Is the Great Tribulation Going to Occur in the Future or Did It Already Happen in 70 A.D.? – YouTube

Hier is Hank Hanegraaff. Hij heeft in het verleden enkele malen bij conferenties van “Christ at The Checkpoint” gesproken. Hij is een van die Christenen die leren dat de “Grote Verdrukking” waar Jezus enige tijd voor Zijn gevangenneming en kruisiging over sprak, in  het verleden vervuld werd en dus niet een gebeurtenis die nu nog in de toekomst zou liggen. (Jezus spreekt hier bijvoorbeeld over in onder meer het Evangelie naar Markus: 

“Want die dagen zullen dagen van zo’n verdrukking zijn, als er niet geweest is vanaf het begin van de schepping die God geschapen heeft, tot nu toe, en er ook nooit mee zijn zal.” (zie Markus 13:14-19 voor de samenhang) 

Dit hebben wij dus hier bij geschreven). 

Vraag & Antwoord: Jack. 

In de korte clip boven is te zien dat Hanegraaff vragen beantwoordt van mede-Christenen. Hier is Jack die hem vraagt of de Grote Verdrukking wereldwijd zal zijn of dat die al plaatsgevonden heeft. Hanegraaff vertelt Jack  dan nadat hij hem het een en ander over heeft uitgelegd, onder meer het volgende: 

“Heb je het? Ik schreef hierover op een aantal plaatsen waaronder mijn boek “The Apocalypse Code.” Ontdek wat de Bijbel echt zegt over de eindtijd en waarom het er vandaag de dag toe doet. Dit alles is een functie van het lezen van de Bijbel in de zin waarin de Bijbel bedoeld is om gelezen te worden.” 

Wat Hanegraaf hier dus zegt, is dat die Grote Verdrukking al in het verleden vervuld is, en dit dus ook geen toekomst meer is. Hij vertelt Jack tevens dat hij hierover ook in zijn boek The Apocalypse Code geschreven had. 

Grote Problemen met het (Amerikaanse) Invloedrijke Christen-Zionistische Machtsblok. 

De reden dat we hier aandacht aan schenken en deze clip hier gepubliceerd hebben, is dat nadat het Amerikaanse christen-zionistische machtsblok vernomen had dat Hanegraaff zijn genoemde boek aan het schrijven waarin hij zijn visie over die Grote Verdrukking gaf, dit machtsblok massaal tegen hem in beweging kwam. Dit wordt hier in de clip niet besproken. We zijn echter met een artikel bezig waarbij we een video van hem tijdens zijn prediking bij “Christ at The Checkpoint” van enkele jaren geleden zullen publiceren. Hij had het daar over de Kerk die nu de enige uitverkorene van God is. Hanegraaff en die organisatie beschouwen Israël eerder als een bezettingsmacht dan dat het door God uitverkoren zou zijn. van En het was onder andere dit wat er bij dat machtsblok flink in het verkeerde keelgat geschoten was. Daar vertelde hij ook over. We zullen er echter ook bij vermelden wat een van de fervente Nederlandse christen-zionisten, de ons bekende Jan van Barneveld, over zowel Christ at The Checkpoint en  Hanegraaff te zeggen heeft. So, stay tuned! 

Ton Nuiten – Zaterdag 24 Juli 2021. 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star