Alarmerende Toenemende Besmettingen: Morgen Mogelijk Persconferentie & Mogelijk Nieuwe Maatregelen. Lockdown Portugal Nutteloos Gebleken.

Hallo iedereen; zeg, genieten jullie van je deels teruggekregen vrijheid? Ik wel hoor; niet meer met die gekke mondkapjes de supermarkt of winkel in. Geen gek click-and-collect-beleid meer. En we mogen ook weer enige tijd zingen (in kerken en tijdens voetbal wedstrijden). Verder is alles (winkels, cafetaria, etc) weer open. En nu denken velen dat er nu binnenkort een einde aan die corona-tirannie zal komen. Wel, vergeet het maar, en…geloof het maar niet. Want:

“Aantal Besmettingen Stijgt Snel, Morgen Mogelijk Persconferentie • Drukte terststraten, GGD schaalt Op.” 

Vandaag, iets meer dan een halfuur geleden (20:22) kwam de NOS met een alarmerend artikel, “Aantal besmettingen stijgt snel, morgen mogelijk persconferentie • Drukte teststraten, GGD schaalt op.” nos.nl/liveblog/2388428-aantal-besmettingen-stijgt-snel-morgen-mogelijk-persconferentie-drukte-teststraten-ggd-schaalt-op#UPDATE-container-54382062

Portugal.

We lezen er onder andere over Portugal, waar de toegenomen besmettingen verscherping van de coronamaatregelen noodzakelijk maken. En:

“Portugal heeft 10 miljoen inwoners en telde vandaag ruim 3000 nieuwe coronabesmettingen, vooral bij niet-gevaccineerde jongeren. De aantallen zijn vergelijkbaar met de besmettingen die zijn geregistreerd in februari, toen in Portugal een strenge lockdown van kracht was.” 

Hmmm…hier moeten we even over nadenken. In februari j.l. “was” er in Portugal een “strenge lockdown.” Wat dus wil zeggen dat die er later weer opgeheven is. Nu echter, zijn er alsnog 3000 nieuwe besmettingen bij gekomen. Maar: datzelfde aantal hadden ze er toch ook toen die er een “strenge lockdown” hadden? Waarmee men er door laat schemeren dat die lockdown toch maar weinig zin schijnt te hebben gehad. 

Dan flying Solo. 

Elders vinden we een site die zich met updates over corona bezig houdt. Die is van “Dan flying Solo” en hij schrijft er onder meer het volgende:

“Dit artikel is live sinds mei 2020 en ik update het wekelijks of wanneer er een belangrijke aankondiging wordt gedaan over de reisregels van het coronavirus in Portugal. Onze lockdown is ten einde en de zaken zijn bijna allemaal weer open, en ik wil je de best mogelijke informatie geven over de Portugese COVID-regels voor reizen.” Bron: danflyingsolo.com/travel-portugal-coronavirus-2020/

Een heel eind naar beneden:

De strikte afsluiting eindigde op 5 april en we hebben nu de heropeningsfase voor het grootste deel van het land voltooid.”

Dus (vooropgesteld dat het goed is en wij geen fouten maken) waren er in de tijd van die lockdown, evenals nu, vlak vóórdat de maatregelen er verscherpt zouden worden, “ruim 3000 besmettingen. Dan  heeft die lockdown er zoals gezegd, maar weinig opgeleverd om er corona mee in te dammen.

Morgen (Vrijdag) Mogelijk weer Persconferentie & Misschien Nieuwe Maatregelen.

Tot zover wat Portugal betreft. De NOS meldt in verband met die toegenomen besmettingen verder het volgende:

“Het kabinet overweegt morgen een persconferentie te houden in verband met het snel oplopend aantal besmettingen. Daarbij speelt een rol dat er mogelijk nieuwe maatregelen aangekondigd worden, zoals voor clubs en meerdaagse evenementen. Ook verwacht het kabinet dat er bij burgers vragen leven over de situatie van dit moment en de gevolgen voor vakantiereizen.” 

De 5475 nieuwe besmettingen die door het RIVM vandaag gemeld werden, waren sinds 14 mei het grootste aantal. Minister Hugo de Jonge:

“We zien een hele snelle stijging die zich nog niet vertaalt in het aantal ziekenhuisopnames, maar het gaat wel snel.” 

Tenslotte. 

Nu weten we niet wat er tijdens die conferentie (mocht die er komen) zal worden gezegd, maar de mogelijkheid is groot dat we de korte vrijheid die we tot nu hebben gehad, weer snel zou kunnen worden ingeperkt. En mochten Rutte en De Jonge misschien weer over een (gedeeltelijke dan wel hele) lockdown na gaan denken, weet dan dat die in Portugal maar weinig zin – laat staan enig nut – heeft gehad.

Ton Nuiten – 8 Juli 2021.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star