Premier Rutte ontkent grensoverschrijdend geweld bij vreedzame demonstraties door politie en ME – YouTube

Premier Rutte: “Nou voorzitter; ik heb een paar weken geleden met Ferd Grapperhaus een bezoek gebracht aan Eindhoven, waar bij het begin van de avondklok op de meest verschrikkelijke manier door een paar volstrekte idioten is opgetreden tegen de politie. Ik heb daar agenten gesproken, hulpverleners, BOA’s die nog steeds geschokt waren, tien dagen nadat dat gebeurd was.” 

Ja, en zo probeerde premier Rutte de aandacht af te leiden van het slechte gedrag van de politie?ME door er over die rellen in Eindhoven te beginnen. En verder:

“Maar laten we ons nou niet gaan baseren op die filmpjes, want je weet niet wat er daarvoor en daarna gebeurd is.” 

Die “filmpjes” geven anders toch een goed beeld van wat er zowel vóór als daarna is gebeurd. Daarvóór: vreedzaam demonstrerende burgers. Daarna: het afknuppelen van diezelfde (ongewapende) vreedzame burgers door wat een intussen gemilitariseerde, gewapende, kogelvrije vesten-dragende anti-terreureenheid lijkt te zijn.

En nu we het toch over “met wat er daarvoor en daarna gebeurd is” hebben: Voordat die rellen er in Eindhoven uit zouden breken, waren de mensen (inclusief die relschoppers & ondernemers) er door die krankzinnige coronamaatregelen al ver genoeg in het nauw gedreven; die idiote avondklok was de spreekwoordelijke druppel die de emmer er over deed lopen. Dus daarvóór: die beklemmende, vrijheidsbeperkende maatregelen & avondklok. En daarná er die rellen. En zo weten we “wat er daarvóór en daarná gebeurd is.” Alleen Mr. Rutte veinst dit niet te weten.

En daar dhr. Rutte er ook nog aan toevoegde veel respect voor de politie en ME zegt te hebben (en met nadruk doelen we hier alleen op die ME-ers en agenten die zich inderdaad aan grof geweld tegen de vreedzame demonstranten schuldig hadden gemaakt!), zegt dit meer iets over hemzelf dan over die demonstranten natuurlijk.

En tot slot: kijk ook nog even deze video terug: tinthor.org/2021/03/22/onthullend-vier-agenten-pikken-het-politiegeweld-en-de-korpscultuur-niet-langer-youtube/ Daar zijn vier moedige agenten (waarvan twee anoniem) aan het woord, die een boekje opendoen over hoe het politiegeweld in zijn werk gaat. Ook wordt er gaandeweg duidelijk dat er binnen het politiekorps ook nog integere, oprechte agenten zijn die er de grootste moeite mee hebben, geweld tegen vredelievende demonstranten te gebruiken. En het zijn deze agenten, beste Mr. Rutte, die ons volste respect verdienen; en niet die wets-handhavende geweldplegers (of zouden we wat die laatsten betreft misschien moeten spreken van “relschoppers”)?

Ton Nuiten – Zondag 28 Maart 2021.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star