WARNING! From A TIKTOKER! • IS This LEGAL? • FEEDING PIGS GARABAGE! – YouTube

De Oude Spijswetten: Over Wat de Oude Israëlieten Onder de Wet van Mozes Wel en Niet Mochten Eten.

In het oudtestamentische Bijbelboek Leviticus lezen we onder meer over het nuttigen van “Reine en onreine dieren.” (Leviticus 11:1-47) Over het zwijn ofwel het varken waarvan het vlees de oude Israëlieten niet mochten eten, lezen we er dit over: 

“Ook het zwijn, omdat het wel gespleten hoeven, ja, zelfs geheel doorkloofde hoeven heeft, maar niet herkauwt; onrein zal het voor u zijn.” (vers 7-NBG-vertaling) 

Drs. Ben Hobrink Over de Uitleg van Leviticus 11:7.

De wetenschapper Drs. Ben Hobrink geeft er de volgende uitleg over, waarom varkens in het oude Israël niet mochten worden gegeten: 

“Het zwijn… onrein zal het voor u zijn.. Van zijn vlees zult gij niet eten” (Leviticus 11:7). Waarom noemde Mozes het varken onrein? Hoe kon hij weten dat het eten van varkensvlees in die tijd werkelijk levensgevaarlijk was? Varkens worden sinds mensenheugenis als huisdier gehouden. Het zijn echte ‘alleseters.’ Ze schuimen rond de boerderij of langs de wegen, waar afval en uitwerpselen liggen en de sloten als riool worden gebruikt. Wroetend in de aarde, de mest en de bagger, alles opvretend wat ze tegenkomen: huisvuil, boomwortels, insecten, jonge, zieke en dode dieren (ook ratten die gestorven zijn aan dodelijke ziekten zoals de pest), alles wordt verorberd. Ideale omstandigheden om dodelijke ziekten op te lopen, waaronder de varkenslintworm en de gevreesde trichinen waar geen medicijn tegen gewassen is. Er zijn meer dan veertig ziekten die door varkens kunnen worden overgedragen.” Bron: Drs. Ben Hobrink in zijn “Moderne Wetenschap in de Bijbel: De Bijbel is de wetenschap 3500 jaar vooruit”, (Uitgeverij Gideon 13e druk 2012) bladzijde 96. 

Geen Herkauwer. 

In het betreffende vers van Leviticus 11 lezen we er nog iets: het varken is namelijk geen herkauwer. Wat dus zeggen wil dat wat het ook verorberd, niet helemaal verteerd zal zijn, waardoor ziektekiemen van wat het verslonden heeft, in leven blijven. In de eerste twee verzen van Leviticus 11 lezen we namelijk het volgende: 

“De HERE sprak tot Mozes en Aäron en zeide tot hen: Spreekt tot de Israëlieten: Dit zijn de dieren die gij eten moogt van al het gedierte dat op de aarde is. Al wat gespleten hoeven heeft, te weten geheel doorkloofde hoeven, en wat herkauwt onder de dieren moogt gij eten.” 

En  dat is de reden dat hoewel ook het varken “geheel doorkloofde hoeven” had, niet door de Israëlieten mocht worden gegeten. 

De Video: Lugubere Praktijken. 

De video hierboven die u nu gaat zien, toont aan wat er tegenwoordig voor lugubere praktijken met de varkens (in Amerika) worden uitgevoerd. Het gaat hier om varkens die plastic en andere rommel te eten krijgen! Voor deze dieren is dit al niet goed, laat staan voor de consument als die de dieren als varkensvlees voorgeschoteld krijgen. Wij hebben al enige tijd geleden besloten geen varkensvlees meer te eten…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star