“Overheid censureert zelf op Youtube!” blijkt uit gelekte emails van Big Tech gigant Google… – YouTube

En nu maar afwachten of ook deze video het op YouTube uithoudt… Het is dan (nog?) niet duidelijk of ook deze in opdracht van de overheid zal worden verwijderd. 

Mogelijke Verwijdering Website. 

Maar in deze video wordt er meer over gezegd. Zo vertelt Pieter Kuit (initiatiefnemer van de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie (BPOC) onder meer het volgende: 

“En wat ik wilde toevoegen: Jeroen zegt net, je kan dan wel je eigen website beginnen, maar als we kijken naar de vergadering van de Vaste Kammercommissie Justitie en Veiligheid op 3 september verleden jaar, daar zegt meneer Ferd Grapperhaus gewoon dat providers ook gewoon een bevel kunnen krijgen om een hele website offline te halen.” (vanaf 14:25) 

“Bijwerken Mislukt. Je Bent Waarschijnlijk Offline.” 

Waarna Kuit vertelt dat hij er kort daarna nog naar zijn site keek om te zien of die nog wel online was. Nu bleek er ook iets aan de hand mee te zijn, maar dat zou te maken hebben met een storing bij de provider. Nu lijkt het er op dat ook wij nu van tijd tot tijd met een dergelijk probleem te maken hebben; terwijl we weer bezig waren aan een artikel, verscheen er een bericht bovenaan met de volgende mededeling: 

“Bijwerken mislukt. Je bent waarschijnlijk offline.” 

Het is niet duidelijk of dit hetzelfde probleem is waarmee Kuit soms te maken heeft, maar dit wat we hier nu van tijd tot tijd hebben, hadden we in al de jaren daarvoor dat we hier actief zijn, nog nooit eerder gehad! Waar het nu tijdens die vergadering van Justitie en Veiligheid over ging (wat er dus ook in de video te zien is), was dat websites die (in de ogen van Grapperhaus althans), nepnieuws of disinformatie over het coronavirus en alles wat daarmee gerelateerd is, verwijderd zouden moeten worden. Mocht hij uiteindelijk toch zijn zin krijgen en deze vergaande vorm van censuur door zal weten te drukken, dan is de kans niet denkbeeldig dat er zo ook voor onze site een “digitaal graf” zal worden gegraven. Want zoals nu wel bekend, zijn ook hier vele artikelen met “desinformatie” over corona te lezen! 


Zover gaat de censuur nu echter nog niet, maar het lijkt wel een beetje dichterbij te komen. Intussen wachten we af hoe het balletje in de (nabije) toekomst zal gaan rollen. 

Ton Nuiten – Woensdag 16 Juni 2021. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star