Enkele Vreemde Verhalen uit de (Zwarte) Doos der Medische Wetenschap. Na Vaccinatie Toch Besmet met de Deltavariant. COVID-19 Briefing Catshuis 6 December 2020 met Dr. Jaap van Dissel: Vaccinatie Extra & Minister Hugo de Jonge met Fake News.

Hoe blij zullen veel mensen wel niet zijn geweest toen David Bremmer van het Algemeen Dagblad (AD) op 1 april dit jaar met het volgende bericht kwam: 

Het bewijs is er nu: na vaccinatie kun je het virus niet meer overdragen. 

Goed nieuws: vaccinatie tegen corona beschermt niet enkel de ingeënte persoon zelf, maar voorkomt ook besmetting van anderen, blijkt uit een nieuwe studie van het Amerikaanse RIVM. Immunoloog Ger Rijkers spreekt van bijzonder goed nieuws.” 

De Volkskrant & de Besmette Gevaccineerden. 

Op 20 juli (eergisteren dus) kwam Maarten Keulemans van de Volkskrant met het volgende bericht: 

“Virologen slaan alarm: deltavariant verspreidt zich ook via gevaccineerden. 

Opnieuw slaan virologen alarm over het coronavirus. De deltavariant is zó besmettelijk dat ook mensen die al volledig gevaccineerd zijn het virus kunnen doorgeven. Dat kan ‘majeure consequenties’ hebben voor het beleid, waarschuwen de wetenschappers.” (Viroloog Matthijs Welkers van het Amsterdam UMC): “Wij zien zelfs mensen die al een infectie hebben doorgemaakt, daarna twee keer zijn gevaccineerd en nu tóch weer positief testen.’ 

Zorgmedewerkers positief.

De laatste weken worden de Nederlandse ziekenhuizen opgeschrikt door een forse toename van het aantal volledig gevaccineerde medewerkers dat alsnog positief blijkt. In Amsterdam gaat het om ‘tientallen’ medewerkers; bij het LUMC is van alle positief geteste medewerkers 85 procent volledig gevaccineerd, bij het Radboud UMC turfde men onlangs 34 gevallen.” 

COVID-19 Catshuis Briefing 6 December 2020 Vaccinatie Extra Jaap van Dissel. 

Bericht van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Over de “COVID-19 Catshuis briefing 6 december 2020” door Dr. Jaap van Dissel met als onderwerp “Vaccinatie extra.” 

“Medisch-inhoudelijke kritische stappen.

Wat doet het vaccin?

Op dit moment nog niet bekend of de vaccins alleen beschermen tegen de ziekte, en zo ja welke manifestaties van ziekte, of ook tegen het overdragen van het virus.

Een 95% effect is niet per definitie 95% bescherming? 

De effectiviteit zegt iets over de verhouding van het aantal gevallen in de gevaccineerde versus de controlegroep. Het is geen individuele garantie op bescherming na blootstelling.  

Hoe effectief is de toepassing in de praktijk?

Een vaccin dat alleen beschermt tegen ziekte kan de uitbraak en/of sterfte initieel doen toenemen. Een vaccin dat tweemaal toegediend moet worden is in dit opzicht meer riskant. 

Wie krijgt welk vaccin? 

Niet alle vaccins zijn waarschijnlijk even geschikt voor alle doelgroepen (levend verzwakte versus subunit of mRNA vaccins); is een individuele keuze mogelijk? 

ICT t.b.v. evaluatie en veiligheid? 

Continue evaluatie van effecten van vaccinatie op rondgaan virus is absoluut gewenst! Evenzo vanuit oogpunt eventuele bijwerkingen. Vaccins kunnen verschillen in eigenschappen; zijn ze uitwisselbaar? Zijn koppelingen met bestaande registratiesystemen van professionals essentieel? 

Kortom: vaccins zijn een triomf voor de wetenschap, maar moeten zich nog vertalen naar triomf voor public health.” Bron: alles is afkomstig van twitter.com

 Fake News. 

Dan nog wat fake news: “Alleen een vaccin kan ons uit de crisis helpen.” Bron: minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge a.k.a “Mister Bloemschoen.” 

Om dit korte bericht toch maar met een ietwat humoristische voetnoot te beëindigen: 

Al vaccineert men u fluks, gezwind en snel, de corona/deltavariant achterhaalt u uiteindelijk vast en zeker wel! 

Bij deze dan…

Ton Nuiten – Donderdag 22 Juli 2021.


 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star