Donatie & Productie Ventilators voor Ziekenhuizen; Hogere Sterftecijfers Amerikaanse Corona-Patiënten door Ventilators; Mogelijk ook het Geval met Corona-Patiënten in Europa & Nederland? Het RIVM als een “Fantástische Organisatie” Onbetrouwbaar.

Een van de methoden om de corona-patiënten in ziekenhuizen te verzorgen, is het gebruik van onder meer medische ventilators voor de beademing. Intussen had Philips de productie van ventilators in maart flink verhoogd om aan de vraag daarnaar door ziekenhuizen te kunnen voldoen. https://www.ed.nl/eindhoven/philips-voert-productie-medische-ventilatoren-flink-op~a04ad79d/ Ook autofabrikanten zijn inmiddels overgeschakeld van het produceren van auto’s naar ventilators. https://www.limburger.nl/cnt/dmf20200316_00152159/autofabrikanten-moeten-ventilatoren-maken-voor-ziekenhuizen-in-plaats-van-auto-s En Christiano Ronaldo stelde gratis bedden en ventilators beschikbaar voor de ziekenhuizen. https://sporza.be/nl/2020/03/24/christiano-ronaldo-doneert-bedden-en-ventilators-voor-portugese-corona-ziekenhuizen~1585066081295/

Ventilators Slecht voor Corona-Patiënten. 

Het werk wat er door Philips, de autofabrikanten wordt gedaan en het genereuze aanbod van Christiano Ronaldo, is natuurlijk zeer te prijzen en het is allemaal zeer goed bedoeld. Nu blijkt echter (en dit is in de Verenigde Staten het geval), dat die ventilators voor de beademing daar eerder een schadelijke dan een goede uitwerking op de corona-patiënten hebben; het aantal sterfgevallen in de Amerikaanse ziekenhuizen wordt er namelijk door verhoogd. Er zijn dan ook artsen en medici die hier hun zorgen over kenbaar hebben gemaakt: 

“Ziekenhuizen hebben melding gemaakt van ongebruikelijk hoge sterfgevallen van corona-patiënten aan de beademing, en sommige artsen zijn bezorgd dat de machines voor zekere patiënten schadelijk zouden kunnen zijn.” 

Aldus Michael Hoffman in een tweet op Twitter: twitter.com/HoffmanMichaelA/

Niet Eerder Bekend. 

Nu zal de schadelijke uitwerking die de ventilators op corona-patiënten in Amerikaanse ziekenhuizen hebben, er niet eerder bekend zijn geweest. Het is dan ook logisch om aan te nemen dat het aantal verhoogde sterfgevallen daar aanvankelijk uitsluitend aan het corona-virus toegeschreven werden. En dus niet aan de ventilators. Hoe de toestand er rond de ventilators en een mogelijk hoger aantal slachtoffers hier in de ziekenhuizen in Europa (dus ook in Nederland) bijstaat, is niet duidelijk. Maar ook hier valt het weer niet uit te sluiten dat een hoger sterftecijfer uitsluitend aan de ventilators toegeschreven zou kunnen worden. 

En zoals we al enkele malen hebben gezegd, het corona-virus waar velen nu zo beducht voor zijn, is eigenlijk een griepepidemie zoals die nu al voor jaren ergens in januari/februari de kop opsteekt. Door de alarmerende verslaggeving via de media, de politiek en voornamelijk de medische instellingen (hier is dat onder meer het RIVM), is die epidemie echter flink opgeblazen tot een levensbedreigende epidemie van onvoorstelbare proporties. 

En zoals we eerder in een vorige post al duidelijk hadden gemaakt, is het RIVM ondanks dat dit instituut volgens de vleiende woorden van Tweede Kamerlid, Madeleine van Toorenburg “een fantástische organisatie” zou zijn, gewoon niet te vertrouwen. 

Ton Nuiten – Vrijdag 17 April 2020.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star