‘Brutal authoritarianism’: Something ‘seriously wrong’ with Victoria Police – YouTube

In deze video wordt Avi Yemeni (een YouTuber die verslag doet over de protesten in Australië tegen de lockdowns en de coronamaatregelen geïnterviewd door presentator Andrew Bolt van de nieuwszender Sky News. Omdat hij kritisch verslag deed over het brute optreden van de Australische politie tegen corona-demonstranten werd hij driemaal door de politie aangehouden en gearresteerd. “En alleen maar omdat hij on air verslag deed over de onrechtvaardige, onwettige arrestatie van een journalist.” aldus Bolt.

Deel van de Beschrijving bij de Video. 

De gedeeltelijke beschrijving bij de video:

“Er is iets ‘ernstig mis’ met de politie van Victoria, zegt Sky News-presentator Andrew Bolt. 

Bolt zegt dat de organisatie nu “eindelijk zijn excuses heeft aangeboden” aan Rebel News-journalist Avi Yemini voor een reeks onrechtmatige arrestaties over protesten in 2020 en 2021. 

De verontschuldiging luidt: “Bij elke gelegenheid werd de heer Yemini ten onrechte gearresteerd en vastgehouden door leden van de Victoria Politie terwijl hij verslag deed voor Rebel News. De Victoria Politie verontschuldigt zich oprecht voor de pijn en de verlegenheid die dhr. Yenini geleden heeft.

Avi Yemeni: Gewezen Scherpschutter Gaza. 

In de video toont Bolt zich verontwaardigd over het feit dat Yemini nu al driemaal door de politie gearresteerd was. Er is onder meer een kort fragment te zien van de titel van een artikel op de site van Sky News:

“Infamous far-right YouTuber personality Avi Yemini rants from police van after being detained on Australia Day.” (vanaf 8:37)  (Beruchte extreemrechtse YouTube-persoonlijkheid Avi Yemini raast vanuit een politiebus nadat hij op Autralia Day vastgehouden was.)  

De bron waarvan de uitspraak over Yemini als een “beruchte extreemrechtse YouTube-persoonlijkheid” die door Sky News geciteerd werd, is dan afkomstig van mensen die in zowel Yemini als de demonstranten potentiële terroristen zien. Nu hadden we al veel eerder aandacht aan Yemini besteed; op 4 januari 2020 hadden we hier al een zeer uitgebreid artikel over geschreven. Yemini zelf bleek een gewezen Israëlische scherpschutter aan de grens tussen Israël en Gaza te zijn. Samen met andere scherpschutters had Yemini, goed bewapend en beschermd achter een veiligheidsmuur, ongewapende Palestijnse demonstranten beschoten die er op dat moment aanwezig waren om terugkeer naar de gebieden te eisen vanwaar hun ouders eens met geweld door Israëlische troepen verdreven waren. Het geweld wat de scherpschutters tegen de Palestijnen gebruikten was letterlijk buitenproportioneel: 

“Hoe zij er de Palestijnen behandelen, blijkt ook uit enkele filmfragmenten van de grens met Gaza waar een Israëlische scherpschutter in koelen bloede een ongewapende Palestijnse jongen neerschiet. Deze fragmentopname is genomen door een van de andere schutters en samen juichen zij als zij zien dat het schot doel getroffen heeft. Het blijkt de jonge tiener, Nour Assan Ali El Taweel te zijn, wiens been later vanwege de verwondingen die hij opgelopen had moest worden geamputeerd. Een andere tiener die in zijn been geschoten werd door een Israëlische sluipschutter, was de 17-jarige Hisham Sarsak; ook hij moest een been missen. Weer een ander was de 14-jarige tiener, Othman Rami Jawad Hillis, die dodelijk in zijn borst geschoten werd. Ook de 24-jarige journalist, Ahmad Abu Hussein die bij de protesten aanwezig was, moest het met de dood bekopen; hij werd dodelijk getroffen waarna hij twaalf dagen later in een Israëlisch ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweek.”

Ongewapende Palestijnen. 

“En wat nu zo opvalt, is dat al deze Palestijnen ongewapend zijn; hun “wapens” zijn niet meer dan stenen! Hierbij vragen we ons tevens het volgende af: zou een van die scherpschutters niet Avi Yemini kunnen zijn geweest die zoals we gezien hebben, tijdens het interview met Sky News beweerd had dat al die Palestijnen allemaal “islamitische terroristen” waren. Sterker nog, zou hij degene kunnen zijn geweest die bij het neerschieten van die Palestijnse tiener hebben staan juichen en tieren?” Bron: https://tinthor.org/2020/01/04/avi-yeminin-ex-scherpschutter-grens-met-gaza-de-pro-palestijnse-demonstratie-te-melbourne-de-australia-israel-jewish-affairs-council-frits-boekhoff-het-zoeklicht-rick-wiles-trunews-am/

Rebel News bij BCCBX-TV.

Op 18 juli 2022 jl. zond de bekende zender BLCBX-TV een nieuwsitem over de onteigening van onze boeren en de wereldwijde boerenprotesten uit. Tijdens deze uitzending waren er enkele leden van de organisatie Rebel News aanwezig; die deden en doen verslag over die protesten. Nu zal het Flavio Pasquino (de presentator van het programma) onbekend zijn dat een van die leden niemand minder dan Avi Yemini is.

En wat we er tijdens dat programma zien (de onteigening van de boeren) en enkele fragmenten van coronademonstranten door de politie) daar hebben de Palestijnen al voor jaren mee te maken!

Pasquino vertelt ook verschillende van de clips van Yemini tijdens protesten tegen de coronamaatregelen gezien te hebben. En wat er in Palestina al jaren aan de gang is (Palestijnen die zelf onteigend werden (en ook nog worden) en de mishandeling van Palestijnse demonstranten door het Israëlische leger) zien we nu ook hier; alleen hier is het veel gematigder waar het de mishandeling van coronademonstranten hier aangaat.

Het zou dan ook eens goed voor Pasquino zijn geweest om ook eens Avi Yemini over zijn rol als zwaarbewapende sluipschutter tegen ongewapende Palestijnen aan de tand gevoeld te hebben.

Hier is de link naar de uitzending van BLCBX-TV: blcbxtv/binnenland/exclusive-rebel-news-reporters-reflect-on-dutch-farmers-protests De uitzending zelf is echter van goede kwaliteit en dus ook zeer de moeite waard om te zien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star