Grapperhaus over horeca-actie: ‘Niet doen!’ – YouTube

Zoals bekend zitten de ondernemers in ons land ondertussen goed in de problemen dankzij die coronacrisis coronamaatregelen. In het recente verleden zijn er al veel ondernemingen over de kop gegaan dankzij die maatregelen; het steunpakket wat er voor hen was opgezet, was niet toereikend om hen uit de problemen te helpen.

Vicevoorzitter Koninklijke Horeca Nederland in Breda: Voorstander voor Gepaste heropening Horeca.

Voor de vicevoorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland in Breda, Johan de Vos, is het nu wel duidelijk: de nood onder de horeca is nu zo hoog gestegen dat hij nu oppert dat die weer op gepaste manier hun deuren zullen openen. Zo wil hij er de terrassen weer openstellen.

Minister Ferdinand Grapperhaus (Veiligheid & Justitie): “Niet Doen!”

Nu is dat wat dhr. de Vos wil, ook minister Ferdinand Grapperhaus (van Veiligheid & Justitie ter ore gekomen. En die had hier al een kant en klaar antwoord op: “Niet doen!” Want:

“Dat moeten we niet doen, want als we buiten die maatregelen om toch gaan zeggen, weet je, ik heb er lak aan, ik ga m’n dingen doen, dan krijg je alleen maar dat die pandemie alleen maar verder om zich heen grijpt en dan zijn we nóg verder van huis.”

Op de vraag van de interviewer van De Telegraaf of er dan nog zal worden gehandhaafd, zegt Grapperhaus:

“Er wordt gewoon gehandhaafd; dat gebeurt nu ook al hè.”

En minister van Economische Zaken Bart van ’t wout is het hier ook mee eens dat de horeca hun deuren gesloten zullen houden:

“Je wil zoveel mogelijk zo snel mogelijk openen, eeh, en daarvoor zullen we op 8 maart weer moeten kijken, maar echt, mensen, hou je aan de regels, hoe groter de kans dat we straks weer wat kunnen.”

De Coronamaatregelen: een Stap Achteruit Twee Stappen Vooruit.

En dit is nu wat Grapperhaus, Van ’t Wout (samen met minister Hugo de Jonge en premier Rutte) ons nu al maanden achtereen vertellen. Als we lak hebben aan die maatregelen dan grijpt die pandemie alleen maar om zich heen. Dus zo wordt de kans op “toenemende besmettingen” ook weer groter. En we willen alles zo snel weer opengooien, maar dan moeten we wachten tot 8 maart a.s. om te zien of we mogelijk weer iets meer kunnen gaan doen. Nu zijn er echter die menen dat die maatregelen (die alleen maar bedacht zouden kunnen zijn door een “psychopaat”) vanaf het begin bedoeld waren om er de bevolking mee te onderdrukken. En als we kijken naar hoe de invoering van die regels vanaf het begin tot nu toe verlopen is, dan zullen we hen hierbij geen ongelijk geven: maart 2020: de eerste totale lockdown; mei/juni: de versoepelingen van de maatregelen; eind augustus/beginseptember 2020: “toegenomen besmettingen.” Oktober 2020: gedeeltelijke lockdown: horeca op slot (later gevolgd door een “harde lockdown, naast de horeca nu ook de meeste winkels weer dicht. Met als laatste “openbaring”: de avondklok. Zien wij hier nu niet een patroon waarmee onze politici sluipenderwijs en zeer geleidelijk aan steeds verder zijn gegaan met die maatregelen? En hierbij hebben zij er de zogenaamde een stap terug, twee stappen voorwaarts-strategie op toegepast: na de eerste lockdown de genoemde versoepelingen één stap terug. Na de “toegenomen besmettingen” de gedeeltelijke lockdown, de “harde lockdown” nu ook de avondklok, twee stappen voorwaarts. En daar het nu voor velen duidelijk is dat er of géén sprake is van een coronapandemie of er is wel iets, maar dat stelt weinig voor, kan dan ook alleen maar worden geconcludeerd dat die maatregelen vanaf het begin nooit bedoeld zijn geweest om er die pandemie mee i de perken te krijgen. Integendeel, die regels waren altijd al bedoeld geweest om er de bevolking mee te onderdrukken; en de vrees voor een dodelijke coronapandemie die er door zowel de media als onze politici mee aangewakkerd werd, blijkt een goede katalysator voor die maatregelen te zijn geweest! En het zijn zonder enige onderbreking steeds weer de vrees voor die “toegenomen besmettingscijfers” waardoor velen nog steeds gewillig zijn het zware corona-juk wat de overheid ons heeft opgelegd, te dragen. Hoe zou het op 8 maart a.s. wanneer er weer een persconferentie met premier Rutte en minister Hugo de Jonge zal zijn, gaan? Misschien komen er dan weer wat versoepelingen waarna later bij een daarop volgende conferentie een mogelijke verscherping en mogelijk nog meer maatregelen aangekondigd zouden kunnen worden

Versoepeling Coronamaatregelen: Middel tegen een Eventuele Massale Volksopstand.

Nu komt het ons voor dat die versoepelingen alleen van belang zouden kunnen zijn voor onze politici. Die zouden namelijk een middel kunnen zijn om er zo voor te zorgen dat er geen eventuele massale volksopstand tegen hen zou kunnen ontstaan! Het zou dan ook om die reden kunnen zijn dat er de druk zo tijdelijk van het volk weggenomen wordt om die later weer eens flink mee op te voeren! En dit laatste zal dan weer worden gerechtvaardigd door die steeds weer teruggekeerde “toegenomen besmettingen.”

Na het Coronavirus nu ook een “Britse Mutant”, een “Afrikaanse variant”‘ & “Spaanse vVariant” Misschien ook nog een “Noordpool-Variant”?

Nu zijn er al veel mensen wakker geworden voor wat er rond corona allemaal werkelijk aan de hand is. En dit moet de politici in Engeland zorgen hebben gebaard. Het was voor hen dan ook tijd om met iets nieuws te komen. En dat kwam er ook in de vorm van de Britse mutant. Waarna we er kort daarna ook nog te maken kregen met een “Afrikaanse variant”, Braziliaanse variant” en een “Spaanse variant.” Je vraagt je zelf af of zij nog meer van die gekke ideeën in hun gedachten zouden kunnen hebben; zouden we later misschien ook iets te horen kunnen krijgen van bijvoorbeeld een “Noordpool-variant”? Ja, je kunt het zo gek niet bedenken of zij zouden er om de burgers zand mee in de ogen te strooien zelfs met een mogelijke “Noordpool-variant” kunnen komen!

Minister Ferdinand Grapperhaus: “Er Wordt Gewoon Gehandhaafd.”

En minister Grapperhaus zei het al: “Er wordt gewoon gehandhaafd.” En zo zullen er de boetes aan ondernemers die toch de moed zouden hebben hun deuren weer te openen, worden opgelegd: 10.000 Euro! Waardoor die er nog meer mee in de ellende zullen komen! Wat hiermee eigenlijk echt mee wordt duidelijk gemaakt, is dit: “Als jullie je niet gewillig naar de economische ondergang willen laten drijven dan zullen wij die wel dwingen dit te doen door het opleggen van hoge boetes! Die maatregelen (waaronder het verbod voor de horeca om weer de deuren te openen) zijn namelijk alleen bedoeld om er de ondernemers (en de rest van de bevolking) mee te onderdrukken…

Ton Nuiten – Zaterdag 27 Februari 2021.

One reply to “Grapperhaus over horeca-actie: ‘Niet doen!’ – YouTube

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star