Ter Nagedachtenis van Mijn Geliefde Zus Magda, (Maria Magdalena Emilia van Peer-Nuiten).

 

Iemand heeft ooit eens gezegd dat de wereld vol van woorden is. Wat hij daarmee aan wilde geven, was dat wij, mensen over talloze onderwerpen spreken, van politiek, economie, de toestand in de wereld, het dagelijkse weer, persoonlijke belevenissen en vele andere zaken. Al deze dingen brengen we aan elkaar over door middel van woorden. Om die reden zei hij dat “de wereld vol van woorden is.” En over deze onderwerpen heeft ieder er zo zijn/haar eigen mening over. Er is echter één onderwerp waarop we met elkaar met een zekere terughoudendheid over praten; het is iets waar vroeg of laat ieder van ons onvermijdelijk mee te maken krijgt. En het is iets, waar iederéén er het over eens is en hier géén verschil van mening over bestaat: Het heengaan van ieder van ons als het moment ervan eenmaal is aangebroken. En onder ons zijn er al velen die al een (of meer) geliefde dierbare(n) heen hebben zien gaan. Voor ons, de familie Nuiten & Van Peer was dit laatste betreft, zeer recent, op 18 november jongstleden, het geval met iemand die ons allen altijd zeer na heeft gestaan. Mijn geliefde zus, Maria Magdalena Emilia van Peer-Nuiten. (Magda) Na een periode van aan een ongeneeslijke ziekte geleden te hebben, heeft zij met een bewonderenswaardige moed en vrede haar einde tegemoet gezien

80421806 Magda van Peer

Wie Was Magda? 

Deze vraag kunnen we met alle stelligheid als volgt beantwoorden: Magda, mijn geliefde zus, was een van die zeldzame mensen die -letterlijk- een zeer voorbeeldig leven heeft geleid. Zij was altijd hartelijk en vriendelijk tegenover iedereen inclusief mij, haar oudste broer, haar lieve man (Jac), haar lieve kinderen (Mary, Ron en hun kinderen, Youry & Dominique), Ed (en Ton), haar broers, Frank, Ruud) en zoals gezegd, zeer zeker tegenover mij. Zij had alles voor ons over en stond daarom ook altijd voor ons klaar. Haar vriendelijkheid en ingetogenheid waren niet slechts een groot voorbeeld voor ons, maar tevens voor hen, de kennissen en vrienden wie zij tijdens haar leven bevriend was; daar kunnen ook zij naar waarheid van getuigen! Daarnaast moet ook worden gezegd, dat Magda altijd zeer hard had gewerkt heeft; vooral als wijkverpleegster was zij altijd hard bezig, die mensen die zij onder haar zorg had, ook deskundig en goed te verzorgen! Ook hier is zij een groot en na te volgen voorbeeld geweest van iemand die haar naaste medemensen altijd met medeleven heeft bijgestaan en geholpen.

is - 2019-11-22T190218.356 Grave.

Lieve Magda …

En nu, nu is er na het heengaan van Magda een grote leegte ontstaan. Het is een leegte die door niemand kan worden gevuld en wel om de enige reden dat zij een wat haar levenswandel betreft, zij een uniek en bewonderenswaardig mens geweest is, iemand met een uitzonderlijk zachtmoedig en liefdevol karakter. Lieve Magda, je bent nu niet langer onder ons. Maar in ons hart zul je altijd aanwezig zijn en ook blijven. Jij hebt de strijd tegen deze vreselijke ziekte heldhaftig en moedig gestreden. Rust nu, mijn lieve zus, in vrede. En: Dank je, dank je voor alles wat je ook voor mij hebt gedaan! We kunnen en zullen je dan ook nooit vergeten!

 

Ton Nuiten – Vrijdag 22 November 2019.

 

 

2 replies to “Ter Nagedachtenis van Mijn Geliefde Zus Magda, (Maria Magdalena Emilia van Peer-Nuiten).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star