Discussie tussen CDA en PVV over de inperking vrijheid van meningsuiting – YouTube

Bijschrift: “De regeringspartijen willen de vrijheid van meningsuiting steeds meer aan banden leggen, maar de PVV (mede namens van Haga vandaag) is daar faliekant op tegen. Bontenbal namens het CDA en van Weerdenburg (PVV) verschillen van mening. Fragment van 14 november 2022.” 

Minister Henri Bontenbal (CDA) Over Taal Die Tot “Haat en Geweld” Leiden kan. 

Tijdens dit debat zei Henri Bontenbal (CDA) tegen minister van Weerdenburg (PVV) onder meer het volgende:

“Nou ja, laat ik het dan gewoon concreter maken: als bepaalde politieke leiders haatdragende taal spreken over bepaalde ministers, door ze heks te noemen (of wat dan ook), en het leidt daadwerkelijk tot bedreigingen van die ministers, taal doét toch iets? En u zegt eigenlijk van ja, mensen hebben die onvrede al en dat kanaliseren ze door op zo’n politieke partij te stemmen, maar een taal creëert toch ook een werkelijkheid, een taal kan toch ook tot haat en tot geweld uiteindelijk leiden; het is toch ontzettend naïef om te denken, ja, mensen hebben ’n ventiel en dan zijn ze ’t kwijt, want dat zegt u; nou ja, mensen zijn het dan kwijt, nou ja, dat is een soort hygiëne; nee, ik denk dat taal ook een werkelijkheid oproept door met elkaar dat te versterken, en dat dat een spectrum is van taal wat uiteindelijk tot geweld en bedreiging kan leiden; en dat zien we gewoon nu gebeuren, dat zien we nu gebeuren door ministers die beveiligd moeten worden; dus ik vindt het ontzettend naïef dat u, dat u, eh, ja, dat vrije woord zo absoluut maakt, dat doen we op, dat doen we sowieso niet op alle onderwerpen, maar ik, ik begrijp dat oprecht niet, eh, voorzitter.” 

Een Spectrum van Taal wat tot Geweld en Bedreiging Leiden kan en wat We Nu Zien “Door Ministers Die Beveiligd Moeten Worden.” 

Nu zal Bontenbal dit natuurlijk niet zo bedoeld hebben en wat hij hier onder meer zei, zal hij dit wel onbewust hebben gezegd. Namelijk dat dit “spectrum van taal wat uiteindelijk tot geweld en bedreiging kan leiden” we nu zien gebeuren “door ministers die beveiligd moeten worden.” Wat Bontenbal hiermee, zonder dit ook maar door te hebben,  eigenlijk zegt, is dat die taal waardoor die ministers nu moeten worden beveiligd, van hen zelf afkomstig zou zijn. 

Misbruik Vrije Woord voor de Leugen. 

Hoewel Bontenbal dit zoals vermeld onbewust heeft gezegd, slaat hij hier de spijker toch precies mee op de kop: die ministers hebben het vrije woord (waarvan Bontenbal wil dat dit aan anderen onthouden zal worden) namelijk misbruikt om schaamteloos te liegen. Veel mensen weten dit natuurlijk inmiddels al en dit heeft sommigen ertoe aangezet tot (pogingen tot) bedreiging. Dat is waar dat “spectrum van taal” van die ministers toe heeft geleid. 

“…En de Drukking Des Toorns Brengt Twist Voort.” 

Deze ministers (met premier Rutte voorop) hebben zichzelf arrogant verheven en hebben met hun leugens “kwaad bedacht” tegen het volk; ze hadden echter beter kunnen zwijgen. Luister eens wat de Bijbel hier in verband mee zegt:

“Zo gij dwaselijk gehandeld hebt, met u te verheffen, en zo gij kwaad bedacht hebt, de hand op den mond! Want de drukking der melk brengt boter voort, en de drukking van den neus brengt bloed voort, en de drukking des toorns brengt twist voort.” (Spreuken 30:32-33 Oude Statenvertaling)

Ze hadden er door “de hand op den mond” te houden, beter kunnen zwijgen. Dat hebben ze echter niet gedaan; door zich arrogant tegen het volk te “verheffen” en er tegen het volk “kwaad bedacht” te hebben, hebben ze er zich nu de “toorn” van het volk op de hals gehaald. En nu willen ze de “toorn” van het volk door dit het vrije woord te onthouden, “drukken.” Maar zoals de laatste alinea van vers 33 al zegt, “…en de drukking des toorns brengt twist voort”, door het volk het vrije woord – en dus de vrijheid van meningsuiting – te ontnemen, zullen er zowel de toorn en de twist juist alleen maar toe door nemen. Dit dankzij onder anderen Henri Bontenbal. En dit zal alleen maar op kunnen houden wanneer die ministers eens zouden stoppen met liegen (wat – naar alle waarschijnlijkheid – niet snel zal gebeuren). 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star