Topviroloog Marion Koopmans vraagt het OM om hulp met bedreigingen – YouTube

Waarschijnlijk zou dit toch ergens wel te voorzien zijn geweest; na (op drie manden na) twee jaar onder een drukkend juk bestaande uit irrationele coronamaatregelen gebukt te gaan, kon het dan ook niet uitblijven; zowel viroloog Marion Koopmans (andere wetenschappers en naast hen ook politici) vliegen er nu de bedreigingen om de oren! 

Marion Koopmans: “De Kerstwensen Komen Binnen.” 

Om die reden had mevr. Koopmans dan ook een tweet geplaatst met aan het begin de woorden: “De kerstwensen komen binnen.” Waarna ze de woorden van een (anonieme) bedreiger citeert; en wat er dan om de hoek komt aan verwensingen is niet mis te verstaan! Daarom heeft Koopmans hier ook de hulp van het Openbaar Ministerie (OM) bij ingeroepen om hier eens naar te kijken. 

Bijna Twee Jaar aan Onderdrukkende en Kwellende Coronamaatregelen, en…het Einde is Nog Steeds niet in Zicht! 

Natuurlijk is het zo dat we niemand moeten bedreigen; dus ook mevr. Koopmans et al niet. Eigenlijk komt dat wat de onbekende dreiger Koopmans allemaal toegeslingerd had, niet over als een bedreiging maar eerder als een verwensing; de bedreiger maakte op zijn manier namelijk kenbaar dat er met Koopmans dit en dat gebeurd en haar dit of dat overkomen had moeten zijn. En dit is uiteraard af te keuren natuurlijk. Maar waar in deze clip van WNL nu aan voorbij wordt gegaan, is dat we met zijn allen nu al bijna twee jaar aan onderdrukkende en kwellende coronamaatregelen gebonden zijn.; maatregelen die door middel van een advies van het OMT (waartoe ook Koopmans toe behoort), aan politici (premier Mark Rutte en gezondheidsminister Hugo de Jonge) doorgegeven worden.

Maatregelen: Advies & geen Verplichting.

Het is belangrijk dit hier even bij te vermelden aangezien een advies een “aanrader” is en dus geen “verplichting” voor de bevolking om er zich ook aan te houden. Bij bijvoorbeeld de supermarkt Jumbo liepen er nu (hoewel dit een zeldzame uitzondering is) ook enkele klanten zonder mondkapje rond terwijl de meerderheid aan cliëntele dit kapje wél droeg. Het personeel zelf kan natuurlijk niet anders. Dit dus even terzijde. Het zijn dus die maatregelen (waarvan er sommige van zo tegenstrijdig en irrationeel zijn dat we ons hier alleen maar over kunnen verbazen) waar we al die ellende waar we al zolang inzitten, te danken hebben. 

De Maat is Vol: De Rellen. 

Nadat enige tijd geleden ook nog het 2-G-beleid van het kabinet bekend werd gemaakt, was er voor een deel van de Rotterdammers de maat vol; al zolang onder dat knellende coronajuk en nu nog ook eens G2; beloften dat die maatregelen binnen afzienbare tijd allemaal opgeheven zouden worden voortdurend geschonden; corona wat door de meederheid van de Tweede Kamer op de lijst van A-ziekten werd geplaatst waarbij het de status van een ziekte gelijk aan ebola en cholera toegekend kreeg terwijl corona zelf niet gevaarlijker dan een stevige wintergriep bleek te zijn; vreedzame demonstranten die door een agressieve en uit de hand gelopen politiemacht needogenloos in elkaar werden geslagen; een premier en zijn gezondheidsminister die alles voordurend aan elkaar gelogen hadden (en dit nu nóg doen): dit en nog veel meer, waren er de oorzaak van dat er die rellen in Rotterdam ten gevolge hadden. Politici die er in de Tweede Kamer daarna schande van die rellen spraken en die ook veroordeelden; over de vele mishandelingen van vreedzame demonstranten eerder op het Malieveld en Museumplein werd er (uitgezonderd Forum voor Democratie (Gideon van Meijeren), door de rest van de politici met geen woord over gerept! 

Bedreigingen & Verwensingen: Beslist niet Vreemd! 

En nu werd mevr. Koopmans (samen met andere wetenschappers en politici) bedreigd. Hoewel ook wij die ene bedreiging afkeuren, moet er toch ook dit over worden gezegd: na jullie (zowel politici als het OMT) al die ellende aan maatregelen over ons te hebben uitgestort en die ook in stand houden, vindt het dan alsjeblieft beslist niet vreemd dát je met zulke bedreigingen en verwensingen te maken krijgt. Maar dit werd door mevr. Koopmans handig niet benoemd; in plaats daarvan hulde ze zich in de slachtofferrol. Eerder was het minister Ferdinand Grapperhaus (Veiligheid & Justitie) die de politie die de rellen in Rotterdam aan moest pakken, de slachtofferrol toekende; ja, die agenten vreesden voor hun leven. Mochten er onder die agenten mensen bij zijn geweest die eerder die demonstranten zo hard en wreed hadden aangepakt, dan kan van hen – terecht – worden gezegd dat die nu een een koekje van eigen deeg gepresenteerd kregen! 

Maar Waar Waren Uw Tranen Nadat…? 

Nu mevr. Koopmans zich toch hulde in de rol van slachtoffer, zouden we haar dit willen vragen: Waar waren uw tranen nadat bijvoorbeeld nabestaanden van een overleden dierbare en geliefde de uitvaart en ter ruste stelling dit alles slechts online bij konden wonen? Die ene vrouw (waarvan haar man, zoon, dochter of een andere dierbare overleden was), met haar hand voor haar gezicht vol met tranen voor haar computerscherm, staat ons nog altijd helder voor de geest.  

Waar waren uw tranen toen onze ouderen in alle eenzaamheid in de verpleeghuizen wegkwijnden omdat die vanwege een zogenaamd “dodelijk killervirus” geen bezoek mochten ontvangen van familieleden, vrienden en kennissen? Waar waren uw tranen toen Cees (een van de vele ouderen van een verpleeghuizen in Nederland), hoorde dat nadat de directie van zijn verpleeghuis aankondigde dat die weer een tweede maal een lockdown in zouden gaan, het niet meer kon verdragen en zich daarom later maar van enkele verdiepingen uit wanhoop en verdriet hoog vanuit het raam naar beneden stortte? Dit ook dankzij de verwenste liegende media – waaronder WNL -die ons (en dus ook Cees) overspoelden met het ene na het andere afgrijselijke horrorverhaal over corona (waarvan nu bleek dat die slechts gelijk was aan niet meer dan een stevige griep)! Tot nu toe is ze er oorverdovend stil over gebleven.

Geen Verantwoording over de Verwoestende effecten van de Maatregelen maar Wél het Slachtoffer. 

In plaats verantwoording af te leggen over de verwoestende effecten van die maatregelen waar ook zij verantwoordelijk voor is, is mevr. Koopmans nu het slachtoffer van de verwensingen van een anonieme bedreiger. Het spijt ons mevr. Koopmans; hoewel ook wij die bedreiging volkomen afkeuren, moeten we wél concluderen dat u deze (en andere bedreigingen) zichzelf op de hals hebt gehaald! En dit is evenzeer van toepassing op Jaap van Dissel die zich na bedreigingen te hebben ontvangen, zich niet meer in het openbaar kan vertonen zonder te worden beveiligd, evenals liegende politici (waarvan Rutte en De Jonge er de grootste van zijn)…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star