Covid-19 & een Zware en Stevige Seizoensgriep: Geen Enkel Verschil: Beide zijn Hetzelfde.

Een van de gasten bij WNL was minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid). Dit naar aanleiding van de demonstratie op 14 maart j.l. op het Malieveld (Den Haag) waar door de politie met wat geweld een einde werd gemaakt. De presentatrice van WNL vroeg toen aan De Jonge of er nog wel genoeg draagvlak voor die coronamaatregelen was. De Jonge:

“Ja, dat denk ik wel, dat denk ik wel. Kijk, de meeste mensen beseffen toch heel goed dat we hier te maken hebben met een heel ernstig virus; als ik deze beelden zie, dat doet gewoon pijn aan je ogen. Kijk, we weten van zoveel mensen dat ze hebben geleden onder dat virus en onder, ja, wat dat virus teweeg heeft gebracht, er zijn mensen die kwamen te overlijden, mensen zijn ernstig ziek geworden; mensen die ziek zijn geworden hebben heel vaak nog een nasleep ook van die ziekte, en het dan zo gebagatelliseerd te zien worden alsof het een griepje is.” Bron: youtube.com/watch?v=dMIJzQJZlyc (“Hugo de Jonge over demonstratie op Malieveld: ‘Beelden doen pijn aan je ogen’ “)

Over “een Nasleep Ook van die Ziekte.”

Mr. de Jonge had het er dus over die “nasleep ook van die ziekte.” Nu is het zo dat het coronagriepvirus veel erger zou zijn dan de (seizoens)griep die elk jaar weer terugkeert. De nasleep van Covid-19, zo lijkt het, zou dan een langere herstelperiode vereisen. We zijn toen op zoek gegaan naar gegevens over Covid-19 en die seizoensgriep. We hebben er dit over gevonden:

“Volgens longarts Bram van den Borst van het academische Radboud UMC in Nijmegen is het herstel te vergelijken met genezing na een zware longontsteking. Hij noemt het “bemoedigend” dat de longen zich na drie maanden na Covid-19 zich zo goed herstellen. Hier zien we dus weer dat de verschillen niet dramatisch zijn vergeleken met de griep, die ook regelmatig tot ‘Severe Acute Respiratory Infection (SARI) leidt.” Bron: allfactsmatter.nl/factcheck/niet-zomaar-een-griepje/ (vetdruk toegevoegd)

Enige Uitleg.

Hier is nu enige uitleg bij nodig. Als we zouden spreken van een “onschuldig griepje”, waar denken we dan aan? Dan denken we aan iemand die variërende van een tot vier weken ziek thuis is. Daarna is hij of zij weer hersteld en kan dan weer aan de dagelijkse activiteiten beginnen. Wat de auteur in het artikel nu duidelijk maakt, is dat Covid-19 hier niet mee te vergelijken is. Tijdens de jaarlijks terugkerende seizoensgriep zijn er naast de gevallen van een “onschuldig griepje” echter ook de zwaardere griepgevallen waar mensen een langere herstelperiode nodig hebben en er ook mensen aan overlijden. Het zijn nu die zwaardere gevallen die volgens de auteur te vergelijken zijn met het huidige coronavirus (waarbij ook mensen bij kunnen overlijden en wat ook in bepaalde gevallen ook al is gebeurd).

Herhaalde Nadruk op de IC-Bedden.

Het is nu al voor iets meer dan een jaar aan de gang: regelmatig wordt er de herhaalde nadruk gelegd op de volle IC-bedden. Die liggen allemaal vol met coronapatiënten. Opmerkelijk hierbij is dat hier niet herhaaldelijk gedaan werd tijdens het jaarlijks terugkerende griepseizoen in het verleden; natuurlijk, ook toen werd er wel melding van gemaakt door de media, maar niet zoals dit nu al voor lange tijd gebeurt met corona. Nu gaan we kijken naar wat de auteur van allfactsmatter.nl hiervan te zeggen heeft:

“Er wordt vaak beweerd dat ‘er nooit patiënten met influenza op de intensive care terecht komen.’ Ook wordt er beweerd dat dit zeker nooit met jonge mensen het geval is, terwijl dit met corona juist wel gezien zou worden. Op zijn blog meldt Dr. Erwin Kompanje echter: “Iedere ervaren intensivist en intensive care verpleegkundige, zeker in de academische ziekenhuizen, heeft meegemaakt dat ernstige zieke patiënten met influenza op de intensive care behandeld moeten worden. Zij herinneren dat zeker omdat het juist vaak jonge ernstig zieke patiënten betreft en de sterfte ondanks alle inspanningen zo hoog is. Dat maakt écht indruk. In vergelijking met COVID-19 spreken veel mensen de laatste maanden over influenza (de échte griep en niet een verkoudheid) als zijnde ‘een griepje.’ Daarmee willen zij aangeven dat COVID-19 in alle gevallen een veel ernstiger ziekte is dan influenza. Zij kennen de feiten helaas niet.”

Kompanje is universitair hoofddocent klinische ethiek en klinisch onderzoeker bij de afdeling Intensive Care van het Erasmus MC. Hij weet dus waarover hij spreekt. Volgens hem overlijden er in de ‘ontwikkelde’ landen jaarlijks tussen 250.000 – 500.000 personen aan de gevolgen van influenza. De griep is daarmee een belangrijke doodsoorzaak, en met name ook onder jongeren. Kompanje haalt vervolgens de medische literatuur aan waaruit zijn punt duidelijk blijkt:” (waarna er verschillende griepsincidenten in het verleden worden genoemd). En dan schrijft de auteur nog het volgende:

“Concluderend stelt Kompanje: “Laten we alsjeblieft ophouden met spreken over influenza alleen maar als een ‘simpel griepje’ en over COVID-19 alleen maar als een ‘levensbedreigende aandoening’. Beide ziekten verlopen bij de meeste mensen gelukkig als en niet-ernstige ziekte, maar bij sommigen zeer ernstig waar een derde van de op de IC opgenomen patiënten dood aan gaat.”

Er is natuurlijk nog veel meer te lezen op die site, maar we zullen het hier bij laten

Het Dagblad van het Noorden over de Influenza.

Dan gaan we nu naar een van de regionale kranten, het Dagblad van het Noorden (Groningen). Daar is er onder meer dit te lezen:

De overbelaste zorg.

De spoedeisende hulpen en intensive cares van ziekenhuizen raakten overbelast door de vele grieppatiënten. Terwijl er ook veel ziekmeldingen onder het ziekenhuispersoneel waren. Een paar weken geleden moesten enkele ziekenhuizen in het Noorden enkele operaties uitstellen. Ambulances konden soms niet terecht in het dichtstbijzijnde ziekenhuis en moesten doorrijden naar een andere kliniek. De gezamenlijke ziekenhuizen en ambulancediensten stelden daarom een speciaal beddenmeldpunt in om continu bij te houden waar nog bedden vrij waren.

“De griepepidemie heeft duidelijk gemaakt dat de spoedzorg voor ouderen kwetsbaar is”, zegt Astrid Koek van het Acute Zorg Netwerk Noord Nederland. “Niet alleen in het Noorden, het is een landelijk probleem.” Of er wel genoeg bedden zijn of dat het meer een kwestie van afstemming tussen de vele zorginstellingen is, dat moet nog blijken.” Bron: dvhn.nl/groningen/Is-de-griep-na-ruim-8.000-doden-eindelijk-op-zijn-retour-23075433.html

Ziet u dit? Zo druk hadden de ziekenhuizen en zorginstellingen het in de lente van 2020! Want zoals bekend is, raakte de zorg er door corona overbelast; de bedden waren er overvol en ambulances moesten naar een andere kliniek rijden omdat er in het meest nabije ziekenhuis geen plaats voor de patiënten was. Of, wacht eens, speelde zich dit alles wel in de lente van 2020 af? Nee hoor: deze problemen deden zich voor tijdens de griepepidemie van 2017-2018! Tijdens het schrijven van het artikel in die krant was de epidemie er al zestien weken aan de gang. Maar: “In de winter 2014/2015 duurde de epidemie eenentwintig weken. Gemiddeld duurt de griepepidemie maar negen weken.”

Zo Vreemd.

Nu we weten dat Covid-19 overeenkomt met een stevige zware griep is het dit wat er nu wat het coronavirus betreft zo vreemd aan is: kwam elke griepepidemie (ongeacht of die nu soms mild dan wel zwaar en stevig was) na korte of langere tijd tot een einde, met het coronavirus zitten we nu al bijna meer dan een jaar opgescheept. (2. Hoorden we ook tijdens die griepepidemieën een tijd lang over “besmettingen”, Nu horen we al voor bijna 365 dagen over “toenemende besmettingen”. (3. Werden we ook tijdens die griepepidemieën verplicht een mondkapje te dragen? (4. Werd er ons ook toen een 1’5 meter afstand-regel opgedrongen? (5. Moest als één kind in een klaslokaal de griep opgelopen had, de hele klas plus de onderwijzer(es) ook maar thuis blijven? (6. Zaten we toen ook allemaal in een lockdown om er zo mee te voorkomen dat de griepepidemie zich niet alleen verder in ons land maar ook over de landsgrenzen heen zou verspreiden? (7. Werden we toen ook gedwongen om “op afspraak” te gaan winkelen? (8. Kregen mensen in die tijden die ergens te dicht op elkaar zaten een hoge boete opgelegd? (9. Werden we toen ook verplicht om bij vele supermarkten alleen maar gebruik te maken van een winkelwagentje in plaats van een mandje? (10. Mochten we toen ook maar een of drie mensen in huis ontvangen? Natuurlijk niet! En toch is Covid-19 niet anders dan een zware, stevige griep!

Wereldwijd Dezelfde Maatregelen.

Die maatregelen die we nu al lange tijd hebben, zijn ook nog eens wereldwijd aan iedereen opgelegd. En het zijn overal dezelfde maatregelen! Heel die zaak rondom Covid-19 is achter de schermen op een mysterieuze, geheimzinnige en sluikse manier in elkaar geflanst en uitgewerkt door gezichtsloze lieden die er vanaf het begin het script en de regie over hebben gehad. En dat hoeven Bill Gates (Bill & Melinda Gates Foundation) Klaus Schab (Economisch Wereldforum), Anthony Fauci (de “medische paus” van de Verenigde Staten), Premier Rutte, de ministers Ferdinand Grapperhaus (Veiligheid & Justitie) Hugo de Jonge (Volksgezondheid) etc. niet te zijn. Zij staan immers zichtbaar voor iedereen op het wereldtoneel. Evenals de overige wereldleiders. Zij allen zijn slechts meelopers en boodschappenjongens die gewoon doen wat hen door hun “verheven meesters” achter de schermen wordt opgelegd. Gezien de zowel fysieke als de mentale schade die zij de volken tot nu toe al hebben aangedaan, zijn zij er tot nu toe goed in geslaagd!

Ton Nuiten – Maandag 22 Maart 2021.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star