De Reactie van James Descartes op de Globalisering van de Zionistische Bezetting en Mijn (wat Uitgebreide) Reactie.

Op 13 mei j.l. hebben we ons voorlaatste artikel gepubliceerd; dit gaat over onder meer de betekenis van de lockdown, de Palestijnse bevolking die nu al 14 jaar in een door Israël afgedwongen lockdown leeft. Dit laatste met een van de columns van Chuck Baldwin wat we er hebben vertaald. https/2021/05/13/bron-van-het-israelisch-palestijnse-conflict-betekenis-van-de-lockdown-je-suis-charlie-column-chuck-baldwin-we-zijn-allemaal-palestijnen-nu-de-globalisering-van-de-zionistische-bezetting/

Reactie van James Descartes.

Nu zal het wel bekend zijn dat als iemand artikelen op zijn website publiceert, die automatisch ook op platformen van social media worden geplaatst, Facebook, Twitter, LinkedIn, etc. Op ons artikel wat ook op het laatstgenoemde platform te lezen is, hebben we nu een reactie van James Descartes ontvangen; dhr. Descartes zegt zelf psycholoog bij “Psycholoog Amsterdam en Psycholoog Almere” te zijn. Zijn reactie was: “For all people who are honestly interested in the Gaza Israel conflict. 1) The start of this war was actually a situation that started more than 60 year before the start of modern day Israel (end of the 18the century. The reason was “Not paying rent !!?” Please read:”

Voor alle mensen die oprecht geïnteresseerd zijn in het conflict tussen Gaza en Israël

Het begin van deze oorlog was eigenlijk een situatie die meer dan 60 jaar voor het begin van het hedendaagse Israël geleden begon (eind 18e eeuw). De reden was: “Not paying rent!!?” Lees: https://Lnkd.in/dQq8d54

Arabisch-Israëlische kijk op dit conflict: luister naar zijn verhaal in dit bericht. https://www.linkedin.com/posts/yoseph-haddad-a97a47198_gaza-israel-activity-67981604458322429568-MIJO/

Met de eerste link verwijst Mr. Descartes naar en artikel van de Jerusalem Post: jpost.com/arab-israeli-conflict–sheikh-rarrah-shimon-katzadik-a-tale-of-two-gravesites-in-jerusalem-667951 Het gaat daar over een conflict over Arabische huurders die de huur weigerden te betalen. Dit waren Palestijnse gezinnen (vluchtelingen. Het gaat hier onder meer over twee begraafplaatsen, de Shimon Hatzadik-buurt en de Sheikh Rarrah-buurt):

“In 1956 regelde de Jordaanse regering in samenwerking met de Relief Working Association de huisvesting voor 28 Palestijnse vluchtelingenfamilies in het gebied van de verlaten wooncomplexen in de Shimon Hatzadik-buurt. De families huurden de appartementen die vervolgens door de regering van Jordanië werden gebouwd en betaalden een nominale huur.

Nu kwamen die later onder Israëlisch bestuur terecht. en op een gegeven moment wilden die gezinnen de huur niet meer betalen. Het is een heel verhaal wat er verder allemaal nog achter zit. De oorsprong van het huidige dispuut rond het gebied van Sheikh Jarrah wat er door is ontstaan, is volgens dit artikel terug te voeren tot de eerste jaren van Arabische en Joodse nederzettingen buiten de muren van de Oude Stad van Jeruzalem in de 19e eeuw. Er is verder nog heel wat over te lezen.

Met de tweede link komen we bij een video van vier dagen geleden van Yoseph Haddad, getiteld “The Truth about Gaza and Israel from an Arabic Perspectieve.” De Palestijnen waren weer begonnen met het afschieten van raketten. Israël wil echter de levens van zowel Palestijnen als Israëli’s beschermen terwijl Hamas juist het tegenovergestelde wil. Verder wordt dit conflict aangewakkerd door Iran, zo vertelt Haddad in zijn video.

De derde link die er ons wordt gegeven, voert ons naar een artikel over de “Joodse geschiedenis van 3000 jaar geleden.” https://lnkd.in/d8dsHWe Het is een video van Rudy Rochman getiteld “Young Man Learns Jewish History.” youtube.com/watch?v=siZpSdfeo3E

Beide video’s zijn geproduceerd door naar we menen, oprechte, eerlijke mensen. Beiden verlangen ook ten diepste naar vrede tussen zowel Israaël en de Palestijnen. Helaas moet er ook van worden gezegd dat (en dit hoeft beslist niet met kwade bedoelingen gedaan te zijn!), er deels een verkeerd beeld van het Israëlisch-Paestijns conflict an sich wordt gegeven. Zo wordt er niet gezegd over “The Ethnic Cleansing of Palestine”, een boek van de hand van de Joodse historicus Ilan Pappe (hier in Nederland uitgegeven onder dezelfde titel “De Etnische Zuivering van Palestina” (Uitgeverij Omniboek – Kampen) 2009 (tweede druk). Van de achterkant van dit boek:

De Israëlische Onafhankelijksoorlog van 1948 leidde tot een van de grootste gedwongen migraties uit de moderne geschiedenis. Ongeveer een miljoen mensen werden verdreven uit hun huizen, burgers werden het slachtoffer van massamoorden en honderden Palestijnse dorpen werden verwoest. Bijna zestig jaar lang werden de feiten ontkend, maar als het vandaag zou gebeuren, had het niet anders dan als ‘etnische zuivering’ betiteld kunnen worden.

Niemand erkent de misdaden van 1948. Terwijl dat simpelweg een etnische zuivering was, volgens iedere definitie daarvan. Als de ene etnische groep de andere verdrijft, is dat etnische zuivering… Iedereen wist het. Maar Europa bleef stil, om wat het de Joden zelf had aangedaan.

In dit geruchtmakende boek verwijst de vooraanstaande historicus uit Israël Ilan Pappe de mythen over de stichting van de staat Israël naar de prullenmand. Onverbloemd toont hij aan hoe de Joden zich in 1948 schuldig hebben gemaakt aan etnische zuiveringen. Hij beschrijft hoe een jaar lang elf adviseurs van Ben Gurion samenkwamen om te bespreken hoe de Arabieren verdreven konden worden. Zeer terughoudend beschrijft hij de gruwelijkheden. Hierbij laat hij oorspronkelijke documenten en oral history voor zich spreken. Tot slot toont Pappe aan dat de internationale gemeenschap wist van de misdaden, maar bewust niet ingreep. De Etnische Zuivering van Palestina is een gedetailleerd verslag en scherpe analyse van de wording van de staat Israël. Het werpt nieuw licht op de oorsprong en ontwikkeling van het Joods-Palestijns conflict en is onmisbaar voor wie iets wil weten van de huidige situatie in de Gazastrook en westelijke Jordaanoever.”

“Young Man Learns Jewish History” vs. “Jewish History, Jewish Religion. The weight of three thousand years.”

Wat nu de video “Young Man Learns Jewish History” (die door Rudy Rochman geproduceerd en op YouTube op 26 maart 2020 geplaatst is) betreft, zouden we hier het boek “Jewish History, Jewish Religion. The weight of three thousand years” van de enige tijd overleden Israel Shahak (Holocaustoverlevende) willen aanbevelen. Op de achterkant van dit boek:

“Terwijl het moslimfundamentalisme in het Westen belasterd wordt, blijft het Joodse fundamentalisme grotendeels onopgemerkt. In dit veelgeprezen en controversiële werk begint Israel Shahak aan een provocerende studie van de mate waarin de seculiere staat Israël is gevormd door religieuze orthodoxieën van een verachtelijke en potentieel dodelijke aard. Op basis van zijn studie van de Talmoed en rabbijnse wetten, stelt Shahak dat de wortels van Joods chauvinisme en religieus fanatisme, voordat het te laat is, moeten worden begrepen.”

Dit boek is als tweede druk uitgegeven in 1997 bij Pluto Press evenals de eerste water ook bij dezelfde uitgeverij eerder in 1994 uitgegeven werd. In hoofdstuk 5, “The Law Against Non-Jews” die er vanaf bladzijde 76 en verder door Shahak besproken wordt, lezen we hoe er in Israël de niet-Jood ten gunste van de Jood wordt gediscrimineerd. En in bepaalde gevallen met dodelijke afloop voor de niet_jood zoals uit het volgende voorbeeld blijkt. Wanneer Israëlische strijdkrachten tijdens een oorlog, een achtervolging of tijdens raid burgers tegenkomen waarvan niet zeker is dat die niet in staat zouden kunnen zijn schade tegen die strijdkrachten aan te richten, mogen die die volgens de Halacha (Joodse wet) mogen en zelfs moeten worden gedood. Een Arabier zou ook al zou hij de indruk geven beschaafd te zijn, onder geen enkele omstandigheid moeten worden vertrouwd. (bladzijde 76)

In dit hoofdstuk zijn er nog wel meer voorbeelden aan te halen. Volgens de korte beschrijving op de achterkant van “Jewish History, Jewish Religion….” lezen we zoals al aangegeven dat Shahak het Joodse chauvinisme en religieuze fanatisme op zijn studie van onder meer de Talmud baseerde. Waarna hij die vervolgens aan de kaak had gesteld. Wat die precies inhoudt, is op deze site te lezen: talmudical.blogspot.com

Het zou Mr. Descartes dan ook eens sieren dat hij ook hier eens aandacht aan zou besteden. Het is voornamelijk (zo niet alleen) de Talmud die door het Israëlische leger tegenover de Palestijnen in praktijk wordt gebracht; en tot nu toe is dit tijdens elke uitbraak van dit conflict in het verleden gebeurd. Met die twee video’s wordt er namelijk een verkeerd beeld van dit conflict gegeven. De makers van deze video’s zijn hier dan óf onwetend over of zij weten misschien beter; voorlopig houden we het erop dat deze beide mensen eerlijk en oprecht zijn.

Ton Nuiten – Maandag 17 Mei 2021.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star