Likoed Nederland: zijn Video over de Palestijnse Presentator over het Bloed van de Palestijnen. “De Etnische Zuivering van Palestina.”De “eenzijdige” Tweet van Premier Rutte. Stevige Kritiek & een Citaat van de Voormalige Amerikaanse President Abraham Lincoln.

We zullen beginnen met een video van de site likoed.nl in de video is een Palestijnse presentator van de Palestijnse Autoriteit aan het woord; die deelde recent het volgende mee:

“Terwijl de harten en ogen naar Jeruzalem verlangen, omdat Jeruzalem de hoofdstad van de onafhankelijke Palestijnse staat is, en omdat de harten van niet alleen de Palestijnen, maar hier ook alle moslims en Arabieren mee verbonden zijn: Is het bloed dat er omwille van wordt vergoten, onbelangrijk. Onze levens zijn ter wille van u, o Jeruzalem. Onze levens, alles wat we hebben, zijn terwille van u, o, Al-Aqsa Moskee.”

Waarna dit gevolgd werd met de volgende woorden:

“De presentator zei dit gedurende de gewelddadige Arabische rellen in Jeruzalem en nadat Hamas en de Islamitische Jihad honderden raketten op Israël afgevuurd had.” Bron: likoed.nl/2021/05/palestijns-bloed-is-onbelangrijk/

Wat Likoed hiermee aan wil duiden, is als zou het bloed van de Palestijnen voor de Palestijnse Autoriteit (PA) niet belangrijk en dan ook zonder enige betekenis zijn! Hoeveel bloed er ook door de Palestijnen vergoten werd en wordt, dat interesseert de PA helemaal niet. Het leven van een Palestijn is voor de PA dan ook niet de minste moeite waard.

Een Beetje Context.

Nu is het maar goed voor Likoed dat hij er hierbij ook met wat de presentator verder over te zeggen heeft, er ook wat context bij geleverd heeft. Die zegt namelijk ook nog dat de harten van niet alleen de Palestijnen, maar ook die van alle Moslims en Arabieren met zowel Jeruzalem als de Al-Aqsa-Moskee verbonden zijn. En bij enig nuchter nadenken krijgen we dan het volgende: zowel de Palestijnen, Moslims en Arabieren zijn gewillig en bereid, hun leven (en dus ook hun bloed) voor hun strijd ten behoeve van Jeruzalem en de A-Aqsa-Moskee te geven! En het is daarom dat er om hier hun leven en bloed voor op te offeren voor hen volkomen onbelangrijk is. Likoed ziet dit echter niet (of wil dit ook niet zien).

De Woorden van de Apostel Paulus Tegenover de Ouderlingen van de Gemeente van Efeze Tijdens zijn Afscheid.

Laten we de woorden nu eens vergelijken met de woorden die de apostel Paulus sprak vkla voordat hij hen zou verlaten om naar Jeruzalem te reizen:

“En nu, zie, ik reis, gebonden door de Geest, naar Jeruzalem, en ik weet niet wat ik daar zal tegenkomen. Behalve dan dat de Heilige Geest van stad tot stad getuigt dat mij boeien en verdrukkingen te wachten staan. Maar ik maak mij nergens zorgen over, en ook acht ik mijn leven niet kostbaar voor mijzelf, opdat ik mijn loop met blijdschap mag volbrengen, evenals de bediening die ik van de Heere Jezus ontvangen heb om te getuigen van het Evangelie van Gods genade.” (Handelingen 20: 22-24)

Wat lezen we hier? We lezen dat Paulus zijn leven om wille van het Evangelie van de Heere Jezus “niet kostbaar voor mijzelf” achtte. Om dit doel te bereiken vond hij zijn leven (en dus ook zijn bloed) vokomen onbelangrijk, en was hij zelfs toe in staat om er zijn leven voor op te offeren. Welnu, zoals de apostel dit vanuit zijn christelijke visie zag, zien dit ook de Palestijnen, Moslims en Arabieren dit volgens de Palestijnse presentator vanuit hun islamitische visie. De man achter Likoed is kennelijk dan ook geen Christen, maar wel een fervente en fanatieke verdediger van een “Joodse” staat waar de Palestijnen al vanaf 1948 tot op heden zwaar onder verdrukkingen door Israël te lijden hebben! De man verdraait het met zijn mening dan zó dat het lijkt alsof de PA geen zier om de Palestijnen zou geven. Maar zowel de presentator, de Palestijnen, Moslims en Arabieren hebben dezelfde mentaliteit die Paulus tijdens zijn bediening had. Alleen zien de eersten dit zoals gezegd, vanuit hun visie.

“De Etnische Zuivering van Palestina.”

Het hoeft misschien ook weer niet zo te zijn, maar het lijkt er ergens wél op alsof onze Likoed geen waardering voor de Palestijnen (en dus ook hen leven) heeft. Daarnaast hebben wij het geluk te beschikken over enkele door Palestijnen geschreven boeken: “My Father was a Freedom Fighter. Gaza’s untold story” (Pluto Press 2010) van Ramzy Baroud, “Searching Jenin. Eyewitness Accounts of the Israeli Invasion 2002″ (Cune Press) bewerkt door dezelfde auteur. Dan hebben we hier “The War for Palestine. Rewriting the History of 1948” (Cambridge University Press 2001) bewerkt door Eugene L. Rogan en Avi Shlam. Dit is een boek waarin zowel Israëlische als niet Israëlische auteurs er ieder hun bijdrage aan hebben geleverd. En tenslotte hebben we hier natuurlijk ook weer het vaak genoemde boek “De Etnische Zuivering van Palestina” (Uitgeverij Onmiboek – Kampen, tweede druk 2009) van de Joodse historicus Ilan Pappe. Deze boeken geven een grotendeels ander verslag over het Israëlisch-Palestijnse conflict weer dan we dit via de media en voornamelijk bij Likoed zien. En het is vooral het laatst genoemde boek van Ilan Pappe wat nu zo belangrijk is: de Joodse historicus stelt er in zijn monumentale werk vast dat Israël ontstaan is via terreur, onderdrukking en moord! Nu, Nu weten we niet of Likoed er ook van op de hoogte is dat dit boek er is. Het lijkt ons sterk dat dit ook weer niet het geval zou kunnen zijn. Mocht hij hier echter toch van op de hoogte zijn, dan zal dit boek voor Likoed vermoedelijk ook niet belangrijk zijn.

“Je Verbinding is Niet Privé.”

Nu hadden we in verband hiermee al eens eerder een bezoek gebracht aan de site van het Katholieke Nieuwsblad. Een van de pagina’s van die site is getiteld: “De halve waarheden van Likoed Nederland.” katholieknieuwsblad.nl/opinie/de-halve-waarheden-van-likoed-nederland Na nu net weer op de link te hebben geklikt, kregen we deze mededeling te zien:

Je verbinding is niet privé.

Cybercriminelen proberen mogelijk je gegevens van http://www.katholieknieuwsblad.nl te stelen (bijvoorbeeld wachtwoorden, berichten of creditcardgegevens). Meer informatie…” enz.

Nu zou dat natuurlijk wel kunnen. Want cybercriminelen zijn wel vaker actief op ook andere sites. En ja, dan moeten we ook voorzichtig en op onze hoede zijn. Wij hebben echter het sterke vermoeden dat het hier om een vorm van censuur zou kunnen gaan! Dankzij de “herdefinitie van antisemitisme” blijkt nu ook gepaste kritiek op Israël en het een en ander wat daarmee samenhangt, “antisemitisch” te zijn! Maar goed, na het boek van Ilan Pappe gelezen te hebben, wordt zo op zich al aangetoond waarom er nu zoveel kritiek op Israël is: En Al Fatha, Hamas, de Heilige Jihad, de Palestijnse Autoriteit: die zijn allemaal het gevolg van wat er zich in 1948 had afgespeeld: de “Etnische Zuivering van Palestina”, ook wel “de Nakba” (Grote Catastrofe) genoemd! En het is dit verband wat er door Likoed niet mee wordt gelegd. En laten we ons maar niet vergissen: ook vele andere pro-israëlische verkondigers hebben dit tot op heden nog niet gedaan. En dan nog ten overvloede, want dit behoeft eigenlijk al lang geen betoog meer: dergelijke verkondigers vinden we voornamelijk bij fanatieke christenzionisten zoals Dirk van Genderen en Jan van Barneveld. En zij zijn beslist niet de enigen die er zo’n mentaliteit op nahouden!

Premier Mark Rutte: “Zeer Bezorgd” over het Israëlische Geweld over Gaza.

Dan komen we nog bij onze premier Mark Rutte terecht. Over het huidige geweld van Israël over Gaza had die een tweet geplaatst:

“Ik ben zeer bezorgd over het aanhoudende geweld in Israël en Gaza. Het is onacceptabel dat Hamas willekeurig raketten op de burgerbevolking afvuurt. Nederland steunt het recht van Israël op zelfverdediging, binnen de grenzen van het internationaal recht en proportionaliteit.”

Vervolgens riep hij hiermee op tot een wapenstilstand. Van het laatste deel van zijn tweet, hebben we er de woorden van de premier weer om die te benadrukken, in vetdruk weergegeven. Doen we zoals bekend ook met andere citaten wel vaker:-)

Stevige Kritiek.

Maar wat blijkt nu? Vanwege zijn tweet is premier Rutte nu onder zwaar vuur ofwel stevige kritiek komen te liggen:

Mark Rutte ligt wederom onder vuur, en dan niet vanwege zijn ‘slechte geheugen’. Nee, dit keer gaat het over een tweet die hij plaatste, over escalerende strijd tussen Israël en Palestina. De demissionair premier kan rekenen op kritiek vanuit de Kamer, maar ook het volk is allesbehalve blij met hem. “Not my president” is inmiddels een veelgehoorde leus op social media.

Juist het woordje ‘zelfverdediging’ schiet bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Zij zeggen namelijk wat Israël doet, helemaal niet valt onder zelfverdediging. Op Instagram is een overzicht te vinden van het aantal mensen dat gewond is geraakt tijdens dit conflict. Een kleine samenvatting: in 2018 raakten 31.558 Palestijnse burgers gewond, 130 Israëlische. In 2019 waren het er 15.628 aan de kant van Palestina, 133 aan de kant van Israël. En afgelopen jaar, 2020, ging het om 2781 Palestijnse burgers en 61 Israëlische.

Uiteindelijk gaat het 5590 Palestijnse doden en 251 Israëlische. Nogmaals, niemand praat welk soort geweld dan ook goed, maar de nadruk ligt hier op de ‘eenzijdigheid’ van de Tweet van Rutte.” Bron: metronieuws.nl/in-het-nieuws/binnenland/2021/05/mark-rutte-israel/

“Herdefinitie van Antisemitisme” niet bij Iedereen Goed Gevallen.

Premier Rutte is er voor zijn eenzijdige benadering van dit conflict dus flink onder vuur mee genomen. Maar zo blijkt ook die “herdefinitie van antisemitisme” (namelijk: kritiek op Israël) hier ook niet bij iedereen goed gevallen is; en dat noemen we een zeer goed teken. Zo blijkt namelijk ook weer dat weer niet iedereen door die herdefinitie van antisemitisme door Joodse organisaties te manipuleren is!

Niet Alleen Vanwege Zijn Tweet.

Nu zal die felle kritiek op premier Rutte niet alleen toe te schrijven zijn aan zijn eenzijdige tweet. Ook het feit dat hij (in samenspraak met minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid), Ferdinand Grapperhaus) ons land met een ronduit verwoestende lockdown met alle gruwelijke gevolgen van dien aan de rand van de afgrond gebracht heeft, zal hier wel een grote rol bij hebben gespeeld!

Abraham Lincoln over “Bedrog” (Liegen).

Tenslotte nog wat aandacht aan Abraham Lincon, een van de Amerikaanse presidenten in het verleden. Van hem zij er nogal wat citaten bewaard gebleven. HIer is er een van hem die nu van toepassing is op wat we hier over het Israëlisch-Palestijnse conflict en over die lockdown hebben beschreven:

Men kan een deel van het volk de hele tijd bedriegen en zelfs een heel volk voor een tijd, maar niemand kan een heel volk de hele tijd bedriegen.”

En dat is natuurlijk waar: Er zijn mensen die nu eenmaal niet altijd gek blijven. Die kunnen voor een tijd gek gehouden zijn over het Israëlisch-Palestijnse conflict (Palestijnen zijn terroristen en Israël het “onschuldige schaap”; het coronavirus is een “killervirus” en die lockdown is daarom broodnodig), maar uiteindelijk zien nu veel mensen in dat het met deze twee gevallen vanaf het begin om bedrog en leugens is gegaan: het is namelijk Israël wat de “terrorist” is terwijl de Palestijnen altijd al het slachtoffer van Israëlische agressie was geweest. En het is nu die destructieve lockdown waarmee er nu meer schade aan de samenleving is aangericht dan dat het virus (wat niet meer dan een stevige griep bleek te zijn) dit tot nu toe heeft gedaan! Inderdaad: Mensen kunnen misschien voor lange tijd voor de gek worden gehouden, maar de waarheid komt later hoe dan ook, tenslotte toch eens boven water!

Ton Nuiten – Woensdag 19 Mei 2021.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star