Toespraak Australische Senaat | Doe Zelf Normaal

Bron: Toespraak Australische Senaat | Doe Zelf Normaal

Nederland 2022: Na ongeveer twee jaar lang met de coronamaatregelen geconfronteerd te zijn, is er niet langer een betoog voor nodig om er mee aan te geven hoezeer de situatie hier in Nederland veranderd is. Zo zijn veel van onze vrijheden die we er in januari/februari hier nog hadden, weggenomen dan wel flink beperkt.

En nu, nu gaan we naar het Nederland zoals dit in 2022 zou kunnen zijn; wat we eerder nog onder de Duitse bezetting (194-45) mee hadden gemaakt, zien we hier dan weer: overal militairen op straat. Aan de verschillende militaire eenheden zijn er intussen de vaccinvrije zones toegewezen; deze zones zijn eigenlijk die woonwijken die bewoond worden door gezinnen die zich in tegenstelling met de meerderheid, niet hebben laten vaccineren; de militairen zijn er om ervoor te zorgen om te zien of deze gezinnen zich wel aan het blijf thuis-beleid houden. Zij vormen voor degenen die al zijn gevaccineerd, dat die ondanks de vaccinatie, alsnog besmet zouden kunnen worden door het virus, een bedreiging.. Het is hen dan ook strikt verboden hun huis te verlaten. In elke stad of elk dorp is er intussen een afdeling van een lokaal opperbevel van het leger gestationeerd. Militairen die “overtreders” van het blijf thuis-beleid hebben betrapt, zijn verplicht de gegevens van de “daders” onverwijld door te geven aan dit opperbevel.

Even leek het erop dat deze gezinnen geen boodschappen zouden kunnen doen omdat die geen vaccinatiepas op zak hebben; bij het niet tonen van een dergelijke pas is hen tot nu toe de toegang tot supermarkten, het gemeentehuis, de school en andere faciliteiten geweigerd. Zij konden echter gebruik maken van de bezorging van levensmiddelen aan huis door supermarkten zoals Albert Heijn, Jumbo etc. (die de boodschappen echter op enige afstand van de deur plaatsen; na vertrek van de bestelwagen mag men de voordeur openen om er de levensmiddelen binnen te halen).

Ondertussen zijn er al stemmen in de Tweede Kamer te horen die zich tegen de bezorgingsdienst uitspreken: door ook bij deze “vaccinweigeraars” de levensmiddelen aan huis te bezorgen, worden die gezinnen eigenlijk zo aangemoedigd om zich nooit te laten vaccineren! Op deze manier komen we natuurlijk nooit van het virus af!, is het argument. Daarom zijn de VVD en D66 met een wetsvoorstel gekomen wat inhoudt dat de bezorgingsdienst aan die gezinnen zal worden stopgezet; als die zich immers zouden bedenken en zich alsnog laten vaccineren, zouden die zo een eind maken aan hun eigen benarde omstandigheden, zo wordt geargumenteerd. En zouden die dan ook geen bedreiging meer voor zichzelf en anderen kunnen vormen. Er zijn er in de Kamer ook de nodige  protesten tegen dit voorstel te horen; vooralsnog lijkt het erop dat dit wetsvoorstel het wel eens zou kunnen halen.

Ondertussen is de zogenaamde corona-app voor iedereen verplicht gesteld; de dreiging van corona werd nu te groot geacht om het wat de installatie van die app op de smart phone betreft, dit nog alleen maar bij een sterk advies aan de bevolking te laten.  Nu waren er hier en daar al verschillende leden van gezinnen die werden betrapt op het heimelijk verlaten van hun huis; ondanks dat ook zij de corona-app hadden geïnstalleerd, konden die de gedwongen zelfisolatie niet langer verdragen.  Door die track and trace-app kunnen die dan ook gemakkelijk weer worden opgespoord waarna ze worden aangehouden.

Weer anderen zijn door mensen die om bepaalde redenen toch al een appeltje met hen te schillen hadden, bij de daartoe bestemde instanties aangegeven; al die “overtreders” hebben er intussen een hoge boete voor gekregen met als waarschuwing dat als zij een tweede maal worden betrapt, hen de gevangenis wacht! Dit zou misschien een mogelijk toekomstbeeld voor Nederland kunnen zijn.

Wel, zover is het hier natuurlijk nog niet. En het is ook nog onduidelijk of dit alles hier ook plaats zou kunnen gaan vinden. Een dergelijk denkbeeldig scenario in de (nabije) toekomst is echter ook weer niet uit te sluiten! In Australië is men er namelijk al enige tijd mee bezig, mensen binnen te houden; luister naar een minister die er recent een toespraak in de Australische Senaat over hield. Wat daar nu namelijk al een tijd aan de gang is, zou vandaag of morgen ook hier werkelijkheid kunnen worden.

Ton Nuiten – Vrijdag 13 Augustus 2021.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star