Voorzitter Ernst Kuiper van het Landelijk Netwerk Acute Zorg: Avondklok Nauwelijks Effectief op het Aantal Ziekenhuisopnames & “Zoals het (Avond)klokje Bij Ons Thuis Tikt…”

En wederom zijn we getuige van de nutteloosheid van die coronamaatregelen. De maatregel waar het hier om gaat, is nu de ons aller bekende avondklok. Kort geleden had Ernst Kuiper (voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg) hier iets over te zeggen; dit in verband met de versoepelingen waarmee vandaag is begonnen. Het bericht van een tijdje geleden over wat Kuipers er te toen over te zeggen had, gaat als volgt:

Geen grote zorgen bij Kuipers over voorgenomen versoepelingen.”

“Voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg kan leven met de versoepelingen vanaf 28 april die het kabinet vermoedelijk morgen bekendmaakt. Wel is het volgens de voorman van de ziekenhuizen belangrijk dat coronamaatregelen stap voor stap worden losgelaten. Het afschaffen van de avondklok zal volgens hem nauwelijks effect hebben op de ziekenhuisopnames. “Ik ben er niet ongerust op”, zei hij bij zijn wekelijkse persmoment. Kuipers wees erop dat het opschuiven van de begintijd van de avondklok naar 22:00 ook nauwelijks gevolgen had voor de ziekenhuizen. Daar is volgens Kuipers inmiddels “echt een kentering” te zien. Voor het eerst in lange tijd lopen de versoepelingen achter op de gevreesde stijging van ziekenhuisopnames. “We zijn qua bezetting nog niet over de piek, maar dat lijkt wel het geval te zijn bij het aantal dagelijkse opnames.”

Reactie van Ghislen NYsten.

Waarna Ghislen Nysten er met de volgende reactie op kwam:

“Wat? Zegt Ernst Kuipers nu doodleuk dat de avondklok nauwelijks effect heeft op de ziekenhuisopnames? Waarom zitten we dan al drie maanden opgesloten? En die coronamaatregel werkt volgens het RIVM zo geweldig…” Bron: twitter.com/GhislenNysten/status/1384219998789328898/photo/1 (cursief en vetdruk toegevoegd)

Zoals het (Avond)klokje Bij Ons Thuis Tikt…

“Zoals het (avond(klokje bij ons thuis tikt, tikt het nergens anders zo goed”, zal men er in het kabinet hebben gedacht. Toch heeft men het goed gedacht er juist ons mee op te moeten zadelen… Of het kabinet zelf (de heren Rutte, De Jonge en de rest ervan) zich ook aan deze en overige coronamaatregelen zouden houden wanneer zij eenmaal uit het zicht van het grote publiek verdwenen zijn? Wel, u voelt het al aankomen, is het niet?

Ton Nuiten – Woensdag 28 April 2021.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star