Google: Gegevensverslindende Beveiliger tegen Gegevensverslindende Cybercriminelen; Vrijheid van Menigsuiting van Dr. James Tracey een Banden Gelegd & de Parabel van de Digitale Vos en de Kippen.

En ja hoor, daar wás-ie weer! Na weer op een andere link onderaan het einde van een artikel van de site, memoryblackhole.com geklikt te hebben, kregen we een alarmerende waarschuwing te zien:

“Je verbinding is niet privé”.  

Daaronder lezen we er dit:

“Cybercriminele proberen mogelijk je gegevens van memoryholeblog.com te stelen (bijvoorbeeld wachtwoorden, berichten, creditcardgegevens).” 

Daaronder is weer een hokje te zien wat we aan kunnen vinken, en daarnaast lezen we er dit:

“Bepaalde systeeminformatie en paginacontent automatisch verzenden naar Google om te helpen bij de detectie van gevaarlijke apps en sites.” 

En tenslotte lezen we op de blauwe button onderaan: “Terug naar veilige website.” 

Chrome_melding

 

Toename van Cybercriminaliteit. 

 

Nu is het zo, dat er een toename te bespeuren valt van duistere digitale activiteiten van cybercriminelen die er werkelijk op uit zijn, onze gegevens te bemachtigen om op deze wijze onze rekeningen (om maar iets te nemen), te kunnen plunderen. En hierbij is dan ook altijd een zeer hoge mate van waakzaamheid vereist. Maar in dít geval is er echter iets van geheel ándere aard aan de hand.

 

Dr. James Tracy & het Recht op Vrijheid van Meningsuiting. 

 

Wij zijn al vroeg geïnteresserd geweest in zaken die officieel ook wel “complottheorieën” genoemd worden. En als we het internet afsurfen, blijken we écht niet de énigen te zijn; overal waar je kijkt , zie je sites met één of meer artikelen die als (hoofd)onderwerp een “complottheorie” hebben. Eén van die vele sites is memoryblackhole.com, de site van Dr. James Tracy. We kwamen hier terecht dankzij Dan Salzano, een goede digitale vriend die ons regelmatig van nuttige informatie voorziet. Nu zijn we daar een kijkje gaan nemen en lazen er het artikel, “Four Years later Alex Jones Still Confused by Sandy Hook.” Sandy Hook was de plaast waar enige tijd geleden een schietpartij plaatshad en waarvan alternatieve media (zoals de site van Dr. James Tracy) waar beweerd werd dat dit een complot zou zijn waar een deel van de Amerikaanse overheid een hand in zou hebben. Onder dit artikel zijn er de nodige links naar andere paginas van de site van Tracy te vinden, “2016 presidential campaign” “corporate media” “media disinformation” enz. Welnu, op élke link waar we op klikten, kwamen we op de waarschuwingssite van Google uit met de bovenvermelde waarschuwing. Nu hadden we in het recente verleden ook de video, “We Need to Talk about Sandy Hook – Full Video in Higher Quality” op het youtube kanaal bekeken. Het wás een zeer professioneel in elkaar gezet stukje vakwerk. https://www.youtbe.com/watch?v=lxTafqejV6k Jazeker, “wás”, want de video is er inmiddels verwijderd. In de plaast is er het bekende rode logotje met de twee witte stipje en streepje te zien met daaronder de reden voor de verwijdering van de betreffende video:

“Deze video is verwijderd wegens schending van het beleid van YouTube inzake intimiderende en kwetsende content. Meer informatie.” 

En zo werd een zeer professionele video voor eeuwig het Black Hole ingezonden zonder ooit weer uit dit digitale zwarte gat te herrijzen! Nu was Tracy in 2016 van zijn positie ontheven maar later weer in ere hersteld. Maar later begonnen de problemen voor hem opnieuw. Voor het hele verhaal kan men hier terecht: http://www.renegadetribune.com/death-academic-freedom-professor-james-tracy-denied-first-amendment-rights-federal-court/ En dit heeft allemaal te maken met (zoals dit artikel het al aangeeft, vrijheid van meningsuiting. Die komt geleidelijk steeds meer onder druk te staan. Op steeds meer plaatsen op het internet worden (en zijn er intussen) verschillende sites en videos verwijderd waarvan beweerd wordt dat die een of meer voorwaarden van Google en YouTube geschonden zouden hebben. De inhoud die er nog wel op memoryblackhole.com te zien is, dateert van november 2016.

Quotation-Benjamin-Franklin-Whoever-would-overthrow-the-liberty-of-a-nation-must-begin-36-46-16

Toplijst van “Conspiracy Theories” die Achteraf “Conspiracy Facts” Bleken te Zijn. 

 

Nu hebben we een andere site van Tracy gevonden, “Top Ten Conspiracy Theories That Turned FACT in 2017.” https://jamesftracy.com/2017/12/24/top-ten-conspiravy-theories-that-turned-fact-in-2017/ Hier is o.a. te lezen dat de elite en Hollywood ontmaskerd zijn vanwege het toenemende misbruik van mannen, vrouwen en kinderen. Ook is er iets over weermodificatie te lezen, pogingen door hogere instanties om met technische middelen het weerklimaat te wijzigen. Kortom, zeer interessante onderwerpen!

 

De Wáre Daders & de Parabel van de Vos die het Digitale Kippenhok Bewaakt. 

 

Zoals gezegd, is er een toename te bespeuren van cybercriminelen die door te pogen onze gegevens te bemachtigen, zo onze rekeningen te kunnen plunderen. Nu hadden we einige tijd geleden te maken met lieden die zich als medewerkers van microsoft voordeden. Na gebeld te zijn namen we de horen op en hoorden we de stem van een Afrikaanse vrouw met een dik Engels-Afrkaans accent. Of we even naar onze computer wilden gaan want men had ontdekt dat er iets mee niet in orde was. Om me te helpen, wilde zij dat we onze gegevens aan haar door zou geven en haar toegang zou verlenen tot onze computer. Toen we haar vroegen wat zij met onze gegevens wilde, antwoordde de vrouw in kwestie, “But Mr Noeten, you are our customber.” Met andere woorden, we waren klant van microsoft en zij als “medewerkster” van de firma, wilde ons graag helpen met het oplossen van problemen die zij in verband met onze computer gedetecteerd zou hebben. Vervolgens hebben we de hoorn weer neergelegd. Wat dat betreft, dienen we dus waakzaam en op onze hoede te zijn! Maar er is ook een ándere kant: het zijn nl. niet alleen de cybercriminelen (zoals deze Afrikaanse vrouw er een van was), die zeer geïnteresseerd zijn in onze gegevens! Het is nl. ook onze eigen privacy-bewaker, Google genaamd, die zeer begerig is naar onze gegevens! Hier is een site waar het een en ander over uitgelegd wordt: htps://www.salon.com/2014/02/05/5_ways_google_is_destroying_privacy_and_collecting_your_data_parter/ Dus … aan de ene kant worden we door Google gewaarschuwd voor websites die er op uit zouden zijn onze gegevens te stelen, aam de ándere kant echter, is deze digitale bewaker bezig, zélf onze gegevens te stelen! En dat niet alleen; ook de Amerikaanse National Security Agency (NSA), is op haar beurt om via de Google- en Yahoo-netwerken bezig om in bezit van onze gegevens te komen! https://theverge.com/2013/10/30/nsa-secretly-taps-into-google-yahoo-networks-to-collect-information Wat de dubbelzijdigheid van Google betreft, hebben we hier een parabel over de Vos die het Kippenhok bewaakte over. En die gaat als volgt:

“Het was al enige tijd zeer onrustig in het digitale kippenhok. Onder de kippen deed nl. het gerucht de ronde dat er een vos over de digitale wegen rond zou waren, die zich op sluwe wijze toegang tot het kippenhok wilde verlenen om er eerst de gegevens van deze gevederde dieren te krijgen, om die beestjes zelf vervolgens smakelijk te verorberen. Wat te doen? Na enig nadenken besloot Frederik de Haan (bijgenaamd “Haantje-de-Voorste”) contact op te nemen met een digitale beveiliger, Google genaamd. Van deze beveiliger was bekend dat die gegevensverslindende vossen op grote afstand van instellingen zoals dit kippenhok wist te houden. Zo gezegd zo gedaan. En zo verscheen de beveiliger bij de kippen in het hok. Hij begon er met het ten toon spreiden van technologisch vernuft waarmee hij de beestjes vertelde dat hiermee zelfs de meest sluwe vos ontmaskerd en op grote afstand gehouden kon worden. En dit maakte diepe indruk op de kippen die met open snavel van de ene in de andere verbazing vielen. En uiteindelijk waren die er volkomen van overtuigd: bij déze beveiliger waren zij veilig!

1_1chicken
Frederick.

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Na het vertrek van de beveiliger begonnen zij gebruik te maken van de technologie die hij hen (tegen een bepaald bedrag) aangeboden had. En … álles werkte naar behoren! Van tijd tot tijd kregen de kippetjes wanneer die op hun computer naar een bepaalde site wilden gaan, een alarmerende waarschuwing te zien, waarna die onder op de blauwe button, “Terug naar veilige website” klikten. En zo werden de kuiperijen van weer een boosaardige vos om er de data van de kippen mee te bemachtigen verijdeld. Het was pas later dat er enkele alerte kippetjes waren, die in de gaten hadden gekregen dat het ook met de beveiliger niet helemaal goed zat. Aldus begonnen die zijn gangen na te gaan. En warempel! De beveiliger zélf bleek nu al enige tijd bezig te zijn om de via de door hem aan de kippen geleverde technologie de gegevens van de gevederde vrienden  te stelen! Deze kippen namen hierna de gelegenheid te baat om via hun sites de rest van de gevederde bevolking in te lichten over de twijfelachtige activiteiten van de beveiliger. Die was er intussen ook van op de hoogte gekomen van wat die kippen over hem hadden ontdekt. En die begon daarna waarschuwingen af te geven tegen die sites waar zijn activiteiten aan de kaak gesteld werden.

 

941623270561414e91adc30.84349768
De valse beveiliger.

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Toen er desondanks de maatregelen van de beveiliger meer kippen op de hoogte kwamen van wat hij aan het doen was, besloot hij tot het verwijderen van de voor hem zo belastende sites en videos met de verklaring dat de inhoud hiervan strijdig waren met zijn beleid en “intimiderende en kwetsende content” zouden bevatten. Doch ook dit bleek in bepaalde gevallen een averechtse uitwerking te hebben daar steeds meer kippen zich bezonnen op tegenmaatregelen om hun gegevens voor de beveiliger veilig te stellen. En om het even kort te houden: De beveiliger zélf, bleek al die tijd een “Vos in Kippenkleren” (in tegenstelling met de bekende “wolf in schaapskleren”) te zijn geweest! En het was vanaf het begin zijn doel geweest, een einde aan de vrijheid van meningsuiting waarmee zijn sinistere daden aan de kaak werden gesteld, een einde te maken! 

 

Ton Nuiten – 30 December 2017.

 

(RECTIFICATIO: We hebben eerder meegedeeld dat de video, “We Need To Talk About Sandy Hook”, enige tijd geleden van het YouTube kanaal verwijderd was. Later is die er echter weer teruggeplaatst: https://www.youtube.com/watch?v=T7V6Tm4KuXl)

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star