Viroloog Ab Osterhaus: Harde Maatregelen Nodig. Tweet van Cardio-Anaesthesioloog Robert Verschuren. Help: We Worden Bedreigd!

De “meest breedsprakerige krant van Nederland”, De Telegraaf, deelde mee dat viroloog Ab Osterhaus ervan overtuigd is dat er vanwege de omicron-variant “hardere maatregelen meer dan nodig” zijn. Ook minister Hugo de Jonge is zeer verontrust over de snelle opmars van deze variant. Het OMT (Outbreak Management Team o.l.v. Jaap van Dissel) buigt er zich dit weekend over om te zien wat er precies moet gebeuren. Bron: twitter.com/telegraaf/status/1471914340638806018 

Tweet van een Cardio-Anaesthesioloog N.P. Robert Verschuren.

Een van de vele reacties op dit artikel in De Telegraaf (die zowat allemaal negatief zijn), is die van een Cardio-Anaestnesioloog N. P. En die tweette het volgende: 

“Beste collegea van het #OMT. Naar aanleiding van jullie #omicron-hysterie. 

Jullie begrijpen het echt niet. Daarom een korte toelichting. 

1. Jullie hebben niet de noodzakelijke #deskundigheid. 2. Jullie hebben ook niet de #kennis. 3. Dito voor het #talent. 4. Jullie hebben geen enkel #mandaat. Jullie zijn een groepje privépersonen die onterecht doen of de hele medische wereld achter jullie staat. Dat is niet zo. Sterker nog, jullie zijn zo bang voor inhoudelijk commentaar dat jullie al 21 maanden lang de beroepsgroep niet gevraagd hebben naar de juiste weg. Waarschijnlijk omdat jullie diep van binnen heel goed weten wat jullie voor troep jullie ervan maken. 

Jullie hebben nog niet 1x gelijk gehad met je doemscenario’s. Met je gunstige ook niet. Ga naar huis. Ga iets zinnigs doen, Bijvoorbeeld voor patiënten zorgen. Dat zou een aangename verandering zijn. 

In de tussentijd ga ik nadenken over de meest efficiënte manier om jullie uit het Big-register te krijgen want jullie zijn als groep een absolute schande voor het vak, getuige de manier waarop jullie je bemoeien met dingen waar jullie helemaal niets van begrijpen.” 

Deze tweet van cardio-anaesthesioloog Robert Verschuren is geretweet door Marc van den Hoogen. Die heeft er het volgende bijschrift bij geplaatst: 

“Duidelijke taal van cardio-anaesthesioloog Robert Verschuren. Het OMT bestaat uit ‘prutsers, worden niet gehinderd door kennis van zaken. Brengen het land naar de afgrond met valse modellen en dienen uit het BIG-register te worden verwijderd.” En de paniek over #Omikron is zot.” 

Weer een “Harde Lockdown”? 

Nu doen er de geruchten de ronde dat als zou er weer over een wéér een “harde lockdown” op komst zijn om er die omicron-variant mee te beteugelen. Wat zeggen wil: alle winkels en openbare gelegenheden dicht; alleen de supermarkten en “essentiële gelegenheden” blijven open. Nu weten we niet óf die er ook zal komen. Mocht dit echter toch het geval zijn, dan zal er hier niet zozeer die omicron-variant mee worden bestreden als wel dat er meer schade aan de economie mee zal worden aangericht. En….aangezien het onder de bevolking toch al broeit (getuige bijvoorbeeld de recente rellen in Rotterdam), zal de woede onder het volk er slechts mee worden vermeerderd…

“Help: We Worden Bedreigd!”

En hoe meer druk er op die manier mee uitgeoefend op de bevolking mee uitgeoefend wordt, hoe meer er ook de woede van het volk mee zal worden aangewakkerd; want bij velen die nu weten wat er werkelijk rond corona gaande is, is het nu nog levendig in hun herinnering gegrift hoe bijvoorbeeld hun dierbaren door die maatregelen van het OMT om het leven zijn gebracht; hoe hun liefdevolle oma of opa op hun kamers in de verpleeghuizen door die regels van het OMT zijn vermoord (ja, dat leest u goed: “Om het leven zijn gebracht” en “zijn vermoord.”). En wel door Jaap van Dissel, Marion Koopmans en andere leden van het OMT. En nu ging er een noodkreet uit van het OMT: “Help: We worden bedreigd!”Wel, na ons voortdurend te hebben voorgelogen over corona met onder meer “valse modellen”, de door hen gemanipuleerde grafieken en het regelmatig verkondigen van angstscenario’s over corona, delta en nu omicron, hebben  die leden nu eens gelijk: Ze worden nu ook bedreigd! Dus hebben ze nu eens voor één keer niet gelogen! En geen enkele verantwoording van hun kant over de oeverloze ellende die ze er over ons mee hebben uitgestort.

Ook premier Rutte bedreigd; hè? Hoe kan dát nu toch? Wel, meneer had enige tijd terug in een of andere bar in Den Haag samen met Justin Trudeau van Canada en enkele andere prominenten er een feestje: goed op elkaar gepakt, géén 1’5 meter afstand, géén mondkapje, en een pret dat ze hadden! Voor Rutte tijd om later bij de laatste persconferentie (samen met De Jonge) te verschijnen met een “harde boodschap” vanwege de snelle opmars van de omicron-variant. Conclusie: verscherping van maatregelen (waar hij zich met zijn mede-feestvierders zich voor het gemak maar niet aan had gehouden). En dit is ook van toepassing op die Tweede Kamerleden waarvan Marianne Zwagerman zei dat ze zag hoe gemoedelijk die wel niet op elkaar zaten; vlak daarna zaten die tijdens het nemen van een persfoto gehoorzaam ieder 1’5 meter afstand van elkaar. Cursus: “Hoe maak ik dat ik zo gehaat en nu bedreigd wordt?” Op die manier dus; en….met vlag en wimpel geslaagd! Wel, ga zo door, zouden we willen zeggen; zweep de woede van de bevoking zo verder maar op. Als jullie “geluk” hebben zou een massale volkswoede wel eens niet uit kunnen blijven…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star