen jammer dat men er zich niet afvraagt hoe het nu komt dat ook gevaccineerden corona kunnen krijgen. Van een omroep zoals (in dit geval Omroep Brabant) hoeven we beslist geen kritische vragen hieromtrent te verwachten!

Persconferetie Vervroegd in Verband met Stijgende Besmettingscijfers.

De persconferentie die aanvankelijk op 3 december plaats zou vinden is vervroegd; die wordt nu vanavond uitgezonden vanwege de stijgende besmettingscijfers. En mocht dhr. de Jonge er weer eens op aandringen je te laten vaccineren, bekijk dan de video nog maar eens!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star