Spanje: Corona & de Griep. OMT Adviseert Uitbreiding Medisch Mondkapje naar Openbare Buiten- en Binnenruimtes. Joost Jansen: Ze Zijn Knettergek. Van Dissel Op Zwarte Lijst van Artsen.

Hier volgen enkele interessante feitjes:

Spanje: Corona & de Griep. 

Spanje wil coronavirus gaan monitoren zoals de griep. 

Spanje is in een vergevorderd stadium met het ontwikkelen van een nieuw monitoringssysteem voor het coronavirus, waarin de ziekte niet meer als pandemie, maar als endemische ziekte zal worden gezien. Daarmee zal Spanje voortaan het virus aanpakken zoals de gewone griep. 

En verderop naar onderen:

De Spaanse regering werkt sinds al het begin van de pandemie aan het plan, zegt correnspondent Rop Zoutberg. “Omdat in het begin ook wel geroepen werd dat het een soort griep was waar we mee te maken hadden.” 

Er leeft ook een ander gevoel: het naleven van de coronamaatregelen wordt steeds lastiger en heel veel Spanjaarden zijn met het virus in aanraking geweest. Ook is 92 procent geprikt. Daardoor zie je nu heel veel besmettingen door omikron op dit moment” (?), “maar verhoudingsgewijs maar weinig mensen die zo ziek worden dat ze naar een ziekenhuis moeten. Ik denk dat dat de ommekeer en het denken nu een extra duw geeft.” Bron: nos.nl/liveblog

Is dit van nu ook vanuit Spanje nu eigenlijk geen verhulde bekentenis dat corona vanaf het begin niet meer dan een griep was geweest zoals sommigen dit al veel eerder geopperd hadden? En…zou het misschien door die 92% die er nu al zijn gevaccineerd komen dat er nu zoveel omicron-besmettingen zijn? Het spijt ons, maar dat lezen we er toch écht!

 OMT: Advies: Uitbreiding  (Medische) Mondkapjes: Nu Ook in Publieke Buitenruimten Mondkapje Op. 

“OMT-advies: dragen van medische mondkapjes uitbreiden naar publieke buitenruimte. 

Het Outbreak Management Team (OMT) heeft een aantal nieuwe adviezen aan het kaninet gegeven over het coronavirus. De adviezen gaan voornamelijk over het gebruik van medische mondneusmaskers. Zo adviseert het OMT nu een medisch mondkapje te dragen in drukke publieke butenruimtes waar geen afstand gehouden kan worden. (1) Dat kan zijn in winkelstraten, sportevenementen, tijdens demonstraties” (2) “en op drukke markten. 

Ook in publieke binnenruimtes waar mensen bijeenkomen die niet tot hetzelfde huishouden behoren wordt dat mondkapje geadviseerd. Ongeacht of er afstand gehouden kan worden”, (1) “adviseert het OMT dat iedereen vanaf 13 jaar vontinu een mondkapje draagt, ook wanneer iemand zit, behalve als er wordt gegeten of gedronken. Locaties waar dit wordt geadviseerd zijn hogescholen en universiteiten, horecagelegenheden, binnen-evenementen, culturele instellingen, bedrijven en kantoorruimtes en sportinstellingen, behalve wanneer iemand sport. 

Er wordt geadviseerd om uitsluitend gebruik te maken van chirurgische mondneusmaskers van minimaal type 2. “Deze maskers bieden een iets betere bescherming tegen uitstoot van virusdeeltjes in de omgeving dan niet-medische en bieden de drager daarnaast ook meer bescherming tegen het oplopen van een infectie”, zo staat in het advies. (3)  Kwetsbare personen kunnen volgens het OMT overwegen om gebruik te maken van het ffp2-masker op drukke plekken waar geen afstand gehouden kan worden.” (1) Bron: nos.nl/liveblog (nadruk toegevoegd)

(1): zien we hier de vreemde, tegenstrijdige adviezen niet? (2): zou dit misschien kunnen zijn om er die demonstraties mee te ontmoedigen? Vooral nu de beelden van die man die door agenten en die agent met die hond zo zwaar mishandeld werd, intussen de hele wereld overgegaan zijn en flinke kritiek hebben gekregen? Trouwens, tijdens die massaprotesten dragen de betogers geen mondmaskers meer! (3): lees: die niet-medische momdmaskers hebben vanaf het begin niets uitgewerkt; en omdat die geen enkel nut hadden, werd dit aanvankelijk ook afgeraden door o.a. Rutte, De Jonge. Later draaiden die zich als een blad aan een boom om. En….we hebben gezien wat voor een heibel er sindsdien over hen die daarna geen masker droegen, gemaakt werd! En ten overvloede: het (langdurig) dragen van een mondmasker – ongeacht of dit nu wél on niet een medisch masker is – maakt dat de afvalstoffen waarmee het menselijk lichaam zich er via de mond ontdoet, in dat masker blijven zitten zodat die weer opnieuw worden ingeademd! 

Twitterraar Joost Jansen: “Knettergek Zijn Ze.” 

Met als gevolg dat de drager er later ziek van kan worden! Maar er is nog meer: Hella (een zorgmedewerkster uit Aalten) heeft zo haar eigen ervaringen met het medische mondmasker:

“Haar mondhoeken zijn gortdroog en liggen open. De huid is ruw, ze vermoed een schimmelinfectie. Hella (30) uit Aalten werkt in de zorg en draagt de hele dag door een mondkapje. Ondertussen begint haar gezicht eronder te lijden. “De huid kan niet luchten, de poriën raken verstopt.” 

Hella is ten einde raad en wilde een professional naar haar gezicht laten kijken. Zo kwam ze terecht bij schoonheidssalon De Beautyfabriek in Doetinchem, waar ze bekend zijn met het probleem. “We zien het steeds meer, klachten die ontstaan door het permanent dragen van mondkapjes”*, zegt Anke Aalvanger (34) van de salon.” Bron: ad.nl/binnenland/puistjes-en-schimmel-door-mondkapjes-mascne-bestaat-echt~ad4b3e55/ (*) nadruk toegevoegd)

We hebben dit bericht van het AD gevonden via twitteraar Joost Jansen. Die heeft dit geretweet op de twitterpagina van de NOS. Met als commentaar op het OMT:

“Knettergek zijn ze.” Bron: twitter.com/NOS/status/1480459988099379202

Gezien al het bovenstaande lijken de woorden van Joost Jansen beslist niet overdreven te zijn. Ons dringend advies is dan ook: Draag die ondingen gewoon niet! En deze en de overige absurde maatregelen zijn vanaf het begin nooit bedoeld geweest om er een (achteraf onschuldig) virus mee in te dammen; ze waren altijd al bestemd om er ons leven ondraaglijk mee te maken en dit te beschadigen! 

Jaap van Dissel & het OMT/RIVM als Gevaar voor de Volksgezondheid: Van Dissel op de Zwarte Lijst van Artsen. 

Nu is het zo dat zowel Jaap van Dissel en Marion Koopmans (OMT-leden) door een of meerdere personen werden bedreigd. Nu is bedreigen nooit goed, maar in dit geval ergens wel begrijpelijk. Want wat Van Dissel betreft, die blijkt al enige tijd op een zwarte lijst te prijken:

“De naam van RIVM-baas Jaap van Dissel prijkt sinds kort op een zwarte lijst van artsen, ook wel de digitale schandpaal genoemd. 

Achter zwartelijstartsen.com zit stichting SIN-NL, met als vorzitter juriste Sophie Hankes. Begin deze eeuw raakte zij invalide door een medische misser. Sinds 2009 zet ze namen van artsen, tandartsen en verpleegkundigen online die een maatregel opgelegd kregen van een tuchtcollege. Vaak gaat het om een berisping of schorsing, weet Trouw. 

Op 25 september 2009 heeft de Groningse rechtbank besloten dat SIN-NL de zwarte lijst online mag houden. 

Tegenslag voor Rutte. 

Over de reden waarom Van Dissel – die sinds de coronacrisis prominent in d media optreedt als woordvoerder van het RIVM – op de zwarte lijdt van atsen staat, meldt de website: 

“Heeft als lid van tuchtcollege Dr. M. van den Ende op alle punten vrijgesproken in tegenstelling tot de richtlijnen van de hiv-behandeling en de kennis van de schadelijke bijwerkingen van de kwalijke medicijnen. 

Prof. dr. Jaap T. van Dissel (1957) is directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding (CIb) van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Daarnaast is hij hoogleraar Interne Geneeskunde, in het bijzonder de infectieziekten, bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). 

M. van der Ende. Interniste Erasmus MC. Arts verantwoordelijk voor ernstige verminking en schade aan patiënt door toedienen van zeer risicovolle medicijnen, zonder de patiënt vooraf te informeren over mogelijke ernstige bijwerkingen in strijd met informed consent-vereiste WGBO. Weigerde acht te slaan op trialgegevens, richtlijnen en Athenacohort in strijd met zorgplicht. 

Verzweeg aan patiënt dat er bewezen veilige en effectieve medicijnencombinaties mogelijk waren, zonder lipoatrofie en zonder neuropathie.”

Weekblad Story kopt daarnaast:”Tegenslag voor premier Rutte: RIVM-boegbeeld Jaap van Dissel staat op medische zwarte lijst.” Bron: ninefornews.nl/rivm-baas-van-dissel-staat-op-zwarte-lijst-van-artsen-dit-is-de-reden/ (nadruk toegevoegd)

Hoewel Van Dissel toen al beter wist, had hij Van der Ende toch van al diens misdaden vrijgesproken. Voor degenen die nu nog altijd geloven dat de adviezen van VanDissel et al van het OMT aan het kabinet voor ons aller welzijn zouden zijn, zou het eens goed zijn dit alles hier te lezen en eens goed wakker te worden; Van Dissel en het OMT zijn namelijk een gevaar voor de volksgezondheid! En aangaande die bedreigingen, Van Dissel en Koopmans beklagen zich er wel over, maar zullen hierbiij nooit de hand in eigen boezem bij steken! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star