Bespuugd of bedreigd worden, het is bijna dagelijkse kost voor boa’s die de coronamaatregelen handhaven – EenVandaag

Bron: Bespuugd of bedreigd worden, het is bijna dagelijkse kost voor boa’s die de coronamaatregelen handhaven – EenVandaag

“Dit Item op uw eigen site plaatsen.” Dit was de aanbeveling die we op de site van het actualiteitenprogramma EenVandaag kregen. En ja, die aanbeveling hebben we maar ter harte genomen. Onder de voorwaarde echter dat we hier ons eigen commentaar bij zouden voegen! Het zal voor velen niet langer onbekend zijn dat propagandazenders zoals de Nederlandse Propaganda Omroep (NPO) progammas verzorgt waarbij er (in dit geval is het de corona-crisis en de BOA’s die moeten zorgen dat de burgers overal de corona-regels na zullen leven) een nogal eenzijdig beeld van de situatie gegeven wordt; in dit geval worden Boa’s weggezet als louter slachtoffer van burgers die geweld tegen hen hebben gebruikt.

Eric Lakenman. 

In deze korte reportage komt Eric Lakenman woordvoerder van de Nederlandse BOA Bond aan het woord die hier verslag doet van een incident in Rotterdam; hij vraagt minister Dekker dan ook dringend ervoor te zorgen dat BOA’s zullen worden uitgerust met knuppels en pepperspray om zich tegen geweld te kunnen verdedigen.

De Keerzijde. 

Hoewel het natuurlijk altijd verkeerd is geweld tegen BOA’s (of welke andere wetshandhaver dan ook) te gebruiken, is er hier toch een keerzijde. En die heeft te maken met incidenten waarbij bijvoorbeeld ondernemers om de meest belachelijke reden een geldboete krijgen opgelegd; een van de corona-regels is namelijk dat bepaalde ondernemers hun zaak in verband met corona nu stipt om 20:00 moeten sluiten. Nu was er een ondernemer die dit ook gedaan had; toch wilde hij nog eens gaan kijken of alles in zijn zaak wel goed afgesloten was. En om 20:01 stond hij klaar om weg te gaan. Meteen echter, kwamen er verschillende BOA’s ter plaatse omdat de man zijn onderneming niet stipt om 20:00 gesloten had. Omdat hij er slechts één minuut te laat mee was (!), kreeg hij dan ook een flinke boete opgelegd! De ondernemer heeft het incident op film vastgelegd en later op YouTube geplaatst. We zullen die clip hierna op onze site plaatsen. Dit laat echter zien, hoe ver BOA’s kunnen gaan om anderen de corona-regels (waarvan het ex-hoofd van het RIVM Roel Coutinho tijdens de uitzending van Nieuwsuur op 7 augustus j.l. openlijk toegaf dat die volkomen ineffectief waren!) dwangmatig (en soms onder bedreiging) op te leggen!

Ton Nuiten – Maandag 19 Oktober 2020.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star