Column van Dr. Chuck Baldwin: “Achter Israël Staan? Nooit van je Leven!”

Hier volgt een van de recente columns van Dr. Chuck Baldwin. De titel: Achter Israël staan? Nooit van je leven!, van donderdag 20 mei 2021:

Nu de huidige terroristische acties van Israël tot een oorlog escaleren, hebben de gebruikelijke zionistische propagandisten in de Westerse media, de politieke en evangelische instellingen hun laatste “Stand by Israel”-blitz gelanceerd. Door deze zielige propagandisten wordt de staat Israël voortdurend als het arme, zwakke, onschuldige slachtoffer dat door sterke, treiterende agressorburen belegerd wordt, gepresenteerd. Eigenlijk is juist het tegenovergestelde waar.

Ik zal beginnen met dit bericht:

Als je al je informatie uit reguliere mediabronnen haalt, zal je waarschijnlijk denken dat de Palestijnen een terroristische organisatie zijn die niet-geprovoceerde gewelddaden tegen de onschuldige staat Israël plegen. Voor diegenen echter die voor zichzelf nadenken en objectieve informatie over de Israëlisch-Palestijnse betrekkingen zoeken, is dit veel complexer. Het is ook sterk eenzijdig.

Het is geen geheim dat de regering van de Verenigde Staten en de Israëlische regering bedgenoten zijn. Er vloeit elke dag van het jaar alleen al $ 10’5 miljoen van uw belastingdollars naar Israël. En sommige” (Amerikaanse) “staten hebben zelfs wetten aangenomen waarmee kritiek op Israël als ‘antisemitisme’ gedefinieerd wordt.

Het aanduiden van de misdaden van de Israëlische regering is niet antisemitisch. Dit is pro-vrijheid van meningsuiting. Het bekritiseren van zowel de Israëlische regering als elke andere regering is het recht en de plicht van de hele vrije mensheid. Net zoals TFTP pleit voor de vrijheid van Amerikanen, pleiten wij voor de vrijheid van de Israëli’s en de Palestijnen. Vrede zal dan alleen door discussie en vreedzame kritiek worden bereikt.  

Desalniettemin hebben de Amerikaanse mainstream media het tot hun roeping gemaakt, de misdaden tegen het Palestijnse volk door Israël te vergoeilijken, te bagatelliseren, te verdraaien en er volledig over te liegen.

Ondanks wat de blowhards er in de reguliere media over te zeggen hebben, komen de wreedheden van de Israëlische autoriteiten neer op misdaden van apartheid en vervolging tegen de menselijkheid. Eigenlijk bracht Human Rights Watch vorige maand een rapport uit waarin nu net dat werd gezegd.

De zionistische staat Israël is, net zoals elke fascistische of communistische staat dit in de geschiedenis is geweest, inderdaad een genocidale apartheidsstaat die even kwaadaardig en moorddadig is. Eigenlijk werd Israël op de principes van het fascisme gesticht. Dit feit werd nadat Israël was ontstaan, door Albert Einstein –  waar hij ook op tegen was – erkend.

In 1948 zond Einstein een brief naar de New York Times met de volgende waarschuwing:

“Een van de meest verontrustende politieke verschijnselen van onze tijd is in de pas gestichte staat Israël de opkomst van de ‘Vrijheidspartij’, (Tnuat Haherurt) een politieke partij die wat de organisatie, methoden, politieke filosofie en sociale aantrekkingskracht op de nazi- en fascistische partijen betreft, hier nauw mee verwant aan is. Die” (partij) “werd gevormd uit het lidmaatschap en de aanhangers van de voormalige Irgun Zvai Leumi, een terroristische, rechtse, chauvinistische organisatie in Palestina.

Het huidige bezoek van Menachem Begin, de leider van deze partij (en die de zesde premier van Israël werd), is er duidelijk op berekend de indruk te geven om er tijdens de aanstaande Israëlische verkiezingen er Amerikaanse steun voor zijn partij mee te krijgen en om er de politieke banden met conservatieve Zionistische elementen in de Verenigde Staten mee te versterken. Enkele Amerikanen met een internationale reputatie hebben er hun namen toe verleend, zijn bezoek te verwelkomen. Het is ondenkbaar dat degenen over de hele wereld die tegen het fascisme zijn, die, als zij er wat de politieke geschiedenis en perspectieven van Mr. Begin betreft, hier juist geïnformeerd over zouden zijn, er hun naam en steun aan de beweging die hij vertegenwoordigt, aan toe hebben kunnen voegen.

Voordat er door middel van financiële bijdragen, openbare manifestaties namens Begin en de creatie in Palestina samen met de indruk dat een groot deel van Amerika de fascistische elementen in Israël ondersteunt er nog meer schade mee aangericht zal worden, dient het Amerikaanse volk te worden geïnformeerd over de staat van dienst en de doelstellingen van meneer Begin en zijn beweging. De publieke bekentenissen van de partij van Begin zijn geen leidraad voor het ware karakter ervan. Tegenwoordig spreken zij terwijl zij voor kort nog over openlijk de leer van de fascistische staat predikten, over vrijheid, democratie en anti-imperialisme. Het is met haar acties waarmee de terroristische partij haar ware aard verraadt; aan de hand van haar acties uit het verleden kunnen  we beoordelen wat er in de toekomst van mag worden verwacht.

Daarom maken ondergetekenden van deze manier gebruik om er in het openbaar enkele feiten betreffende Begin en zijn partij mee te presenteren.”

De brief van Einstein werd ondertekend door 28 notabelen waaronder een Joodse rabbijn.

De bloedige contouren van de zionistische staat die door Einstein al in 1948 waargenomen werden, hebben zich sindsdien in steeds grotere mate gemanifesteerd.

Sinds 1948 zijn er door de staat Israël al meer dan vijf miljoen Palestijnen vermoord. Met elke eerlijke objectieve analyse zouden de massaslachtingen van onschuldigen, de totale verwoesting van Palestijnse dorpen en steden, de gedwongen verdrijving van miljoenen mensen, de door de Israëlische Verdedigingsstrijdkrachten (IDF) gepleegde gewetenloze misdaden, de totale onderwerping van miljoenen inheemse individuen waarmee zowel Gaza als de Westoever in ’s werelds grootste openluchtgevangenissen zijn getransformeerd, zouden, evenals alles wat er aan voorafgegaan is, als een Holocaust worden beschouwd.  

Voordat je weer eens naar een andere propagandistische nieuwslezer kijkt of naar een andere gehersenspoelde evangelische predikant of politicus luistert die je vertelt hoe we ‘achter Israël moeten staan’, raad ik je aan om het boek, een kaskraker, The Ethnic Cleansing of Palestine, van de vermaarde Israëlische historicus Ilan Pappe te lezen.

Op het wereldtoneel speelt Israël graag de rol van slachtoffer, maar de waarheid is dat Israël sinds de Tweede Wereldoorlog een van de meest moorddadige agressor/terreurstaten is. Als een ander land de gruwelen die u in dit boek gedocumenteerd aan zult treffen begaan zou hebben, dan zou de hele wereld – voornamelijk de Verenigde Staten – haar wereldwijd veroordelen. Maar u hebt hier waarschijnlijk niets over gelezen of gehoord. De waarheid van de bloedige verovering van Palestina door Israël is zelfs voor het volk van Israël zelf verborgen gehouden.* 

Evangelische Christenen die zo verliefd op de moderne staat Israël zijn vanwege de overtuiging dat die een vervulling van de Bijbelse profetieën zou zijn, moeten de meedogenloze geschiedenis van de zionistische staat maar eens onder de loep nemen. De beste plaats om hiermee te beginnen, is het lezen van het boek van Pappe.

Als iemand van ons onder de onderdrukkende militaire staat die het Palestijnse volk moet verduren zou moeten leven, zouden we er alles aan doen ons van de brutale barbaarse slavernij die ons wordt aangedaan te bevrijden – net zoals zij dat doen. Het Palestijnse volk is NIET de agressor – en dat is het sinds het Palestijnse Mandaat van Groot-Brittannië in de jaren ’30 werd geïmplementeerd en de brute invasie van de zionisten in Palestina die in december 1947 begon, niet meer. (LEES HET BOEK VAN PAPPE). Het Palestijnse volk is het slachtoffer.

De Palestijnen reageren”(slechts) “op een geïntensiveerde illegale en immorele diefstal van hun huizen en land door een steeds toenemend expansionistisch beleid van de Israëli’s. Het zijn de Israëli’s die zich tijdens hun aanvallen op de Palestijnen op onschuldige burgers en kinderen richten – niet andersom. Dat doen de IDF al sinds 1948 – en voornamelijk sinds 1967. 

De Israëli’s hebben om er zo hun oorlogsmisdaden voor het Westen mee verborgen te houden, ook opzettelijk mediasites in Gaza vernietigd. 

De vernietiging van twee belangrijke gebouwen met 20 mediakanalen in Gaza was zowel schokkend als voorspelbaar. De geschiedenis laat zo zien dat als de media er niet zijn om er de oorlogsmisdaden van Israël te documenteren, het veel gemakkelijker voor haar is die ook te plegen.

Dinsdag bombardeerde Israël de tien verdiepingen-tellende Al-Jawhara-toren waardoor die instortte. Daarvoor had Israël die ‘welwillend’ gewaarschuwd dat er luchtaanvallen op komst waren. De dag daarop bombardeerde het de veertien verdiepingen-tellende Al-Shorouk-toren en had die ook al gewaarschuwd dat het dit zou gaan doen. Voordat die met de grond gelijk zouden worden gemaakt, werden de gebouwen geëvacueerd. Maar zonder deze mediabureaus zal de berichtgeving over andere oorlogsmisdaden van Israël grotendeels worden overgelaten aan de weinige media en burgerjournalisten.

Om een goed beeld te krijgen van wat er werkelijk gaande is in Palestina en hoe er de Israëlische macht zowel de nieuwsmedia en het politieke establishment in de VS domineert, raad ik u met klem aan om deze belangrijke strategische analyse te lezen.

En voor evangelische Christenen die door de bedrieglijke profetische doctrines van Cyrus Scofield bedrogen zijn, raad ik mijn lezers aan om mijn 3-delige dvd-serie van 31 berichten The Israel Package getiteld, te bekijken.

Een van de berichten in Set One is “I Will Curse Them That Curse Thee” getiteld. In deze uitzending laat ik zien hoe Genesis 12: 3 in plaats van Amerika Israël te zegenen, eigenlijk leert dat God gedwongen is Amerika voor het zegenen van Israël, te vervloeken. 

Het staan achter de zionistische staat Israël wat Palestina bezet houdt, is het stand houden met een antichristelijke apartheidsstaat wat mensen van alle religies – inclusief Christenen – vervolgt en vermoordt.

Met mijn predikingbediening bij Liberty Fellowship worden er honderden mensen in Palestina mee bereikt. Een van hen is een in Israël geboren Joodse man die door naar mijn uitzendingen te kijken, tot geloof in Christus kwam. Sinds hij zich tot Christus bekeerd heeft, is deze man door de Israëlische autoriteiten vervolgd, geslagen en opgesloten geweest. Deze man schreef me onlangs (ik zal zijn naam niet onthullen omdat dit zijn leven verder in gevaar zal brengen) en zei:

“In Israël bevinden we ons midden in de oorlog. Als Joodse volgeling van Jezus Christus moet ik het Evangelie en het Woord onder de Israëlieten verspreiden. De Joodse natie zal de weg van de zionisten moeten veranderen. Het zionisme maakt deel uit van het beestachtig antichristelijk systeem.”

Deze jonge Joodse bekeerling tot Christus heeft een beter begrip van de schriftuurlijke waarheid over Israël dan de overgrote meerderheid van voorgangers, evangelisten en tv- en radiopredikers van Amerika. 

Achter Israël staan? Nooit van je leven!” Bron: chuckbaldwinlive.com/Articles/tabit/109/ID/4136/Stand-With-Israel-Not-On-Your-Life.aspx (Bewerkt & vetdruk en wat cursief hier en daar toegevoegd).

(*) Dit klopt ook en dit is helemaal waar. In 2015 had de Israëlische historicus Tamara Novick namelijk een document ontdekt. Dit lag opgeborgen in het dossier van Yosef Waschitz in het Yad Yaari-archief van het Arabisch Departement van de linkse partij Mapan. In dit document (waar geen naam op stond) werd gewag gemaakt van moordpartijen, verkrachtingen en executies. Na verder onderzoek bleek het hier over een deel van de gruwelmisdaden die Israël er in 1948 had gepleegd. Nadat Novick hier overleg met andere historici had gepleegd, werd het onderzoek hierdoor verbreed waardoor er meer van die misdaden naar buiten werden gebracht. Novick en de overige historici kwamen er echter ook achter dat men er bij het Israëlische ministerie van Defense al enige tijd bezig was om er deze voor Israël zo belastende documenten te vernietigen om zo de Nakba (“Grote Ramp”) die de zionistische staat over Palestina had gebracht, uit de geschiedenis te wissen. Bron: haaretz.com/israel-news/.premium/.MAGAZINE-how-israel-systematically-hides-evidence-of-1948–expulsion-of arabs-1.7435103

Ton Nuiten – Donderdag 27 Mei 2021.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star