Gravitas: Pfizer’s abusive vaccine deals – YouTube

Latijns-Amerikaanse landen hebben Pfizer er volgens een bericht van het Bureau van Onderzoeksjournalistiek in samenwerking met STAT gedurende onderhandelingen over het COVID-19-vaccin ervan beschuldigd “op hoog niveau te treiteren.”

Regeringsfunctionarissen van Argentinië en een ander Latijns-Amerikaans land, wat hier niet kan worden genoemd, die een vertrouwelijke overeenkomst met Pfizer hadden ondertekend, zeiden tegen het Bureau dat Pfizer een aanvullende vrijwaring tegen burgers die tijdens de pandemie een rechtszaak tegen de farmaceut zouden kunnen beginnen. Hoewel de meeste landen een dergelijke vrijwaring aan vaccinproducenten geboden hebben, vonden deze functionarissen en eisen van Pfizer veel verder gaan dan die van andere firma’s of die van de COVAX-faciliteit. Pfizer eiste aansprakelijkheidsbescherming tegen niet alleen claims van burgers die na gevaccineerd te zijn aan schadelijke bijwerkingen zijn gaan lijden, maar ook tegen zaken teweeggebracht door nalatigheid, fraude of kwaadwilligheid van de kant van de farmaceut. In documenten van het Braziliaanse ministerie wordt gesuggereerd dat Pfizer aan de Braziliaanse overheid dezelfde eisen zou hebben gesteld. Bron: pharmaceutical-technology.com/news/company-news/pfizer-latin-american-vaccine/

De Enorme Macht van de Farmaceutische Industrie: het Lot van een Klokkenluider.

Er is veel moed voor nodig om klokkenluider te worden. De gezondheidszorg is zo corrupt dat iedereen die onthult hoe misdadig de farmaceutische bedrijven te werk gaan een paria wordt. Hij verstoort de lucratieve status quo, die mensen in zijn omgeving royaal laat profiteren van het geld uit de branche: collega’s en bazen, het ziekenhuis, de universiteit, de vereniging van specialisten, het medische genootschap en sommige politici. Een klokkenluider kan zelfs de overheid van een heel land tegen zich krijgen. Dit overkwam bijvoorbeeld Stanley Adams toen hij de Europese Commissie in 1973 meldde dat Roche een vitaminekartel had opgezet. Willi Schlieder, directeur-generaal Mededinging bij de Commissie, lekte Adams naam naar Roche. Adams belandde uiteindelijk in een Zwitserse gevangenis. Hij werd beschuldigd van misdaden tegen de staat, omdat hij economische informatie had doorgegeven aan een buitenlandse mogendheid, en later veroordeeld. Het heeft er alle schijn van dat Roche het politieverhoor van Adams orkestreerde. Toen Adams’ vrouw vernam dat haar man twintig jaar gevangenisstraf kon krijgen, pleegde ze zelfmoord. Adams werd behandeld als een spion, de rechtszaak vond plaats achter gesloten deuren en hij mocht zelfs niet bij de begrafenis van zijn vrouw zijn. De Zwitserse rechters waren ongevoelig voor het argument dat Adams niets verkeerds had gedaan en dat Zwitserland zich niet hield aan zijn vrijhandelsverdrag met de EU; dat verdrag bepaalt dat overtredingen van het principe van vrije concurrentie moeten worden gerapporteerd.” Bron: “DODELIJKE MEDICIJNEN en georganiseerde MISDAAD (Achter de schermen van de farmaceutische industrie)” van Dr. Peter Gotzsche (Lemniscaat) 2015 (tweede druk)bladzijde 363)

Ton Nuiten – Woensdag 10 Maart 2021.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star