“Hong Kong Dwingt Aankomsten uit het VK, US Na Een Enkel Asymptomatisch Omicron-Geval in Quarantainekampen. 

Inwoners van Hong Kong die uit de Verenigde Staten terugkeren, worden gedwongen een week door te brengen in een ‘spartaans’ quarantainekamp, waarna ze twee weken moeten verblijven in een hotelkamer die ze zelf betalen, aldus de South China Morning Post. De nieuwe maatregelen die vrijdag aangekondigd werden, komen nadat de gezondheidsautoriteiten van de stad het land naar het hoogste Covid-19-risico hebben gebracht, vanwege één bevestigd geval van de Omicron-variant bij een reiziger uit de US – een asymptomatische 37-jaar oude man die twee doses van het Pfizer-BioNTech-vaccin ontvangen had en op 7 december vanuit Los Angeles was gereisd.

In een persbericht deelde de stad mee dat degenen die uit de VS komen, onderworpen zouden worden aan de “strengste quarantaine- en testvereisten” die maandag van kracht zouden worden.

“Hong Kong heeft de strengste inkomende preventie- en controlemaatregelen ter wereld ingevoerd die het met succes mogelijk hebben gemaakt, te voorkomen dat de omicron-variant de gemeenschap binnenkomt”, luidt een verklaring waarin het nieuwe beleid voor terugkeerders uit de VS wordt aangekondigd. Reizigers uit het VK krijgen volgens het rapport hetzelfde vooruitzicht.

“Het is stressvol en frustrerend om te reizen”, zegt de 60-jarige zakenman Sam Wong uit Hong Kong in een verklaring aan Bloomberg: “Mijn kinderen zullen de kerst nu alleen door moeten brengen.” 

“Gezien het groeiend aantal omicron-gevallen, zouden meer landen naar hetzelfde systeem kunnen worden overgeschakeld, wat tijdens het drukste reisseizoen chaos veroorzaakt, terwijl gezinnen zich voor de vakantie proberen te herenigen. 

In een tijd waarin de wereld vordert met inspanningen tot heropening, gaat Hong Kong de andere kant op. De strategie, die het reizen naar een stad die ooit om zijn verbondenheid bekend stond heeft verstikt, vergroot in het bedrijfsleven de bezorgdheid dat een Covid-Zero-beleid dat nog strenger is dan in delen van het vasteland van China, op lange termijn schade aan de status van Hong Kong als een financieel centrum toebrengt. – Bloomberg. 

“Het isoleert Hong Kong terwijl de rest van de wereld weer aan het werk is, nog verder”,  zegt Tara Joseph, president van de Amerikaanse Kamer van Koophandel in Hong Kong.

“Hong Kong stond bekend als een verbonden stad – die gedverteerd werd  als de wereldstad van Azië”, vervolgde ze en voegde eraan toe: “Dat is duidelijk niet langer het geval.”

Merk op dat Hong Kong vrijwel geen Covid heeft, terwijl ongeveer 80% van de inwoners van 80 jaar en ouder in de stad met 7,4 miljoen mensen, niet gevaccineerd zijn. 

Penny’s Bay. 

Het quarantainekamp, gelegen aan Penny’s Bay in de buurt van Hong Kong Disneyland, biedt eenvoudige kamers met plastic lakens die de matrassen op twee eenpersoonsbedden bedekken – waardoor sommige reizigers ze volgens het rapport tegen elkaar duwen. Reizigers krijgen driemaal per dag een maaltijd en kunnen kiezen voor Chinees of Westers eten. Er is geen toegang tot internet.

Reizigers uit de VS en het VK zullen zich bij die uit Zuid-Afrika en andere Afrikaanse landen voegen op een quarantainelijst van de overheid in de faciliteit. Reizigers hoeven geen kamer in het kamp te boeken en er worden voor het verblijf van een week ook geen kosten in rekening gebracht (alleen voor de hotelkamers voor de komende twee weken). Het kamp heeft in totaal 1. 926 eenheden waarvan er momenteel meer dan 1.550 leeg staan. 

“Aangezien de grenscontrole de belangrijkste verdedigingslinie in Hong Kong tegen omicron is, kunnen we geen enkel risico nemen”, zei Leung-Chi-chiu, voormalig voorzitter van de adviescommissie van de Hong Kong Medical Association voor overdraagbare ziekten.

“Er is veel minder risico op  overdracht binnen de faciliteiten in Penny’s Bay dan in de Designated Quarantine Hotels”, zegt Benjamin Cowling, hoogleraar epidemiologie aan de Universiteit van Hong Kong. “Het zou nog ideaal zijn als Penny’s Bay uitgebreid zou kunnen worden of er een soortgelijke faciliteit met 30.000 of meer kamers zou kunnen worden gebouwd, en dan zouden we de quarantaine voor alle aankomsten kunnen verminderen tot maximaal 14 dagen met misschien een kortere quarantaine voor een zeer laag risico aankomsten.” Bron: zerohedge.com/markets/hong-kong-forcing-arrivals-into-quarantine-camps-after-single-asymptomatic-omicron-case

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star