Gideon van Meijeren vraagt parlementair onderzoek naar excessief politiegeweld. Grapperhaus chagrijn – YouTube

Hier deelde Gideon van Meijeren (Forum voor Democratie) mee dat hij een onderzoek wilde naar het wrede politiegeweld wat agenten tegen vreedzame demonstraties tijdens de anti-coronademonstraties (Malieveld, Den Haag, Museumplein, Amsterdam) hadden gepleegd. Ferdinand Grapperhaus (Veiligheid & Justitie) had het geweld door de agenten “adequaat” genoemd. Aan het eind van deze korte clip komt hij nog even in beeld om mee te delen dat het verzoek van Van Meijeren aan de Tweede Kamer is gedaan en dat dit hem verder niets aan ging; hij had er verder niets mee te maken.

Han den Enting. 

In de commentaarsectie onder de video van Bert Brandsma zijn er de vele afkeurende reacties op het politiegeweld (en de overheid) te lezen. Een van hen is Han den Enting. Hij had er een lange en uitgebreide reactie achtergelaten; die is van een van de goede agenten die er bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie (BPOC)  zijn getuigenis had achtergelaten over het politiegeweld waarvan hij tijdens zijn aanwezigheid bij de anti-coronademonstraties getuige van was. ook had hij het over de leugens van Mark Rutte en Ferdinand Grapperhaus:

“Lees een verslag uit de politieverhoren van de BPOC. Ik was 21 juni op het Malieveld en wist: daarna is het goed mis in Nederland. Mijn naam is….en ik werk nu 11 jaar bij de politie als politieagent en de laatste jaren ook als ME-er. 

Mijn reden om bij de BPOC2020 te verklaren is om de misstanden binnen het korps naar buiten te brengen. Om de leugens die de korpsleiding, Minister-President Rutte en minister Grapperhaus vertellen, te ontkrachten. Want ik ben erbij geweest. Op 21 juni vorig jaar. En op 14 maart dit jaar. Op 21 juni 2020 als ME-er en op 14 maart ook. Beide keren op het Malieveld. 

Het is werkelijk verbijsterend wanneer ik Rutte hoor spreken over ‘doorgesnoven hooligans.’ Het was vanaf het begin duidelijk dat de Aanhoudingseenheid (AE) ingezet zou worden. En niet om de relschoppers er tussenuit te halen, maar om zelf de rellen te starten. We hadden als ME-ers geen idee waarom we daar bij dat station moesten gaan staan. Er was daar niemand. Tot 13:30 uur, en de demonstranten netjes naar het Centraal Station liepen. Ze liepen verdomme gewoon in een fuik! 

De deur van de politiebus ging open en de AE rende al meppend het publiek in. Die AE wist dat al van tevoren. Dat hoorden we naderhand van ze. Wij werden er ter plekke mee geconfronteerd. Ik verklaar hier dat de escalatie bewust beleid is. En wij werden misbruikt eraan mee te werken. Want je hebt geen keus meer op zo’n moment. De zaak ontploft ter plekke door toedoen van de AE. Het liep op 21 juni volledig uit de klauw. Het waterkanon reed dwars tussen de mensen door op hoge snelheid. Levensgevaarlijk, ik heb demonstranten zien rennen voor hun leven. Ook kinderen.

En dan 14 maart. Dat was zo mogelijk nog erger. Toen werden we wel op voorhand ingelicht. We moesten er op volle kracht in. Slaan op het hoofd voor veel bloed. De honden erop los, hoe dan ook. De arrestanten zijn gewoon mishandeld. Dat gebeurde al in de bus. Duwen, laten struikelen, wrikken met de handboeien. Die jongens van de AE zijn gewoon straatvechters. Daar worden ze op uitgezocht. Die doen niets liever dan relschoppen. En daar later op het bureau over opscheppen. De lol die zulke lui hebben over ‘in elkaar geramde wappies’ is walgelijk.

 De goede agenten melden zich ziek of werken door onder hoogspanning. Ik heb nog nooit zoveel gejankt als het afgelopen jaar. Van de spanning. Het is niet meer te doen. En je kan er met niemand binnen het korps over praten. Vol trots sturen collega’s filmpjes rond van bebloede demonstranten, van onschuldige mensen die letterlijk in elkaar geramd worden door de politie. De politie. Waardoor ze beschermd zouden moeten worden. 

Ik heb er geen woorden voor. De leiding en elke agent die hier bewust aan meedoet, zouden moeten worden aangeklaagd voor doodslag. Ook die lui aan ’t Binnenhof moeten zich schamen en zouden aangeklaagd moeten worden. Ze liegen de mensen voor. Ik kan ’t weten want ik ben erbij geweest. Om ze dan naderhand zo te horen liegen en bedriegen is verbijsterend en totaal onwerkelijk. 

Ik ben nu voorzichtig aan het uitzoeken wie er net als ik mee wil kappen. Hoe groter de groep hoe beter. Ik heb al verschillende collega’s naar de BPOC2020 gestuurd. Toen ik dit initiatief zag was ik zo blij. Eindelijk gebeurt er iets! Eindelijk komt al die smerigheid naar buiten. En de leugens van Rutte, Grapperhaus en de korpsleiding. 

Laatst zei iemand van de leiding: “We moeten het korps zuiveren van wappielovers.” Maar volgens mij is ‘zuiveren’ hetzelfde als schoonmaken toch? De vuiligheid ergens uithalen, dat is zuiveren. Wat mij betreft is zuiveren het verwijderen uit het korps van de korpsleiding, collega’s die met plezier meedoen aan de gewelddadigheden en die lui aan ’t Binnenhof. Ik hoop dat mijn verklaring daaraan bijdraagt. Maart 2020. 

Op dit moment wil ik de beelden van dit verhoor nog niet laten publiceren door de BPOC2020. Dit uit veiligheidsoverwegingen. *Deze verklaring is op schrift gesteld aan de hand van het mondelinge verhoor. Omdat gebruik is gemaakt van transcriptiesoftware kan er sprake zijn van taal- en/of spellingsfouten, waarvoor onze excuses.” 

Reactie van een Ietwat Geïrriteerde Grapperhaus. 

Na de speech van Van Meijeren kwam Grapperhaus met zijn reactie. En die leek niet blij te zijn met wat Van Meijeren had gezegd; zijn reactie was kort, bondig en ook ietwat bot: 

“Eh ja, dat is aan de Tweede Kamer gericht, voorzitter; daar heb ik verder niks mee te maken.” 

A-Status Coronavirus. 

Uit wat de agent (die om gegronde redenen anoniem wenste te blijven) in zijn getuigenis zei, blijkt dat we met de leiding van het politiekorps maar vooral met Rutte, Grapperhaus (en in het verlengde daarvan ook De Jonge), met een stel meedogenloze gangsters van doen hebben. Laat niemand nu dan ook niet meer zeggen dat we hier met een stel welwillende volksvertegenwoordigers te maken zouden hebben! Dan nog iets over de A-status die het coronavirus kreeg dankzij een meerderheidsstem gisteren in de Tweede Kamer. De online krant Nationale Standaard sprak er zijn afschuw over uit. Maar:

“Momenteel verandert de uitslag van deze hoofdelijke stemming in de Tweede Kamer nog niet zoveel. Maar als ook de Eerste Kamer dit wetsvoorstel er doorheen loodst, wordt het een ander verhaal. De overheid kan dan namelijk: 

1. Een meldingsplicht opleggen aan artsen;

2. Alle bestrijdingsbevoegdheden uit de Wpg activeren (zoals verplichte thuisisolatie, lockdowns en testen voor toegang);

3. De minister van Medische Zorg aanwijzen als ‘verantwoordelijk voor de leiding van de bestrijding van deze ziekte’, die daardoor samen met de voorzitter van de Veiligheidsregio en de GGD behóórlijk wat kunnen gaan bepalen.  

“Ja, maar dat de overheid nu toch ook al?” Klopt, maar dat was op basis van een tijdelijke wet die om de paar maanden geheractiveerd of verlengd moest worden. Dat hoeft straks dus niet meer!

Hugo de Jonge, of zijn opvolger, kan straks met twee telefoontjes (één naar de voorzitter van de Veiligheidsregio en één naar de GGD) een lokale lockdown afkondigen, het dragen van mondmaskers verplichten en quarantaine afdwingen. De grootte van de uitbraak maakt daarbij niets uit, het is immers een A-status ziekte!” Bron: dagelijksestandaard.nl/2021/07/belachelijk-meer-dan-100-kamerleden-stemden-voor-a-status-van-coronavirus/ (vetdruk toegevoegd)

Demonstraties in de (Nabije) Toekomst: Meer & Wreder en Meedogenlozer Politiegeweld. 

Nu weten we niet (mocht dit wetsvoorstel ook door de Eerste Kamer goedgekeurd worden) hoe het daarna dan met eventuele demonstraties tegen de coronamaatregelen in de toekomst zou kunnen gaan. Die zouden vermoedelijk dan meteen worden verboden. Mochten demonstranten dan in weerwil van een verbod dan toch de moed hebben op het Malieveld of Museumplein te demonstreren, dan zal het politiegeweld wat dan tegen hen zal worden ingezet, wreder en meedogenlozer zijn. Want nog altijd, ook nu, ringelen in ons achterhoofd de woorden van Pauline Bock van Foreign Policy waar het de demonstraties van de Franse Hesjes in November 2019 aangaat:

“Het afgelopen jaar in Frankrijk biedt een voorproefje voor de toekomst van het Westen: toenemende protesten tegen het liberalisme – en toenemend geweld tegen de protesten.” Bron: https://tinthor.org.2020/01/26/de-hongaarse-opstand-van-1956-de-huidige-protestdemonstraties-van-de-franse-gele-vesten-van-de-hongaarse-anti-joodse-opstand-naar-de-franse-anti-zionistisch-maconische-opstand-stephane-blet-d/ zie onder: “Gewelddadig Optreden Franse Politie tegen de Demonatranten.” 

En nu we inmiddels alweer in juli 2021 leven, hebben we dit geweld (waar het getuigenis van die ene anonieme agent het bewijs van is) hier al regelmatig gezien. En niet alleen hier in Nederland, maar ook in het buitenland (Duitsland, Engeland, etc) Alleen wisten Pauline noch wij toen we dit van haar citeerden op 26 januari 2020, dat er een corona-hoax plus die ermee gerelateerde onderdrukkende coronamaatregelen de oorzaak van de demonstraties en dat politiegeweld zouden worden!

Ton Nuiten – Donderdag 8 Juli 2021.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star