Prepare for ‘climate lockdowns’: Rogue British council wants to strip you of freedoms – YouTube

“Raadsvergadering Oxfordshire Test Vanaf 2014 een Klimaatafsluiting.”

Essay van Eric Worrall. 

Voor het eerst gepubliceerd bij JoNova. Stel je voor dat je machtsgekke politici zoveel van Covid Lockdowns hielden dat ze die voor onbepaalde tijd voort wilden zetten. Dit gaat uitgeprobeerd worden in Oxfordshire, Groot-Brittannië.

“Gemeenteraad Oxfordshire stemt in met klimaatafsluitings-proef, te beginnen in 2024.” 

De gemeenteraad van Oxfordshire keurde gisteren plannen goed om inwoners in een van de zes zones op te sluiten om ‘de planeet te redden’ van de opwarming van de aarde. De nieuwste fase in de agenda van de ’15 minuten stad’ is het plaatsen van elektronische poorten op belangrijke wegen in en uit de stad, waardoor bewoners tot hun eigen buurt worden beperkt. 

Volgens de nieuwe regels hebben bewoners die hun zone willen verlaten, toestemming van de gemeenteraad nodig, die beslissen mag wie vrijheid verdient en wie niet. Volgens de nieuwe regeling mogen bewoners hun zone maximaal 100 dagen per jaar verlaten, maar om dit zelfs maar te krijgen, zal elke bewoner zijn autogegevens bij de gemeente moeten registreren, die vervolgens hun bewegingen via slimme camera’s rond de stad. 

Het Communisme zal het weer beter maken.

De gemeenteraad te Oxfordshire die door Labour, de liberaal-democraten en de Groene Partij geleid wordt, besloot in het geheim om de stad Oxford in 2021 kort nadat ze in functie was gekozen, in zes districten van ’15 minuten’ op te delen. Natuurlijk verklaarde geen van de raadsleden in hun manifest de intentie om buurtbewoners op te sluiten, maar gaf er de voorkeur aan om vage beweringen te doen over hoe ze ‘het milieu willen verbeteren.’ 

Elke inwoner zal zijn auto bij de gemeenteraad moeten registreren die via nummerplaatherkenningscamera’s zal controleren hoe vaak ze hun wijk verlaten. En denk niet dat als je een huishouden met twee auto’s hebt, je het systeem kunt verslaan. Die twee auto’s worden als één geteld, wat betekent dat de de ritten onderling moet verdelen. 2 auto’s elk 50 ritten, 3 auto’s elk 33 ritten, enzovoort.”

Dit verhaal is zo gek. Ik wilde er bevestiging van. Dit is hetzelfde verhaal, gepubliceerd in de Oxford Mail:

“Verkeersfilters zullen de stad in zes buurten van ’15 minuten’ opdelen, beaamt de wethouder Snelwegen.” 

25 oktober. 

Wegblokkades die de meeste automobilisten ervan weerhouden door het stadscentrum van Oxford te gaan, zullen de stad in zes buurten van ’15 minuten’ verdelen, zei een reis-chef van de provincieraad.

En hij stond erop dat of de mensen het nu leuk zouden vinden of niet, het controversiële plan door zou gaan.

Duncan Enright, lid van het kabinet van de gemeenteraad te Oxfordshire, voor reis- en ontwikkelingsstrategie, lichtte de voorstellen van de autoriteiten voor verkeersfilters toe in een interview met de Sunday Times.

Hij zei dat de filters Oxford in ‘een stad van 15 minuten’ zouden veranderen met lokale diensten met een kleine loopafstand.

Mensen kunnen maximaal 100 dagen per jaar vrij in hun eigen buurt rondrijden en een vergunning om door de filters en andere wijken te rijden aanvragen. Dit komt neer op gemiddeld twee dagen per week.”

Oxfordshire is de thuisbasis van de Universiteit van Oxford, een ven de belangrijkste instellingen van Groot-Brittannië.

Communistische staten zoals de Sovjet-Unie en China lijken dol op bewegingsbeperkingen en interne paspoorten te zijn. Naar mijn mening is Groot-Brittannië al minstens een halve eeuw dichter bij het naakte Communisme gekomen, dus denk ik dat het onvermijdelijk was dat er op een gegeven moment een poging gedaan zou worden om Chinese bewegingsbeperkingen voor Britten in te voeren. Naar mijn mening zijn de klimaatclaims slechts een excuus, een poging, om er kritiek op hun autoritarisme mee af te wenden.

Ik zou graag schrijven dat de Universiteit van Oxford in opstand zou zijn gekomen, dat academici in Oxford verontwaardigd zouden zijn over deze poging om er de vrijheid van mensen mee in te perken, maar tot nu toe heb ik van universitaire academici geen enkele uiting van publieke verontwaardiging ontdekt.

Bijna duizend jaar was de Universiteit van Oxford een baken van intellectuele vrijheid. Een aantal vooraanstaande Oxford-intellectuelen werd vanwege hun verzet tegen autoritarisme door de eeuwen heen opgehangen of anderszins vervolgd. Het lijkt dus ongelooflijk triest dat hun erfgenamen van die trotse traditie zo bereid lijken om die vrijheden waarvoor hun voorgangers soms hun leven gaven om die te verdedigen, de rug toe te keren.


Update (EW): Het concept ’15 minute city’ door wethouder Duncan Enright genoemd, is nauw verboden met duurzaamheids- en klimaatdoelstellingen. Van de introductie van de “15 minuten durende stad”: duurzaamheid, veerkracht en plaats-identiteit in toekomstige post-pandemische steden:

“…Het succes van dit concept zoals in de stad Parijs onder leiding van burgemeester Amme Hidalgo gebleken is, is als een krachtig stedenbouwkundig geprezen dat zal leiden tot een economische impuls terwijl het voor sociale cohesie en interactie zorgt, en zal helpen bij het creëren van duurzame ecosystemen in steden; zeker na de ervaringen met Covid-19 en de bijbehorende inperkingsmaatregelen.

Hoewel sommige kenmerken van het concept “15 minuten stad” na de gevolgen van Covid-19 in verschillende steden tijdelijk overgenomen waren, zou de toepassing in langetermijnplanning in een hogere levenskwaliteit resulteren aangezien de nabijheid van basisvoorzieningen zou helpen bij het besparen van verloren tijd in het verkeer waardoor duurzame mobiliteit bevorderd wordt. [35Dit zal helpen bij de inspanningen om onder meer zoals voorzien in de Overeenkomst van Parijs, de uitstoot te verminderen en om hoge culturele output te bevorderen. Door bijvoorbeeld aan het transportsysteem te denken om meer fietspaden en beloopbare straten te creëren, zullen de uitdagingen van het bezit van privéauto’s op de een of andere manier worden aangepakt, aangezien die naarmate meer mensen de fietscultuur omarmen, zullen worden verminderd.

Bovendien zoals uitgedrukt door Reimer [36] zal de acceptatie van het “15-Minute City”-concept ook toegangspoorten voor meer nieuwe digitale innovaties openen zoals technologieën voor het delen van fietsen die de hoge leefbaarheid van stadsbewoners zouden vergroten. Zoals bijvoorbeeld door Gehl verwoord wordt [37] zou het denken aan steden om beloopbaarheid en het fietsen mee te vergemakkelijken, op zijn beurt inspireren tot het creëren van parken, pleinen en openbare plaatsen in buurten; en op die manier zou het helpen om de sociale ongelijkheid bij de toegang tot dergelijke voorzieningen te overbruggen; die zijn in een auto-afhankelijke stad niet altijd voor iedereen beschikbaar…”

Het balkaniseren van steden in kleinere districten zoals in “The Hunger Games”, zal naar mijn mening aanzienlijke economische schade aanrichten en het sociale contact en de samenwerking tussen verschillende regio’s van steden die op deze manier gemanipuleerd zijn, verminderen. Het hele punt van het leven in een stad, voor mensen die ervoor kiezen, is het brede scala aan economische en sociale kansen en middelen die het stadsleven biedt. Maar zoals ze vaak hebben gezegd, traditionele concepten van welvaart en economische groei zijn niet de kerndoelen van de sluwe Groenen.” Bron: wattsupwiththat.com/2022/12/04/oxfordshire-council-to-trial-a-climate-lockdown-starting-2024/ (ietwat bewerkt en nadruk toegevoegd; op de originele Engelstalige website zijn er ook de links naar andere hiermee gerelateerde artikelen te zien)

Klimaatlockdowns: een “Complottheorie.” 

In het (recente) verleden werden “klimaatlockdowns” door zowel liegende “factcheckers” als een deel van het domme volk (wat we ook hier nog hebben) als een complottheorie” beschouwd. Maar zoals Raisa Blommenstein aantoonde, is dit beslist niet het geval. https://www.youtube.com/watch?v=QdPbJim-nsE (“Raisa Blommenstein over klimaatlockdowns: “Dit werd altijd bestempeld als complottheorie”) Het zal dan ook onvermijdelijk zijn, wat daar inOxfordshire zal gebeuren, ook eens hier in Nederland zal komen.

Liegende “Factcheckers” & het Domme Volk Betalen de Prijs.

En dit is nu het punt: in tegenstelling met hen die al “wakker” zijn en dit gevaar zien komen, hebben de liegende “factcheckers” (waar we er bijvoorbeeld de belangrijkste leugenaars van zoals onder meer Rudy Bouma en Harry Hol onder kunnen scharen) hier met hun (kleine) steentje aan bijgedragen; zij hadden tot dan toe iedereen die met (zoals die twee het zagen) een “complottheorie” kwamen, gekleineerd, beledigd en bespot.  En wanneer ook zij hieronder te lijden zullen krijgen, hebben Bouma en Hol dit ruimschoots verdiend! En wel samen met het domme volk wat zij met hun misleidende leugen op sleeptouw hebben weten te nemen…

One reply to “Prepare for ‘climate lockdowns’: Rogue British council wants to strip you of freedoms – YouTube

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star