v Haga neemt afstand van poster FvD ‘Pijnlijke affaire’ Wet Testbewijzen Vaccinatiepaspoort Kamer – YouTube

Dan is hier aflevering III van de trilogie. Hier gaat het dus over die “aanstootgevende poster” van Thierry Baudet waar we het in de laatste aflevering over hadden. Wybren van Haga (die samen met Baudet, Gideon van Meijeren en de overige leden van Forum voor Democratie voor onze vrijheden opkomt), wordt hier bestookt met kritische vragen over die poster; hoewel hij hier regelmatig aangeeft, afstand genomen te hebben van die poster, blijven verschillende Kamerleden hem hierover dwarszitten en pesten.

De Poster.

Eerst iets over de poster zelf. De tekst op die poster is duidelijk: “Op 5 Mei Herdenken We 75 Jaar Vrijheid.” Wat er echter van hieruit niet op te zien is, is wat er vlak daaronder staat: 1945 – +2020. We hebben hier maar gebruik gemaakt van een + (plusteken). Op de poster is dit echter een symbool voor iemand die overleden is. Een kruis dus, wat we er altijd bij rouwadvertenties zien. Hiermee gaf Baudet aan dat er in 2020 onze vrijheden omwille van corona mee afgenomen waren. Omdat de jaarlijkse Bevrijdingsdag onlosmakelijk verbonden is met WW II, was het dit, wat bij velen in het verkeerde keelgat geschoten was. En (om wat meer precies te zijn) ook met het lijden van onze Joodse medemensen tijdens de oorlog. 

Pijnlijkheid Poster Erkend.

Van Haga erkende ook dat die poster voor veel mensen pijnlijk was. We zullen er hier een van die reacties die hij er tijdens deze sessie over kreeg, uithalen en die is interessant; die is van Paternotte (D’66) en die heeft er het volgende over te zeggen: 

“Ja, voorzitter. Ja, “het is pijnlijk voor veel mensen”; nou, dat is ook precies wat ik vanuit de Joodse gemeenschap en ongelooflijk veel mensen hoor en ook van heel veel andere mensen in Nederland. Dat is ook waarom die walging, waarom die zo breed beleefd was. En als u dan zegt: “Ik vindt het onnodig, ik vindt het ongepast, het had niet gemoeten, het is pijnlijk voor heel veel mensen” (en de heer Hiddema zei dit eigenlijk ook al) wat gaat u eraan doen om te zorgen dat di weer niet gebeurt?”

Van Haga zegt dan dat hij aan Paternotte en zijn partij, D’66, geen verantwoording schuldig is, waarna de D’66’er weer het woord neemt: 

“Ja, voorzitter, Forum voor Democratie is volgens mij in ieder geval tot nu toe, wel de partij namens welke u” (wendt zich vervolgens tot Van Haga) “spreekt. Wat die poster heeft aangericht is niet niks. Ik vindt het heel goed dat u aangeeft dat u er op deze manier afstand van neemt; alleen, we hebben natuurlijk wel een escalatie gezien waarin er aan de lopende band van dit bizarre soort van vergelijkingen werden gemaakt; ook vorige week weer in het debat over de quarantaine, een andere collega van u, met allerlei apartheidsbeelden aankwam. Daarom is mijn vraag: Als het pijnlijk is voor heel veel mensen, ongepast, onnodig, en u namens die partij spreekt, wat gaat u doen om te voorkomen dat u de hele tijd afstand moet nemen van wat uw partij doet?” (vanaf 5:49)

Waarna Van Haga Paternotte zegt dat hij helemaal niets moet en dat hij hem al uitgelegd heeft wat hij ervan vindt.  

Allereerst zien we dat Paternotte zegt dat er “vanuit de Joodse gemeenschap” en verder veel andere mensen veel kritiek op de poster kwam. En wat er die betreffende poster was aangericht “niet niks” was. Ook heeft hij het over een collega van Van Haga, die met wat de vergelijkingen betreft, er “met allerlei apartheidsbeelden aankwam.” 

Ons Commentaar.

Hier volgt dan ons commentaar op: als er dan ook vanuit die Joodse gemeenschap kritiek op die poster was gekomen, had dezelfde Joodse gemeenschap dan nog niet door dat ook die, net zoals wij verder allemaal, al meer dan anderhalf jaar lang, onder dezelfde vrijheidsbeperkende, knellende, drukkende en wrede coronamaatregelen onder zitten te zuchten? Paternotte vond ook dat wat er met die poster intussen aangericht zou zijn “niet niks” was. Wel, Paternotte, de wereld is tot nu toe toch écht niet vergaan; de zon schijnt ook vandaag (vrijdag) nog even fel zoals die er, vóórdat het tumult rond die poster los zou breken. En ja, we zijn er nog állemaal (inclusief de Joodse gemeenschap)! En dan komt Paternotte met iets, waarvoor we hem graag een “ijskoude douche” zouden willen geven: 

“Ook vorige week weer in het debat over de quarantaine, een andere collega van u, met allerlei apartheidsbeelden aankwam.” 

En dit is werkelijk van de zotte, Paternotte. Wat hij hier op dat moment maar handig naliet te vertellen, is dat ook hij met zijn partij, D’66, tot nu toe zo gedienstig is geweest om er hier voor iedereen een medisch apartheidssysteem in te voeren! En ja, ook binnen de Joodse gemeenschap zullen er waarschijnlijk Joodse mensen zijn die zich – om gegronde redenen trouwens – niet hebben laten vaccineren of die dit later nog zouden kunnen weigeren!

En het is nu datzelfde medische apartheidssysteem waar Van Haga, Baudet, Van Meijeren en andere leden van FvD zich nu al een tijd met volharding en standvastigheid tegen verzetten. Voor ons; en niet alleen voor ons, maar ook voor onze Joodse medemensen die het vaccin tot nu toe geweigerd zouden kunnen hebben! 

Als er dus iemand is die zowel ons als onze Joodse medemensen in een wreed en discriminerend medisch apartheidssysteem onder wil brengen (en waar we eigenlijk ook al in zitten), is het die zotte Paternotte met zijn partij D’66 wel! Alleen, oeps! dat had hij even niet in de gaten gehad. Wat zou hij nu hebben gedacht, mocht hij intussen weer bij zinnen zijn gekomen? Dat hij het niet geweten had, misschien? 

Dit was aflevering III van de trilogie. Later, in aflevering IV (slot) gaat het over de oprichting door Ferdinand Grapperhaus (Veiligheid & Justitie) van een bijzonder instituut. 

Ton Nuiten – 9 Juli 2020. 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star