Hoe overleef je de (corona)discussies tijdens het kerstdiner? ‘We hebben allemaal een korter lontje’ – YouTube

Leuke video, nietwaar? Tijdens de feestdagen moet het gezellig blijven aan tafel. En dar zijn we het helemaal mee eens. Totdat deze presentatrice komt met: 

“Maar wat nou als er toch bonje onstaat, wat nou als er ineens zo’n lastige corona-discussie voorbij komt, of een gekke oom die begint over Bill Gates die hoogstpersoonlijk 5G-chips in de vaccins heeft gestopt, ja. wat móet je daar nou mee op zo’n avond?” 

“Complotdenkers” Weggezet als een Stel Domme jongens. 

We weten nu allemaal al wel dat er naast mensen die er de officiële theorie over corona, vaccins, etc. op nahouden, er ook mensen zijn die hier een andere (alternatieve) theorie over hebben. En onder hen zijn er ook mensen die niderdaad menen dat die vaccins microchips zouden kunnen bevatten. Ongeacht of dit laatste nu waar zou zijn of niet, maar op deze manier zoals deze dame het naar voren brengt, worden “complotdenkers” (zoals onder anderen degenen met hun visie over de vaccins en microchips worden genoemd), belachelijk gemaakt. Die worden er door haar voor het grote publiek dan ook afgeschilderd als een stel dwazen. Een goede en serieuze discussie over dit onderwerp is er van haar ook niet te verwachten, evenmin als van de overige gasten in deze clip. En zo willen ze het ons doen geloven dat “complotdenkers” er ook zo hun visie mee verkondigen, namelijk de visie van “die gekke oom”! 

Kijkers naar de NOS als “Schapen.” 

Voeg er dan nog eens die velen die het gewend zijn hun informatie over corona en vaccins alleen via de NOS (waarvan deze clip er een onderdeel van is) te verkrijgen, dan krijgen we er enigszins wel een idee van, waarom er nog zoveel “schapen” rondlopen. De term “schaap” (of “schapen”) wordt op hen aangeduid als zijnde mensen die zich als het spreekwoordelijke “schaap” van alles laten aanpraten van wat de NOS (en andere reguliere media) over deze onderwerpen te zeggen hebben. Het gevolg is natuurlijk dat ook de “schapen” de complotdenkers gaan zien als “dwazen.” 

Geen Discussie Mogelijk. 

Het gevolg hier weer van is als men een discussie met een “schaap” aan knoopt, dan blijkt dat er helemaal geen discussie met hem (of haar) mogelijk is. En dat gaat dan als volgt: iemand stelt je (via het internet) een vraag met als inhoud of je jouw alternatieve visie op corona en vaccins ook kunt bewijzen. En dat doe je dan door hem bijvoorbeeld naar een webstie of video te verwijzen waar die visie ook verkondigd wordt. Zelfs dan echter, heeft die er niets anders over te zeggen dan dat je een “complotdenker” of ook wel een “viruswappie” bent. Inhoudelijk commentaar is er echter niet bij! 

“Maak Nu het Verschil. Het Telt. Wordt Lid”: Maar Geen Verschil!  

In de beschrijving bij de video worden we aangemoedigd lid te worden met als reden: “Maak nu het verschilt. Het telt. Wordt lid.” Aardig aangeboden, maar de waarheid is dat er binnen de media over corona (behoudens enkele details) bijna geen verschil (van mening) is. Daar bedanken we dus echter voor. 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star