Breaking News: COVID-19 nu Definitief tot A-Status Verklaard.

Zojuist is tijdens de “Regeling van werkzaamheden – Debat Voorjaarsnota” in de Tweede Kamer die nu live aan de gang is, het wetsvoorstel voor de A-status voor COVID-19 met een meerderheid van stemmen aangenomen. youtube.com/watch?v=1f3WWMH3MGs Dit betekent dat het coronavirus met dit nu aangenomen wetsvoorstel nu definitief als op de A-lijst van meldingsplichtige ziekten is geplaatst. Die stond er eigenlijk al op, maar met dit aangenomen wetsvoorstel is dit zoals gezegd, nu definitief. Het gevolg is nu dat we in ieder geval de vaste zekerheid hebben dat we niet meer van de lockdown plus de coronamaatregelen af zullen komen (ook al lijkt dit nu, met onder meer de opgeheven mondkapjesplicht, wel het geval te zijn).

Rechtszaak Artsen om COVID-19 van de A-Lijst af te Krijgen. 

Eerder kwam Ilse Kleijne van Medisch Contact op 16 oktober 2020 met een artikel over artsen die mee hadden gedeeld een rechtszaak te beginnen tegen de Nederlandse staat om corona van de A-lijst af te krijgen. In die tijd was er in het weekend daarvoor een bijeenkomst geweest waar de World Doctors Alliance (een initiatief van onder meer Heiko Schönig, een Duitse arts die eerder de organisatie Ärtze für Aufkläring opgezet had) opgericht werd. Een van de leden is de Nederlandse arts Elke de Klerk: 

“Op de bijeenkomst kondigde De Klerk een rechtszaak aan die zij met een groep Nederlandse artsen en verpleegkundigen wil voeren om covid-19 van de A-lijst van meldingsplichtige ziekten te krijgen. Op die manier hopen zij van de coronamaatregelen af te komen, licht De Klerk desgevraagd toe. ‘Die maatregelen vormen een bedreiging voor de volksgezondheid. Reguliere zorg wordt afgeschaald waardoor mensen niet meer worden geholpen. Dat is mensonterend.’ Volgens haar is er inmiddels voldoende wetenschappelijk bewijs om covid-19 als een ‘gewone griep’ te classificeren en is de plek op de A-lijst ‘niet proportioneel.’ “ Bron: medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/nieuwsartikel/artsen-willen-via-rechtszaak-covid-19-van-a-lijst-krijgen.htm (vetdruk toegevoegd)

Dat corona eigenlijk niet meer dan een gewone griep blijkt te zijn, is nu wel duidelijk (ook al duurt die nu vanaf februari 2020 toen hier de eerste coronagevallen werden gemeld, tot nu toe merkwaardig genoeg onafgebroken voort!).

Zware Tijden. 

COVID_19 is nu dus definitief op de A-lijst geplaatst. Tenzij er een soort van “wonder” gebeurt waardoor de hele zaak alsnog teniet gedaan zou kunnen worden (wat schijnbaar onmogelijk lijkt), gaan we zware tijden tegemoet.

Ton Nuiten – Dinsdag 6 Juli 2021.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star