ONTHULLEND: Vier agenten pikken het politiegeweld en de korpscultuur niet langer! – YouTube

Soms worden demonstranten die deelnemen aan vreedzame protestdemonstraties op bijvoorbeeld het Malieveld (Den Haag) of op het Mueumplein (Amsterdam) beschouwd als “relschoppers” of oproerkraaiers door de gevestigde media (NOS). Mensen krijgen dan zo een beeld van deze betogers dat het mensen zijn die zich dan keren tegen de noodzakelijke coronamaatregelen om er het coronavirus mee tegen te gaan. Als die zich nu ook maar aan die maatregelen zouden houden in plaats van ertegen te demonstreren, zo is de gedachte, dan zouden we waarschijnlijk al lang van het coronavirus af zijn.

Wat degenen die deze overtuiging ook nu nog zijn toegedaan niet (willen) begrijpen, is dat al deze betogers geen “relschoppers” maar mensen die vredelievend zijn, die inmiddels maar al te goed weten dat die maatregelen eerder zijn bedoeld om er onze burgerlijke vrijheden mee in te perken dan om er een virus mee tegen te gaan!

Op deze bovenstaande video wordt door vier agenten (waarvan er twee wensten dat hun anonimiteit zou worden gegeven) uitgelegd wat er allemaal voor politiegeweld door agenten tegen de betogers werd gepleegd! Zij vertellen er ook dat er binnen het politiekorps vele agenten zijn die het hier zelf ook moeilijk mee hebben; zij staan echter vaak alleen tussen hun collega’s die de officiële mening zijn toegedaan; als zij zich tegenover hen uitspreken over dit geweld worden zij beschouwd als “complotdenkers” en/of “Wappies.” Ook kan het zijn dat er in bepaalde gevallen maatregelen tegen hen worden genomen.

Premier Mark Rutte over de “Hooligans.” 

Een van degenen die zijn mening over de demonstranten al klaar had, was onze Nederlandse premier Mark Rutte; over de betogers sprak hij als “Hooligans” (relschoppers dus). Minister van Veiligheid & Justitie Ferdinand Grapperhaus had (en heeft) er dezelfde mening over. Dat er onder de vele betogers ook mensen zijn die als (nu voormalig) ondernemer hun bedrijf ten onder hadden zien gaan door die krankzinnige coronamaatregelen, zal dit illustere tweetal wel niet veel hebben gedeerd! Ondanks de krokodillentranen die zij publiekelijk hierover hebben gelaten.

Een Dictatuur? 

Ook onder het wat we zouden willen noemen “domme volk” hier (ja, dat is er ook!) zijn er die als zij horen dat we nu al onder een dictatuur leven, dit ten stelligste ontkennen; nee, al die maatregelen tegen het coronavirus zijn alleen maar goed en als al die mensen die hiertegen betogen nu maar niet op het Malieveld en/of het Museumplein waren geweest, dan zouden die niet te maken hebben gekregen met politiegeweld; zij hadden er volgens hen dus niets te zoeken. Wat deze dommerds maar niet willen begrijpen (laat staan dat zij dit ook in zouden willen zien) is dat ook hun burgerlijke vrijheden intussen zijn ingeperkt. Maar geen nood, redeneren zij, die krijgen we allemaal weer terug als corona eenmaal zal zijn verdwenen. Men is hier (en niet alleen hier, maar ook in de meeste overige landen van de wereld) echter een weg mee ingeslagen waarvan geen terugkeer meer mogelijk lijkt te zijn. En tot nu toe wordt er vanuit het OMT bij de politiek op aangedrongen die maatregelen alstublieft niet te versoepelen, want anders… En weer is het de angst voor een virus wat de omvang en zwaarte van niet meer dan een zware, stevige griep heeft, die er de motivator voor is. En ja, inmiddels leven we al enige tijd onder een dictatuur. En geloof maar niet dat het er allemaal wel beter op zal worden in de toekomst; die terreurmaatregelen zijn nog slechts het begin; het zal er alleen maar slechter op worden.

Ton Nuiten – Maandag 22 Maart 2021.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star