Roel Coutinho: de Waarheid over de Coronamaatregelen; de PCR-Test Deugt Niet; Beoordeling Persconferentie Premier Rutte & Hugo de Jonge van 6 augustus J.L.; de Farmaceuten AstraZeneca, Sanofi Pasteur (En Meer)

Zoals we het al enkele malen gezegd hebben, kijken wij zelf geen televisie meer; de beeldbuis van onze laatste TV begaf het in augustus 2018 en na die te hebben weggedaan hebben we er nu geen meer. Met uitzondering van enkele programma’s zoals “Opgelicht!”, “Opsporing Verzocht” en “RADAR”, is er maar weinig nuttigs te zien.  En ook via het internet zijn naast de genoemde ook die programma’s trouwens te volgen, iets wat we bij hoge uitzondering nooit doen. Zo kijken we al enige tijd niet meer naar de Nederlandse Propaganda Omroep (NPO). Er zijn echter zeldzame uitzonderingen. Een van die uitzonderingen is het programma, “Nieuwsuur”, waar Roel Coutinho recent nog te gast was. De uitzending is ook op Twitter te zien; boven de video lezen we er dit:

“Voer een landelijke mondkapjesplicht in, zegt oud-RIVM directeur Coutinho. “Het is verwarrend voor mensen dat het nu alleen op bepaalde plekken moet.” Hij pleit voor mondkapjes in o.a. winkels, restaurants en kapperszaken.” 

Het ging hier over de maatregelen tegen het corona-virus die nu bij iedereen welbekend zijn. Tijdens het interview wat Nieuwsuur met hem had, pleitte de oud-directeur voor het verplichten van mondkapjes voor iedereen die een kapperszaak, winkel of restaurant bezoekt. Jaap van Dissel, de huidige directeur van het RIVM vindt echter dat het dragen van die kapjes maar tot “schijnveiligheid” zou leiden.  Maar wat Coutinho er over de maatregelen hier te zeggen had, maakt al duidelijk dat wij en ook vele anderen nu al lang weten; hier volgt een klein deel van dit interview:

(Interviewer):

“Ja, maar wat er tegen” (het dragen van die mondkapjes) “is, nou ja, uw opvolger, Jaap van Dissel, die blijft het maar volhouden, namelijk dat het tot schijnveiligheid kan leiden.”

(Coutinho):

“Ik denk niet dat dat schijnveiligheid is; wat hij denk ik, bedoelt, is dat er geen wetenschappelijk bewijs voor is. Ja, maar dat geldt voor een heleboel dingen; in public health, in de volksgezondheid is dat nou eenmaal zo; hier krijg je nooit bewijs voor. Maar dat is er voor die afstand van een meter of anderhalve meter ook niet. En toch doen we het allemaal wel en we volgen het op een gegeven moment, althans in het begin, nu wat minder. Ja, dat zijn dingen die je moet durven nemen, en ik denk dat het zinvol is.” twitter.com/hashtag.Nieuwsuur?rsc=hashtag_click

Wat we hier dus lezen, is dat Coutinho zegt (en hij meent dat dit ook de visie van Jaap van Dissel is), dat die maatregelen zoals het dragen van mondkapjes en de 1’5 meter afstand gewoon niet werken en dus ook totaal geen nut hebben! De wetenschappelijke bewijzen ervoor ontbreken namelijk. En dit is nu wat we zoals gezegd, al lang door hebben. Toch denkt Coutinho dat het “zinvol is”, die te doen.   Wel dat die niet werken, zal dan ook wel van toepassing zijn op het rare quarantaine-beleid en het blijf maar thuis-beleid en andere krankzinnige maatregelen. .

Pagina Verwijderd.

Gisteren nog, hebben we het interview met Coutinho nog kunnen bekijken. https://twitter.com/Nieuwsuur/hashtag Vandaag echter hebben we die weer geprobeerd te bezoeken en kregen we in plaats daarvan deze melding:

“Sorry, die pagina bestaat niet!” 

Met daaronder de woorden:

“Probeer eens een zoektocht om iets anders te vinden.” 

De pagina bleek dus te zijn verwijderd. Die bleek echter door een ander te zijn bewaard: tinthor.org/2020/08/12/seraphim-trotsewappie-op-twitter-the-smoking-gun-nieuwsuur-7-augustus-2020-roel-coutinho-ex-hoofd-rivm-bevestigtgeen-wetenschappelijk-bewijs-voor-mondkapjes-en-geen-wetenschappel/ Dit is dus wat Coutinho te zeggen had over die maatregelen waarmee we nu al enige tijd mee opgezadeld zitten; die werken niet, hebben geen enkel nut dan dat die er alleen de burgerlijke vrijheden mee beperkt hebben; wat waarschijnlijk vanaf het begin ook de bedoeling is geweest. De Telegraaf weet inmiddels te melden dat het dragen van een mondkapje in Brussel al verplicht is gesteld. https://www.telegraaf.nl/nieuws/1628673939/mondkapje-verplicht-voor-iedereen-in-brussel Elders weet de krant het volgende mee te delen:

“AMSTERDAM – Het aantal mensen dat wereldwijd besmet is geraakt met het coronavirus is de 20 miljoen gepasseerd. De pandemie heeft wereldwijd tenminste 740.000 mensen gedood, waarbij de Verenigde Staten de meeste doden met ruim 164.5000 hebben geregistreerd, gevolgd door Brazilië met meer dan 100.000. In Nederland stierven meer dan 6100 mensen aan het virus.” https://www.telegraaf.nl/nieuws/1514005036/live-aantal-coronapatienten-in-ziekenhuis-in-2-weken-bijna-verdubbeld

Waarmee (en dit horen we alweer een tijd) er verkondigd wordt dat er een “tweede golf” op komst zou zijn; kortom: het corona-virus wat tot nu toe “onder controle” zou zijn gekregen door die maatregelen, leeft weer op; en waarom doet het dit? Omdat niet alle mensen volgens premier Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zich ook aan die maatregelen gehouden hebben. Zo werd er de “social distance” (de 1’5 m afstand) niet overal gehandhaafd. Dat is uiteraard vreemd natuurlijk daar Coutinho tijdens het interview met Nieuwsuur nu zelf had toegegeven dat deze en andere maatregelen gewoon niet werken.

De PCR-Test Wijst Niets Uit. 

Dan hebben we nog de zogenaamde PCR-tests; hiermee zou kunnen worden vastgesteld of iemand het corona-virus heeft of niet. Hier is echter een van de video’s van Cafe Weltschmerz waar die wordt besproken; de korte beschrijving bij de video:

“Diederik Gommers stuurde een bericht aan Drs. Mario Ortiz Buijsse via LinkedIn. In dat bericht gaf hij aan, het eens te zijn met hem, dat de PCR test waarmee we Covid 19 testen bij mensen, niets zegt over de klinische implicaties en het eventuele ziekteverloop. Sterker nog, volgens Biochemicus Ortiz, is het veelal een klein stukje schroot en een -niet actief en in minuscuul kleine getalen aanwezig- dood virusdeeltje. Ik interviewde deskundige Ortiz over de waarde en de betekenis van de PCR test methode en de rampzalige gevolgen ervan. We spraken over het bericht van Diederik Gommers en de ontwijkende antwoorden van Jaap van Dissel tijdens de technische briefing. Tevens analyseerden we de technische briefing van de NOS op 11 augustus jl. waar Kamerleden vragen konden stellen aan het RIVM en de GGD.” youtube.com/watch?v=ktFDN5cBFgw (“Diederik Gommers is het eens, de Covid 19 – PCR test, zegt niets!”)

Naast Roel Coutinho die tijdens het interview met Nieuwsuur openlijk had toegegeven dat die mondkapjes, de 1’5 m afstand (en overige maatregelen niet werken, was het nu ook Diederik Gommers die in een email aan Drs. Ortiz toegaf dat ook die PCR-tests om er mensen op covid-19 te testen, geen nut hadden.

6 augustus 2020: inleidend statement persconferentie premier Rutte en minister de Jonge. 

Dan volgt hier de recente persconferentie van 6 augustus j.l. met premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge:

Premier Rutte nam als eerste het woord:

“Ja, goedenavond. We hoopten allemaal op een zorgeloze zomer, maar zo’n zomer is helaas niet aan het worden. En dan denk ik vandaag natuurlijk aan corona, maar ook aan die afschuwelijke explosie in Beiroet. Een vreselijke ramp die Libanon in het hart heeft getroffen. We leven mee met de slachtoffers, waarbij we ook denken aan de Nederlanders die gewond zijn geraakt. We houden ons op de hoogte over de situatie daar en we doen wat we kunnen om te helpen. We wensen het Nederlands team wat ter plaatse is om mee te zoeken in de puinhopen, heel veel succes en heel veel sterkte. 

En dan corona. Het virus is bezig aan een gevaarlijke opmars. De cijfers liegen er niet om. Het aantal besmettingen neemt al een paar weken achter elkaar toe. En we dreigen de winst te verspelen die we met elkaar in de afgelopen maanden hebben geboekt. Onze boodschap vandaag is dan ook simpel: een tweede lockdown willen we niet en die hoeft ook niet te komen. Maar dat gaat niet vanzelf. Ik zal zo meteen eerst ingaan op de recente cijfers en wat die ons vertellen. Vervolgens zal ik stilstaan met de maatregelen die lokaal en regionaal worden genomen. En aan het einde van mijn deel, zullen we bekend maken welke landelijke maatregelen we daar boven op moeten nemen. Hugo de Jonge zal daarna meer vertellen over de quarantainemaatregelen voor mensen die terugkomen uit een gebied met een oranje of rood reisadvies, de stand van zaken rond onder meer asymptomatisch testen en de vooruitzichten op een vaccin.

We hebben het virus tussen maart en juni onder controle gekregen, vooral door ons aan een aantal basisregels te houden en heel veel mensen doen dat gelukkig nog steeds. Maar wat ons zorgen baart, steeds meer mensen doen dat ook niet. En dat zien we simpelweg terug in de uitbraken. Die basisregels blijven essentieel; we houden anderhalve meter afstand, we blijven thuis bij klachten zoals verkoudheid, hoesten en verhoging van temperatuur en vooral: we laten ons dan ook testen, we wassen onze handen stuk, we werken zoveel mogelijk thuis, we vermijden drukte. Dat geldt in algemene zin, maar heel specifiek voor de stad Amsterdam zeg ik toeristen uit binnen- en buitenland hier vanavond, mede namens de burgemeester: Vermijdt drukke plekken in Amsterdam.

Zorgwekkend in Nederland is dat de anderhalve meter-regel steeds minder goed wordt nageleefd, dat meer mensen niet thuis blijven als ze klachten hebben en dat minder mensen zich laten testen. En we zien dat nu ook terug in de besmettingscijfers. Belangrijk te beseffen is, is dat een groot deel van de besmettingen thuis gebeurt, bijvoorbeeld bij verjaardagen of etentjes met vrienden. Het coronavirus komt als ongenode gast mee achter de voordeur. Denk dus niet: Ik kan gerust schouder aan schouder op de bank gaan zitten met ooms, tantes, neefjes en nichtjes, vrienden en buren. Nee, want juist dán slaat het virus toe. En voor je het weet, raken jij en je geliefden besmet. Helaas hebben we daar ernstige voorbeelden van gezien; van grote families waar veel mensen besmet zijn geraakt. Dus nogmaals: Beperk het aantal mensen bij familiebezoek of bij het ontvangen van vrienden en houdt je aan de basisregels. Dat is echte verantwoordelijkheid die we allemaal zelf moeten nemen, ook thuis. En buitenshuis geldt dat naturlijk ook: op de werkvloer, op straat en in horecagelegenheden, bij feesten, bij borrels en etentjes. 

We zien in de cijfers dat er meer en meer besmettingen ontstaan omdat er teveel mensen te dicht op elkaar zitten. En dat geldt vooral voor jongeren. Tegen hen wil ik vanavond zeggen: Als teveel van jullie de regels aan de laars lappen, dan zitten we binnenkort allemáál weer binnen en ben je een gevaar voor je ouders, opa’s en oma’s en iedereen om je heen met een kwestbare gezondheid. En je kunt er ook zelf goed ziek van worden. Corona is niet voorbij; het is geen grap en het is oerstom om net te doen alsof dat wel zo is. Dus hou je aan de regels; blijf thuis bij klachten en werk wél gewoon mee aan een bron- en contactonderzoek. Je bent niet alleen verantwoordelijk voor jezelf, maar ook voor anderen.

Ik doe heel speciaal een oproep aan alle jongeren die van zichzelf weten dat zij zich de afgelopen tijd niet aan de basisregels hebben gehouden: Kom niet in de buurt van mensen met een kwetsbare gezondheid; kom niet in de buurt van ouderen; dat risico mág je niet nemen! Juist door ons heel gedisciplineerd aan de basisregels te houden, maanden achter elkaar, is de druk op de intensive care en de overige zorg verminderd en hebben we ruimte gekregen voor de versoepelingen, hebben we deze zomer allemaal van kunnen genieten. Laten we er in vredesnaam voor zorgen dat we die tweede lockdown met elkaar voorkomen. En dat lukt alleen samen, jong en oud, gezond en kwetsbaar, stad en dorp, samen. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Op dit moment is het kritieke punt nog niet bereikt. We hebben gelukkig nog een redelijk, scherp beeld van de brandhaarden. Daarover zal Hugo de Jonge zo dadelijk meer zeggen. Maar de basis is dat we lokaal en regionaal maatregelen treffen, gericht op de situatie ter plekke. En waar nodig, schalen we op naar maatregelen met een landelijk karakter. In deze aanpak hebben burgemeesters en voorzitters van veiligheidsregio’s een cruciale rol. En een grote verantwoordelijkheid waarvoor zij voldoende middelen in handen moeten hebben om die waar te kunnen maken.

Middelen die zij daarvoor nu al hebben, zijn bijvoorbeeld bezig met het experimenteren met een mondkapjesplicht als gedragsmaatregel op risicovolle plekken. Maar ook het afsluiten van parkeergelegenheden, stranden of stadscentra, het invoeren van eenrichtingsverkeer in volle winkelstraten, het intensiveren van handhaving waar dat nodig is. Of het niet of beperkt toelaten van publiek tot amateursportwedstrijden. Ook kunnen burgemeesters de openingstijden van nachtwinkels en horeca inperken tot twaalf uur middernacht. En voor het betaald voetbal geldt dat burgemeesters en voorzitters van veiligheidsregio’s de aanwezigheid van supporters kunnen beperken of verbieden. Deze twee laatste maatregelen, namelijk het inperken van openingstijden van nachtwinkels en horeca en het beperken of verbieden van de aanwezigheid van supporters in het betaald voetbal, kunnen we als de cijfers daar aanleiding toe geven, we in de komende periode oprekken naar landelijk niveau zodat ze eventueel, als de cijfers daar aanleiding toe geven, voor heel Nederland gelden.

In Rotterdam hebben we deze week helaas al hartstochtelijk zingende Feyenoordsupporters gezien bij de eerste twee geheel tegen de coronaregels in. Als kabinet kunnen we ons voorstellen dat met de oplopende besmettingscijfers in Rotterdam, de burgemeester zal besluiten de aanwezigheid van supporters drastisch zal beperken of helemaal te verbieden. Dus, zoveel mogelijk lokaal en regionaal maatregelen en veel ruimte voor lokale bestuurders om in te grijpen. Zo moet het zijn in de controlefase waarin we nu zitten. Gezien het stijgend aantal besmettingen heeft het kabinet nu besloten op twee punten aanvullende maatregelen te nemen die voor het hele land gelden: ten eerste trekken we de teugels aan voor de introductieweken van aankomende studenten; universiteiten, hogescholen en instellingen voor het Middelbaar Beroepsonderwijs organiseren hun introductie-actviteiten zoveel mogelijk online. Fysieke activiteiten kunnen alleen in kleine groepen plaatsvinden, op anderhalve meter, informatief van aard, bijvoorbeeld over de opzet van het eerste studiejaar.

Voor algemene studentenverenigingen geldt dat activiteiten voor werving en introductie in het geheel niet in fysieke vorm kunnen plaatsvinden. Dus geen ontgroening. Voor studentensportverenigingen en studieverenigingen zijn fysieke introductie-activiteiten slechts toegestaan voor zover gericht op sport en studie en onder strikte voorwaarden: zonder alcohol, op anderhalve meter en een eindtijd van 10 uur ’s avonds. En bovendien moet de leiding van de betrokken instelling en de voorzitter van de veiligheidsregio hebben ingestemd met de activiteiten. Ten tweede zien we dat in de horeca de naleving van de basisregels verslapt, met alle consequenties van dien. Dat moet strakker. Daarom draaien we een eerdere versoepeling terug voor horecagelegenheden. Mensen kunnen nog steeds uit eten en naar het terras; bij binnen en buiten geldt, zitten op één plek, reserveren (dat kan vooraf of aan de deur) en een checkgesprek om te vragen of er sprake is van gezondheidsklachten. Nieuw daar boven op is dat aan de gasten wordt gevraagd hun naam en contactgegevens te noteren zodat we mensen snel op kunnen sporen als dat nodig is in het bron- en contactonderzoek. Nieuw is ook voor horeca en andere recreatieve instellingen zoals musea en pretparken, dat zo ’n locatie dichtgaat voor maximaal veertien dagen aks de GGD vaststelt dat daar meerdere besmettingen hebben plaatsgevonden. Tot zover het overzicht van de regionale en de aanvullende landelijke maatregelen en dan geef ik nu graag het woord aan Hugo de Jonge.” 

Minister Hugo de Jonge:

“Beste mensen, de vrijheden die we onszelf deze zomer hebben kunnen veroorloven, gingen gepaard met een grote verantwoordelijkheid. Want ook al hadden we het virus eind juni onder de duim, de verantwoordelijkheid om ons aan de basisregels te houden, die bleef omdat onze kwetsbaarste mensen met een beperking, met een chronische ziekte, ouderen, tegen corona hebben te beschermen en mensen in de zorg de ruimte willen geven om op adem te komen. En steeds als we verslappen (en dat gebeurt echt te vaak), slaat het virus zijn slag. We zitten inmiddels in de controlefase, we kunnen iedereen met klachten testen en de contacten van besmette mensen nagaan.

We weten, anders dan in maart, waar het virus zit en hoe snel het toeneemt. En dat ging de afgelopen weken steeds sneller; afgelopen week zelfs maal 2. En vandaag weer 601 nieuwe besmettingen erbij. Met name regio’s zoals Rotterdam, Amsterdam, Haaglanden en West-Brabant geven echt reden tot zorg. Die verspreiding vindt vooral plaats in groepjes en zo ontstaan er brandhaarden van het virus; we kennen nu 259 clusters van minimaal drie aan elkaar gerelateerde besmettingen. En die vuurtjes kunnen we dankzij bron- en contactonderzoek ook weer uittrappen; en dat lukte, en dat maakt de situatie ook anders dan in maart. Want toen hadden we het zicht op deze clusters niet en lag het aantal besmettelijke mensen op enig moment naar schatting op 270.000 terwijl dat nu ruim 16.000 is. Toen kwamen er per week 600 mensen in het ziekenhuis bij en nu zijn dat er 44. Maar geen misverstand: er is reden tot zorg. En juist omdat we die herinneringen aan maart nog scherp op het netvlies hebben, moeten we ons herpakken, moeten we de discipline hervinden waarmee we het virus onder controle kregen.

Omdat we lokaal goed zicht hebben op nieuwe besmettingen, nemen we ook daar de maatregelen. Of en waar dat nodig is, dat zien we op het dashbord en aan de analyses van onder meer het bron- en contactonderzoek. En met de GGD en de veiligheidsregio’s ontwikkelen we een lokale gereedschapskist waarmee we het virus de kop mee in kunnen drukken, daar waar het de kop opsteekt. Mark Rutte noemde daarnet al de voorbeelden van en aan die gereedschapskist blijven we instrumenten toeveogen. Want die inzet is de snelste, de gerichtste en de effectiefste aanpak. De situatie in Rotterdam vraagt gewoon om een andere aanpak dan in Renkum. In aanvulling op die regionale instrumenten blijven ook landelijke maatregelen noodzakelijk om in te kunnen zetten en dat doen we dus ook. Maar met alle maatregelen van de wereld halen we niks uit als we zelf op de vulkaan blijven dansen. De achtergrond van de besmettingen van vandaag is gewoon het niet naleven van de afspraak.

We hebben allemaal de discipline op te brengen om ons aan de basisregels te houden, al was het maar omdat we weten dat mensen met een beperking, mensen die kwetsbaar zijn, nu zelf hun vrijheden beperken omdat ze zien dat anderen het niet zo nauw nemen met de regels en al was het maar omdat we weten dat mensen met een beperking, mensen die kwetsbaar zijn nu zelf hun vrijheden beperken omdat ze zien dat anderen het niet zo nauw nemen met de regels, en al was het maar omdat de mensen in de zorg nog aan het bekomen zijn van dat harde zwoegen van de afgelopen maanden; en al was het maar omdat de medewerkers van de GGD al maanden in crisis-stand staan, wat ze graag doen, maar niet als we hen laten dweilen terwijl we zelf met elkaar de kraan open laten staan. En het moet toch haalbaar zijn om die anderhalve meter afstand te houden, om thuis te blijven en je te laten testen als je klachten hebt; en om niet op reis te gaan naar een gebied waarvan je weet dat er een oranje reisadvies voor geldt, tenzij het echt noodzakelijk is.

Reizigers uit die risicogebieden of die uit die risicogebieden thuiskomen, moeten ook bij terugkomst meteen twee weken thuis blijven en zich bij klachten laten testen. En aan de hand van passagiersgegevens gaat het landelijk team van de GGD reizigers nabellen om te checken of ze zich aan die quarantaine houden. Eind volgende week hopen we een testraad op Schiphol in te richten en daarna ook op andere luchthavens; bij de gate van vluchten uit landen die nu op oranje staan wordt mensen verzocht zich op Schiphol te laten testen, ook als ze geen klachten hebben. Omdat bij reizigers het moment van besmetting onbekend is, willen we zeker weten dat ze niet met het virus in de koffer zijn teruggekomen. En zo’n test is een momentopname; een testuitslag kan negatief zijn terwijl je toch besmet bent; en daarom moeten de reizigers, ook als de test geen corona vindt, wel thuis blijven. Vanaf 17 augustus begint de proef met de app-corona-melder in Twente en in Drenthe en op 1 september willen we die landelijk invoeren. En als je volgens de app in aanraking bent geweest met iemand met corona, dan blijf je thuis. We kijken of het in de praktijk en de uitvoering werkt, en daarvoor doen we dus die praktijktest om de mensen die uit de app naar voren komen, al op dag 7 te testen, ook al hebben ze geen klachten. En zo gaan we na of daarmee de quarantainetijd kan worden bekort. En dit zoeken we ook uit voor de mensen die naar voren komen uit bron- en contactonderzoek. Daarom vragen we het OMT ons te adviseren.

Het is belangrijk om zo min mogelijk tijd te laten zitten tussen de besmetting en de start van het bron- en contactonderzoek. En daarom zullen we dat hele proces moeten versnellen; zo gaat er vanaf 12 augustus een digitale portal live waarin mensen zelf hun uitslag kunnen zien. Daarnaast moeten we er samen voor zorgen dat mensen zich sneller laten testen. We weten dat veel mensen een paar dagen met klachten blijven lopen, vóórdat ze die testafspraak maken; dus ook bij milde klachten, bel 0800-1202. We zijn uiteindelijk pas beschermd als er een vaccin is en daar wordt hard aan gewerkt. Nederland heeft in juni met Duitsland en Frankrijk en Italië een eerste afspraak met AstraZeneca gemaakt om een veelbelovend vaccin in te kopen. De Europese Commissie heeft nu de gesprekken afgerond met Sanofi Pasteur en GlaxoSmithKline voor de levering van een ander veelbelovend vaccin en met een tiental kandidaat-vaccins wordt op dit moment gesproken. En we verwachten de komende weken meerdere afspraken te kunnen maken. Beste mensen, hoe het virus zich vanaf hier gedraagt, dat is aan ons. Het is eerder gelukt om het virus eronder te krijgen, maar dat heeft onze samenleving veel gekost. En door nu ons gezonde verstand te gebruiken, voorkomen we dat een smeulend vuur weer een grote brand wordt en we met groot materieel moeten uitrukken. En alleen samen houden we dat virus er onder. Dank u wel.” youtube.com/watch?v=a_d_9LROIAw&t=442s

Enkele Uitspraken onder de Loep. 

Zoals uit wat zowel premier Rutte als minister Hugo de Jonge allemaal verteld hebben tijdens deze conferentie, zou het corona-virus aan een opmars begonnen zijn; dit is dan die “tweede golf” en dat dit kon gebeuren wordt toegeschreven aan de lakse houding van jongeren tegenover het virus; een deel van hen zou namelijk de basisregels niet langer in acht hebben genomen, Nu we echter weten dat de 1’5 m afstand en het dragen van mondkapjes niet werken zoals eerder door Coutinho toegegeven, dan kan het niet anders dat ook de overige basisregels hun nut tot op heden niet hebben bewezen. Voeg daaraan toe dat het hier om een “nep-virus” gaat en dan zal wel duidelijk zijn dat al die regels niet ten doel hebben om het virus niet mee tegen te gaan; die zijn eerder bedoeld om er de bevolking mee aan te passen aan wat velen nu het “nieuwe normaal” noemen. En zoals we ook weten: al deze basisregels zijn niet slechts van toepassing op Nederland maar ook op vele andere landen! Eigenlijk gaat het hier dan ook om een geleidelijke globale transitie, het begin van een geleidelijke overgang van de oude orde zoals we die tot kort tevoren nog gekend hadden, naar een nieuwe orde die, wanneer die eenmaal in zijn geheel zal zijn doorgevoerd, totaal verschillen zal met de normale orde waarmee we altijd bekend zijn geweest! Laten we daarom enkele uitlatingen van zowel premier Rutte als die van minister de Jonge eens onder de loep nemen.

Meeste Besmettingen Binnen de Familie- en Vriendenkring. 

Premier Rutte zei onder meer dat het grootste aantal besmettingen binnen de familie- en vriendenkring plaatsgevonden had; daar hadden hij (en anderen) “ernstige voorbeelden” van gezien. Hierbij werd echter over het hoofd gezien dat het juist door de alarmerende en angstaanjagende verslaggeving door de media was dat mensen van de straten de huizen binnen werden gejaagd. Nu verspreidde het virus zich weliswaar niet langer op straat maar nu binnen de families en etentjes met vrienden. Het doel van deze basisregel om er het virus mee in te dammen, heeft dan ook een averechtse uitwerking gehad. 

Experiment met Mondkapjes: Middel tot Gedragsmanipulatie. 

Dan wist premier Rutte mee te delen dat zowel burgemeesters als voorzitters van de gezondheidszorg bezig waren met het experimenteren met mondkapjes. Officieel heet het dat met het dragen van mondkapjes het virus tegengegaan zal worden. Aangezien Rutte deze maatregel als een “gedragsmaatregel” beschouwt, kan hiermee alleen maar worden bedoeld dat er het gedrag van mensen mee wordt gemanipuleerd. Dit is ook wat minister van Ark recent nog vertelde: https”//tinthor.org/2020/08/10/minister-van-ark-mondkapjes-dienen-geen-medische-reden-maar-om-ons-gedrag-te-beinvloeden-youtube/

Naam & Contactgegevens Alstublieft: Opsporing Verzocht! 

Een nieuwe maatregel in de strijd tegen het virus is volgens Rutte dat gasten die een eetgelegenheid bezoeken, er hun naam en contactgegevens op zullen geven opdat die indien nodig, in het kader van het bron- en contactonderzoek later snel kunnen worden opgespoord. Aangezien er eigenlijk geen “corona-virus” is, lijkt deze maatregel dan ook eerder op een poging tot totale bevolkingscontrole. Verder zullen er enkele maatregelen als de cijfers daartoe aanleiding zullen geven (en basisregels of niet, die zullen dat ongetwijfeld ook gaan doen!), landelijk worden ingevoerd en dus voor heel Nederland gaan gelden.

Minister Hugo de Jonge & de Macht van de Farmaceutische Industrie. 

Dan gaan we nu naar de speech van minister de Jonge. Hij beweerde dat kwetsbare mensen en mensen met een beperking nu zelf hun eigen vrijheden beperken omdat er velen zijn die zich niet aan de basisregels houden. Dit doen zij opdat zij niet door deze “wetsovertreders” besmet zullen worden. Wat De Jonge hier zo handig heeft weggelaten, is dat zowel hijzelf als Rutte met die vrijheidsbeperkende maatregelen gekomen zijn; zij hebben ons van een aantal vrijheden beroofd maar De Jonge legt de schuld hiervan louter bij hen die deze vrijheidsberovende basisregels geschonden hebben! 

Vakantiereizigers uit Risicogebieden meteen na Terugkomst in Quarantaine: het Landelijk GGD-Team als Controledienst. 

Een van de dwingende maatregelen houdt in dat vakantiereizigers na terugkeer in Nederland meteen voor twee weken verplicht in quarantaine moeten. Hierbij zal het landelijk team deze mensen telefonisch controleren of die zich wel aan deze regel houden. Waarmee dit team dan een landelijk controleapparaat zal worden; en zo worden de vage contouren van een soort van medische politiestaat steeds duidelijker. 

De Coronatest als “Momentopname”: Open Bekentenis dat die Test niet Werkt. 

Over de coronatest waarmee reizigers na terugkeer zich moeten laten testen, zei De Jonge dat zo’n test een “momentopname” is. Hoewel die test een negatieve uitslag te zien zou kunnen geven, wilde dit nog niet zeggen dat de reizigers niet besmet zouden zijn. Maar is dit niet een “stille bekentenis” dat die tests onbetrouwbaar zijn en dus niet werken? Wat Diederik Gommers eerder in een email tegenover Drs. Ortiz erkende, wordt hier door De Jonge weer tussen de regels door bevestigd: die tests werken en deugen gewoon niet! En verder zal de corona-app waarmee we vast kunnen stellen of we met iemand in aanraking zijn geweest die met het virus besmet is, later landelijk worden ingevoerd. Deze en andere middelen zij echter niet meer dan dwangmatige controlemiddelen waardoor we steeds meer van onze vrijheden zullen verliezen. 

Het Nederlandse Kabinet & de Europese Commissie: Onderhandelingen met de Farmaceutische Industrie voor een “Veelbelovend Vaccin.”

Minister de Jonge wist tijdens zijn speech ook mee te delen dat Nederland, samen met Duitsland en Italië gesprekken had gevoerd met het farmaceutische bedrijf, AstraZeneca. Verder zou de Europese Commissie gesprekken hebben gehad met de farmaceuten, Sanofi Pasteur en GlaxoSmithKline. Het gaat hier over gesprekken over een “veelbeloved vaccin” waarmee het corona-virus bestreden kan worden. Hier zullen we even stil bij blijven staan. Want het is in deze interessant wat de directeur van AstraZeneca, Pascal Soriot, over dit vaccin te zeggen had. Degene die als eerste in de rij voor een vaccin stonden, zijn de Verenigde Staten. De Amerikaanse zender, CNN, deelde hier kort geleden het volgende over mee: 

“De CEO van AstraZeneca zegt dat de investering van $1 billion in het corona-vaccin door de Amerikaanse overheid een gok is – maar het risico waard.”

“Pascal Soriot, de hoofduitvoerende medicijnproducent, zei dat de inverstering bewijst dat de Amerikaanse overheid “voor het Amerikaanse volk maar ook voor de hele wereld toonaangevend is.”

En dan komt nu de clincher: 

“Soriot zei dat er geen garantie is dat het vaccin zal werken, maar dat zij er vertrouwen in hebben en dat er goede reden voor is dat het zal werken.” edition.cnn.com/2020/05/21/investing/astrazeneca-ceo-interview-vaccine-coronavirus/index.html

Ook de Franse overheid had gesprekken gevoerd voor een vaccin maar dan met de framaceutische gigant, Sanofi Pasteur: 

“De Franse regering heeft de ceo van Sanofi, Paul Hudson, tot een ontmoeting opgeroepen nadat hij leek te suggereren dat de Verenigde Staten de eerste in de rij zou zijn een corna-vaccin te ontvangen mocht de firma erin slagen er een te ontwikkelen. Hudson had Franse functionarissen woedend gemaakt toen hij tijdens een interview met Bloomberg News op woensdag had gezegd dat de Verenigde Staten als eerste reht hadden op doses van een Covid-19-vaccin te ontvangen omdat die in de eerste financiëring ervan hadden voorzien. “De Amerikaanse overheid heeft het recht op de grootste voorbestelling omdat die erin investeerden om het risico te nemen.”

De Franse plaastvervangend minister van Financiën, Agnès Pannier-Runacher, had er het volgende over te zeggen: 

“Voor Sanofi zou het onacceptabel moeten zijn om haar Covid-19-vaccin als die er een zou vinden, om financiële redenen als een prioriteit voor het een of andere land zou reserveren.” 

Een woordvoerder van het Franse filiaal van Sanofi, Jean-Baptiste Froville, deelde later echter mee dat de woorden van Hudson verkeerd geïnterpreteerd zouden zijn. edition.cnn.com/2020/05/15/business/sanofi-vaccine-coronavirus/index.html 

Hoe de gesprekken over een “veelbelovend vaccin” wat er zeer waarschijnlijk ook nu nog niet gevonden zal zijn, tussen de Nederlandse overheid en AstraZeneca ook verlopen zijn, het feit dat Pascal Soriot erkende dat er geen garantie is dat het vaccin als dit er eenmaal zal zijn, zou kunnen werken, zegt al heel wat! En het zou ook kunnen  zijn dat de woorden van Paul Hudson verkeerd geïnterpreteerd zouden kunnen zijn. Maar dan alleen voor dat moment. Het gaat hier wel degelijk om financiële belangen zoals ook door de Partij van de Arbeid (PvdA) enige tijd geleden erkend is; aangezien het corona-virus geen grenzen kent en iedereen ermee besmet kan worden, moet het middel ertegen voor iedereen toegankelijk en betaalbaar zijn. Want: 

“Het mag niet zo zijn dat alleen zij die de hoofdprijs kunnen  betalen er gebruik van kunnen maken. Dat net als in het verleden bij AIDS-medicijnen, deze hoge prijzen niet beschikbaar zijn op de plekken waar de nood het hoogst is. Ondanks de mooie woorden en de beloftes die nu gedaan worden, kunnen we dit niet aan de markt over laten. Want zelfs in tijden van hoge nood staan voor sommige farmaceutische bedrijven financiële belangen voorop. Neem het voorbeeld van de Amerikaanse farmaceut Gilead, die aan het begin van de corona-crisis in de Verenigde Staten snel probeerde een weesgeneesmiddelenstatus aan te vragen voor het geneesmiddel Remdesivir. Toekenning van deze staus zou dat bedrijf veel belastingvoordeel geven en een zevenjarig monopolie op de verkoop van het middel. Daarmee zou de prijs enorm verhoogd kunnen worden. Schandalig in tijden van crisis. Vooral ook als je bedenkt dat Remdesivir voor een groot deel is ontwikkeld met publieke middelen.”

Aldus Tweede Kamerlid, Lilianne Ploumen (ooit eens minister van Handel & Ontwikkelingssamenwerking). pvda.nl/nieuws/stel-voorwaarden-aan-publieke-investering-corona-vaccin/ (vetdruk toegevoegd) 

Ook het Pharmaceutische Weekblad liet er zich negatief over uit: 

“Farmaceutische fabrikanten investeren veel meer geld in financiële activiteiten en overnames en steeds minder in het produceren van geneesmiddelen. Dat concludeert de Nederlandse onderzoeksorganisatie SOMO na analyse van de jaarrekeningen van de 27 grootste farmabedrijven in de periode 200-2018.

Maar waar nu de nadruk op moet worden gelegd, zijn de woorden van Pascal Soriot die zoals gezegd, meegedeeld had dat de werking van een nu nog te vinden corona-vaccin nog niet gegarandeerd was. Maar … ook Bill Gates (de “grote man” achter de komende globale vaccinatiecampagne) had dit enige tijd geleden nog toegegeven: 

“Luister” (naar) “wat Gates zegt bijv. bij een recent interview over vaccinaties op 11;55 (link naar https://www.youtube.com/watch?v=pF752actijY). Hij zegt openlijk: “we do not know if those vaccines will work…” Een minuut later zegt hij dat hij regelmatig overlegt met dr. Fauci hoe de gehele wereld te voorzien van een vaccin. ANGSTIG als je niet weet of de vaccins werken om dan 7 miljard mensen te laten inenten. Dat kan je misschien met een computerprogramma doen (verkopen als je niet weet hoe het werkt), maar niet met vaccinaties, waarbij 7 miljard mensen proefkonijnen zijn. Kijk het interview verder en luister naar de vraag over de ‘side effects’ (bijwerkingen) … dan geloof je zo’n man toch nooit meer en kan je zo’n vaccinatie toch niet toestaan? ” https://tinthor.org/2020/08/08/een-belangrijke-nieuwsbrief-van-succesboeken-nl-sven-de-zorgmedewerker-de-corona-testen-een-tenslotte-nog-dit/ 

En als men niet weet of het komende vaccin tegen corona al niet werkt, dan mogen we ons een afvragen of al die vaccins die er in de loop der jaren door de farmaceuten tegen andere virussen op de markt zijn gebracht, wel gewerkt hebben! Maar dat er intussen de nodige vruchten mee zijn afgeworpen, is nu ook duidelijk. En hieruit valt weer af te leiden dat de talloze corona-doden waarvan beweerd werd dat die er door het virus zouden vallen maar die tot nog toe onder de norm gebleven zijn, er alsnog zullen komen. 

Tenslotte Nog Dit. 

“Children’s Health Defense noemt de Modernas vaccintesten dan ook ‘een catastrofe.’ De CEO van het bedrijf, Stephane Bancel, gaf al in 2013 toe dat rMNA injecties in het lichaam onwenselijke griepachtige reacties veroorzaaken: ‘Uw lichaam dent dat u enkel de griep hebt, en dat is niet zo best voor ons mdicijn. U heeft alle symptomen … en als de dosis nog veel hoger wordt, dan is het probleem dat er een enorme lading bijwerkingen is. We herinneren u eraan dat het Covid-19 virus een RNA virus is, en dat het noch de wetenschap, noch de vaccinfabrikanten, ooit is gelukt om zelfs maar één werkend vaccin tegen een RNA virus te creëren, zelfs niet na zo’n 40 jaar onderzoek en testen, zoals met het HIV virus. Topmanagers van Moderna verkopen niet voor niets hun aandelen. Die hebben er duidelijk geen enkel vertrouwen in dat het hen wel gaat lukken een werkzaam rMNA vaccin te maken, en dan nog wel in z’n extreem korte tijd. Maar geen zorgen, Moderna. of om het even welke vaccinfabrikant dan ook. Want als Mark Rutte, Hugo de Jonge, Jaap van Dissel, Ab Osterhaus straks zeggen dat het veilig is, gaat het overgrote deel van ons onbenullige, nergens meer bij nadenkende volk, gewoon netjes en gedwee voor zo’n vaccin in de rij staan. Oftewel: Massaal meedoen met een door de overheid gepromoot spelletje Russische roulette met hun gezondheid en hun leven.” stichting-jas.nl/2020/05/test-modernas-corona-vaccin-gaat-mis-20.html (vetdruk toegevoegd) 

Flashback: de Mexicaanse Griep in 2009. 

Dat vaccins maar weinig tot niets bijgedragen hebben aan het genezen van virussen, hebben we al in maart (meer dan vijf maanden geleden dus) door laten schemeren. We haalde toen de Israëlische politicus en medicus, Dr. Yoram Lass, aan die toen kort daarvoor geïnterviewd werd; die had toen het volgende over de toen zo gevreesde Mexicaanse varkensgriep van 2009 te zeggen: 

“Er is een goed voorbeeld van wat we allemaal vergeten: de varkensgriep in 2009. Dat was een virus wat de wereld bereikte vanuit Mexico; en tot aan vandaag is er geen vaccin tegen. Maar wat? In die tijd was er geen Facebook of misschien was die er wel maar stond die nog altijd in de kinderschoenen. Daarentegen is het coronavirus een virus met public relations. Wie denkt dat regeringen een einde aan virussen kunnen maken, heeft het mis.” https://tinthor.org/2020/03/05/directeur-jaap-van-dissel-van-het-rivm-corona-crisis-neemt-langzaam-af-strenge-maatregelen-tegen-nepnieuws-laaiende-en-paniekerige-italiaanse-burgemeesters-twee-van-de-11-geleerde-medici-met-een/ 

En als er tot aan de dag van vandaag geen (werkend) vaccin tegen de Mexicaanse varkensgriep is, wat voor vaccins zijn er toen dan wel tegen die griep gebruikt?  

En dat ook de talkshow “Pauw!” maar weinig van waarde en nut is waar het om het vaccindebat gaat, hebben we ook beschreven: https://tinthor.org/2020/0802/door-frankema-bij-het-programma-pauw-van-jeroen-pauw-bespreking-van-haar-boek-vaccin-vrijcb-arts-lucy-smit-onwetendheid-troef-en-meer/ (Eigenlijk hebben dergelijke talkshows helemaal geen waarde maar zijn  die, net als Nieuwsuur, EenVandaag en het NOS Journaal niets anders dan propagandaverkondigers, reclamemakers voor virussen, pleitbezorgers voor schemerige instellingen zoals onder meer het RIVM en wat al niet meer. 

Ton Nuiten – Zaterdag 15 Augustus 2020. 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star