“Energiecrisis.”

By Clayton Morris: 2 November 2022. 

“Een energiecrisis lijkt binnenkort te imploderen in de VS en Europa. Zo bevestigt de Energy Information Administration dat de dieselvoorraad sinds 1951 het laagst is. Dat is en een probleem want het verbruik ligt een stuk hoger dan in 1951. De dieselvoorraad bedraagt iets meer dan 100 miljoen vaten. In 1951 zou dat 102 dagen hebben geduurd. In 2022 zou het ongeveer 25 dagen duren. Deze cijfers zijn ongeveer twee weken oud, wat betekent dat we nu bij 13 dagen diesel zitten, niet 25. 

Hierdoor zijn de prijzen met 33% gestegen en naar verwachting zal dit als er meer Russische sancties van kracht worden, in februari nog erger worden. Hoe moeten voedsel en goederen geleverd worden zonder diesel? Het spoor? Denk nog eens na. Een spoorwegstaking is opnieuw een mogelijkheid aangezien twee spoorwegvakbonden het voorstel waar de regering-Biden in september over onderhandelde dat destijds een staking afwendde, verworpen hebben. 

In Europa ziet het er al even somber uit. In Groot-Brittannië  waarschuwen functionarissen al weken voor black-outs en testen ze nu plannen of/en wanneer die komen. In Finland waarschuwen ambtenaren voor de komende winter voor stroomuitval. Rusland stopte wegens wanbetaling in mei de levering van elektriciteit aan Finland. Finland spant zich in om een kerncentrale online te zetten maar dat is nog een paar maanden verwijderd.” Bron: redacted.inc/energy-crisis/ 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star