Kerkganger valt verslaggever aan: ‘Wegwezen!’ – YouTube

Hoewel het niet goed te praten is dat een van de kerkgangers hier een journalist aanvalt, moet er toch iets worden gezegd over het dringende advies van de gemeenteraard van Krimpen aan den Ijsel de kerkdiensten alleen online te houden. De Mieraskerk daar had afgelopen zondag in plaats van haar kerkdienst digitaal te houden, haar deuren geopend. Nu hadden we er in de commentaarsectie onder die video van De Telegraaf onze eigen reactie willen plaatsen; die was als volgt:

“Als nu niet alleen die kerkgangers, maar ook alle ondernemers en het volk hier die krankzinnige coronamaatregelen achter de rug zouden hebben geworpen, zouden we er al lang van af zijn geweest. Die maatregelen werken gewoon niet, want: “Er is geen wetenschappelijk bewijs” dat bijvoorbeeld het dragen van mondkapjes en die 1’5 meter afstand-regel ook werken: (Roel Coutinho, ex-hoofd RIVM bij Nieuwsuur 6 augustus 2020).”

Naast kerkgangers die er geïnterviewd werden, kwam ook gemeenteraadslid Oscar Suijk van Leefbaar Krimpen aan het woord; hem werd gevraagd wat de kerkgangers bezielden om zo te handelen. Zijn reactie was:

“Ik heb geen idee. Voor zover ik de Bijbel ken: Heb elkander lief; ja, ik weet het niet; blijkbaar voelen ze zich letterlijk verheven boven elke wet.”

Hierop hadden we weer gereageerd met:

“Een deels fout antwoord, Mr. Suijk; zij voelen zich alleen verheven boven die nutteloze maatregelen waarmee u en de gemeenteraad van Krimpen aan den Ijsel er uw eigen stadsbevolking al deels mee hebben geknecht. Zij voelen zich dus niet verheven “boven elke wet.” Het is dan ook niet meer dan terecht dat de kerkgangers de dringende waarschuwing van de gemeente om diensten alleen online te houden achter hun rug hebben geworpen.”

Daarnaast hadden we er naast dhr. Suijk ook de reageerders  iets te zeggen:

“Liggen er de straten bij u bezaaid met corona-doden? Vallen de mensen er vanwege corona bij bosjes om? Nee? Mooi zo; dan is er ook geen sprake van een “corona-crisis.” 

Waarna we op de button “Beantwoorden” klikten om er onze reactie te plaatsen. Die kwam er echter niet door; we lazen er namelijk de volgende woorden onder: “Je antwoord kon niet worden toegevoegd. Probeer het opnieuw.” Na herhaaldelijk op die button te hebben geklikt, kregen we steeds echter weer diezelfde woorden te zien. Toch was er behalve onze ietwat scherpe kritiek op dhr. Suijk en de gemeenteraad, niets aan racisme of wat dan ook te lezen waardoor onze reactie niet kon worden geplaatst. Zou er ook hier misschien sprake kunnen zijn van censuur of is het iets anders?

Even Terzijde: President van Tanzania John Magufuli. 

Aanvankelijk werd hij er door de Westerse pers en media geprezen voor de medische hervormingen die hij in zijn eigen land had doorgevoerd. We hebben het hier dan over John Magufuli, de president van Tanzania. En alles ging goed en verwierf hij zich overal de lof voor zijn verbeteringen van de medische zorg in zijn land, totdat hij zich over COVID-19 als een “hoax” begon uit te laten; vanaf die tijd keerde zich de hele Westerse pers en media tegen hem.

Hij was echter de man die door middel van weefselmonsters van onder meer een schaap, geit, motorolie wist aan te tonen dat de corona-testen die in de laboratoria in zijn land werden gedaan, frauduleus en vals waren. In tegenstelling met veel andere landen had Magufuli er in zijn eigen land nooit een lockdown of enige van die coronamaatregelen ingevoerd. Gevolg: slechts 509 besmettingsgevallen tijdens zijn ambtstermijn waarvan er alleen 21 van aan corona overleden waren! Toch werd hij door het Westen belasterd om zijn “arrogante minachting” voor de richtlijnen van de WHO (die de richtlijnen voor lockdowns en die maatregelen uitgevaardigd had) waar hij de spot mee gedreven zou hebben.

Hij ontkende ook niet dat er geen sprake van corona zou zijn; hij noemde het een “hoax” omdat er zowel de besmettingsgevallen als de sterfgevallen in zijn land ook zo laag waren. Desondanks werd Magufuli door het Westen als een “corona-ontkenner” afgeschilderd. Waar hij nu zo op tegen was, was dat er door de wereldwijde media een angstcultuur rond een virus wat niet meer dan de omvang van een stevige griep had, was gecreëerd; hij liet er zichzelf en zijn volk niet door overheersen! Ook had Magufuli geweigerd coronavaccins in te kopen. Kennelijk was hij er toen al van op de hoogte wat voor gruwelijke bijwerkingen die vaccins (waar we nu inmiddels bekend mee zijn) wel niet hebben.

En nu is hij zelf overleden. Aan het coronavirus (naar men zegt althans)! De meest waarschijnlijke doodsoorzaak zou hartfalen zijn geweest, een hartkwaal waar Magufuli al voor enige tijd aan te lijden had!

Het is nu nog niet duidelijk of zijn opvolger toe zal geven aan de druk om er nu ook in Tanzania die lockdowns en maatregelen in te voeren. Zo ja, dan zal hier ook de Tanzaniaanse bevolking wat kort daarvoor nog een vrij volk was, hiermee geleidelijk worden geknecht en dus net als de overige volken dit nu al zijn, tot slaaf gemaakt. 

In verband hiermee zal het toch zeker niet zo vreemd zijn dat we juist om die reden via onze reactie die we in de commentaarsectie van de bovenstaande video hadden willen plaatsen, ervoor hadden willen pleiten dat niet alleen die kerkgangers, maar ook alle ondernemers en de bevolking hier, al die coronamaatregelen achter de rug zouden hebben geworpen; ja toch?

Ton Nuiten – Dinsdag 30 Maart 2021.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star