“Een Oordeel van God”, “Niet Loyaal? Geen Cent!” & Iets over Geradicaliseerde Pro-Zionistische Politieke Activisten plus, “Als Ze Niet Ophouden Nadat We Er Honderd Gedood Hebben, Moeten We Er Duizend Doden.”

We zullen het ons nog wel herinneren; enkele jaren geleden waren mensen die naar het West-Afrikaanse land, Liberia, en daarna weer waren teruggekeerd, ziek geworden. Na onderzoek bleek dat zij tijdens hun verblijf in het Afrikaanse land het ebolavirus hadden opgelopen. Liberia was samen met de landen, Nigeria en Sierra Leone, de regio waar een ebola-epidemie uitgebroken was. De eerste bij wie het virus onrdekt werd, was de Amerikaan, Thomas Eric Duncan. En naast hem waren er ook anderen die ten prooi aan het virus gevallen waren.

 

John Hagee, Christenzionist Pur Sang: “Ebola Oordeel van God!” 

 

Nu hebben we het al vaker gehad over de christenzionisten die de staat, Israël, (en het Joodse volk als geheel) zo ’n warm hart toedragen. Onder de Christenzionistische Beweging vinden we er zowel gematigden als ware fanatiekelingen. In de laatste categorie kunnen we met alle zekerheid John Hagee onderbrengen. Zijn reactie op de ebolagevallen in de Verenigde Staten was dat dit een “oordeel van God” zou zijn! En waaróm was dit volgens hem zo? Wel, Barack Obama, de nu voormalige Amerikaanse president was tijdens zijn laatste ambstermijn nu niet bepaald een goede vriend van Israël (hoewel hij bij verschillende gelegenheden zijn  steun voor de Joodse staat uit had gesproken). Obama zou volgens Hagee bezig zijn geweest “Jeruzalem te verdelen” maar zo voegde hij eraan toe, “God kijkt toe en Hij zal Amerika in het oordeel brengen.” En de ebolagevallen in Amerika waren daar een teken van, vond hij. Ook de dreiging van extreme Moslims en de (toen) heersende onrust in Ferguson, waren daar voortekenen van. wwwmysanantonio.com/news.local/article/John-Hagee-Ebola-is-God-s-punishment-for-Obama-5827110.php

 

Niet Loyaal? Dan Geen Cent! 

 

Wat ons ook nog in het geheugen gegrift is, is de orkaan, Harvey, die kort geleden over de Amerikaanse staat, Texas, trok en er grote vernielingen aanrichtte. Een vad de steden die er het meest door de orkaan getroffen waren, was de stad, Dickingson. De mensen daar waren vanwege een grote watervloed die het gevolg van de orkaan was, zowat álles kwijt, hun huis, meubilair, overige bezittingen enz. En die hadden dan ook zeer dringend hulp nodig. Maar wat bleek nu het geval? In mei jl. had de republikeinse gouverneur van Texas, Greg Abbott, een wet ondertekend waarin duidelijk werd gemaakt dat het de staat verboden is een contract met enige firma of bedrijf aan te gaan tenzij die Israël niet zou boycotten. En dit bracht weer met zich mee dat burgers er geen hulp zouden krijgen als firmas op een of andere wijze aan de boycot deel zouden nemen. Hiervoor moest een verklaring, een pro-Israëlische loyaliteitseed, ondertekend worden! http://www.activistpost.com/2017/10/dickinson-texas-israel-loyalty-oath-harvey-relief-funds.html Tenzij men er loyaal zou zijn aan Israël, zou de Texaanse bevolking geen staat kunnen maken op hulpverlening. Ofwel, “Niet loyaal? Dan geen cent!” 

 

Geradicaliseerd Christenzionistsich Extremisme. 

 

Vandaag de dag worden we zowel vanuit de politiek als de media gebombardeerd met berichten over “Moslin-extremisme.” Uit deze twee voorbeelden hierboven alleen al blijkt dat er ook nog een ándere vorm van extremisme is, het geradicaliseerd christenzionistisch extremisme! En zoals we nu wel al voor lange tijd gewend zijn, wordt de eerste vorm flink benadrukt (Geert Wilders) maar aan de tweede wordt weinig of geen aandacht geschonken. En weet dit: mochten we de volgende keer als Israël in de toekomst weer eens een inval zou doen in Gaza en een deel van onze politici verkondigen dat “Israël heeft het recht zich te verdedigen”, (zoals o.a. premier Mark Rutte en anderen), weet dán dat we hier met geradicaliseerde pro-zionistische politieke extremisten van doen hebben!

 

“Alse Ze Niet Ophouden Nadat We er Honderd Gedood hebben, Moeten We er Duizend Doden.” 

 

Nu we het toch weer over Israël hebben, Shmuel Eliyahu, is (of was) er de opperrabbijn van Safed. In 2007 had hij het volgende over de Palestijnen op te merken:

Als ze niet ophouden nadat we er honderd gedood hebben, moeten we er duizend doden. En als ze niet ophouden na duizend, moeten we er tienduizend doden. En als ze er dan nog niet mee ophouden, moeten we er honderdduizend, zelfs een miljoen doden.” 

Eigenlijk had Eliyahu het hier over het Israëlische leger wat zijn aanbevelingen ter harte zou moeten nemen om er de Arabieren en Palestijnen te vernietigen; over Palestijnen die gearresteerd waren, had de rabbijn dit te zeggen:

“Als je hem in leven laat, heerst er de vrees dat hij vrijgelaten zal worden en andere mensen zal doden. We moeten dit kwaad vanuit ons midden uitroeiien.” https://www.alternet.org/world/senior-israeli-rabbi-calls-mass-executions-palestinians

Ja, wat de rabbijn hier zei, is wel zeer mogelijk; nadat de Palestijn na opgepakt te zijn (en misschien ook in de tussentijd gemarteld zou kunnen zijn) en na weer vrijgelaten te zijn, zou hij inderdaad “andere mensen” kunnen gaan doden. Dit is uiteraard niet goed te keuren, maar … houdt hierbij goed in gedachten dat het Joodse terroristen en Joodse legereenheden waren die circa 700.000 Palestijnen hadden wéggedreven en wéggezuiverd in 1947-48. En aangezien de rabbijn deel uitmaakt van het (in christenzionistische ogen althans), ‘uitverkoren Joodse volk van God”, had hij het waarschijnlijk handig gevonden om de oorzaak van Arabisch en Palestijns geweld, “De Etnische Zuivering van Palestina”, wég te laten uit zijn racistische opmerkingen!

 

Ton Nuiten – Zondag 29 Oktober 2017.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star