Diederik Gommers: “de hele Covid is Peanuts” …. “is toch een virus van niks eigenlijk…” – YouTube

Hier is Bert Brandsma weer met een van zijn video’s. Bijschrift: 

“Diederik Gommers vertelt tegenover jongeren een heel ander verhaal dan het standaard riedeltje van het OMT, waar hij zelf prominent lid van is. 

enkele citaten: 

“Jongeren worden tot nu toe bijna niet ziek.” “de hele Covid is peanuts …” “is toch een virus van niks eigenlijk…” “wel maakt lastig, is long covid” “Je bent een derde prik verder, maar je hebt nog steeds geen perspectief.” 

Uit interview 29 december” 

Dit is dus een kort fragment. Het hele interview is hier te zien: youtube.com/watch?v=bB0GShoXw9g (“Diederik Gommers en Talitha Muusse in gesprek over het coronabeleid (volledig fragment”) 

Diederik Gommers: zijn Onverwachte Ommekeer.

Volgens Diederik Gommers stelt het coronavirus dus niet veel voor. Later komt de twitteraar Menno van den Bos met een bericht van Gommers. Het bijschrift wat Van den Bos erbij geschreven heeft: 

“Gommers gedwongen zich op Intstagram te verdedigen voor wat @DeBalie hem ‘laat zeggen’ door de context weg te knippen. Bijzonder treurig.”

Dan volgt hier het bericht van Gommers zelf; dit bericht gaat dus over het interview met de twee jongeren had: 

diederikgommers. Er verscheen recent een vervelend bericht/filmpje op social media waarin ik zet dat het corona virus peanuts is. De tekst kwam uit een interview van 30 minuten dat ik had met jeugdigen waarin we bespraken hoe zij met elkaar kunnen zoeken naar oplossingen binnen de huidige beperkingen maar ook nadenken als er straks weer versoepeld kan gaan worden. Dus ik probeerde hun te stimuleren om zelf met plannen te komen hoe bijvoorbeeld op een veilige manier het uitgaansleven weer open kan. Dus niet wachten op anderen maar zelf met elkaar zoeken naar mogelijke oplossingen. Misschien heeft iemand van hen wel het briljante idee of juist met elkaar. In die discussie vergeleek ik de covid-problemen met de milieuproblemen en ook het coronavirus met andere virussen zoals bv ebola. In vergelijking met die beide zaken gebruikte ik het woord ‘peanuts.’ Dus het is totaal niet mijn intentie om minachtend te doen over het virus of te suggereren dat het niks voorstelt. Zorg goed voor jezelf en goede jaarwisseling !!!!” Bron: twitter.com/mennovdbos/status/1476309074639790085/photo/1 (nadruk toegevoegd) 

Hier ontkent Gommers wat hij eerder had gezegd; nu zegt hij er niet minachtend over het coronavirus over te doen; ook wilde hij niet de suggestie wekken dat het niets voorstelt. In het volledige interview zie hij er dit over: 

“…en het milieuprobleem is vele malen groter dan de covid. En we maken ons druk om covid, ik vind dat echt peanuts, die hele covid is peanuts; ik bedoel, alle jongeren worden er helemaal niet ziek van, ik bedoel, waar hébben we het over, hè, als we nou ’n ander virus hadden gehad, hadden we misschien, dáár hadden we ons zorgen, maar dit is toch ’n virus van niks eigenlijk; ik bedoel, we sluiten elkaar op maar we worden er eigenlijk helemaal niet ziek van, bijna niet, dus, ja, ik denk dat jullie, ‘k vind het ook een mooi initiatief, maa ik denk dat jullie echt moeten gaan denken, jongens, hoe gaan wij deze wereld verbeteren, hoe gaan wij zorgen dat we onze vrijheid en dan een leuk leven, en wie heeft het geweldige diee en de ideeën komen van jullie.” (Waarmee de video eindigt). 

Wel ‘N Ander virus” maar geen “Ebola.” 

Hier zegt Gommers nu datgene wat hij later tegenspreekt in zijn bericht zoals dit door Menno van den Bos werd gepresenteerd. Gommers vermelde er ook bij dat zijn interview met de twee jongeren “30 minuten” duurde; de video op YouTube zelf waar we naar verwezen hebben gaat slechts tot 19:13. Als het interview werkelijk zoals Gommers beweert, 30 minuten geduurd heeft, dan weten we niet wat hij en de jongeren er in de resterende minuten allemaal nog gezegd zouden kunnen hebben. Maar wat hier nu zo opvalt, is dat Gommers het tijdens het interview weliswaar over ’n ander virus’ maar niet specifiek over ebola had. In het interview zelf vergeleek Gommers het coronavirus dus niet specifiek met “ebola.” Zou hij dit nu wél hebben gedaan, dan zou ook hij zo hebben erkend dat ook corona, net als ebola op de A-lijst van gevaarlijke virussen is geplaatst; zoals bekend, heeft de meerderheid van de Tweede Kamer dit de afgelopen zomer gedaan.  Hij zegt dit wel te hebben gedaan in zijn bericht/opmerking, maar gedurende het interview deed hij dit dus niet. Waarmee hij (in het interview althans) eigenlijk zo opnieuw benadrukt dat het coronavirus dus géén A-ziekte is en dus ook helemaal niet zoveel voorsteld. 

Even Ter Herinnering: Terug naar de WHO & de Mythbusters. 

En in ons laatste artikel haden we het weer eens gezegd: zoals we dit al enkele keren in 2020, 2021 en ook weer eergisteren hadden gedaan, waren we weer eens gaan kijken naar de site van de WHO en de pagina over de “mythbusters.” Zou er nu wat de grote dreiging van het virus nu wél iets zijn gewijzegd, vroegen we ons af. Maar nee hoor; die dreiging die er van het virus destijds van uitging, was ook nu nog even groot: 

“FEIT: De meeste mensen die COVID-19 krijgen herstellen ervan.

De meeste mensen die COVID-19 krijgen, hebben milde of matige symptomen en kunne herstellen dankzij ondersteunende zorg. Als u koorts, hoest of ademhalingsmoeilijkheden heeft, zoek dan vroegtijdig medische hulp – bel eerst uw gezondheidsinstelling Als u koorts heeft en in een gebied met malaria of dengue woont, zoek dan onmiddelijk medische hulp.”* 

eng-mythbusting-ncov-(80)

Zou Diederik Gommers (en met hem ook Dr. Jaap van Dissel en het OMT) deze pagina met bovenstaande afbeelding regelmatig bezocht hebben, dan zouden ze toch hebben moeten zien dat het met corona toch allemaal we meevalt.

En helemaal rechts onderaan de afbeelding lezen we er ook de datum: 27 May 2020. Juist in die maand dat (naar het heette) de ziekenhuizen hier in Nederland, delen van Europa en andere delen van de westerse wereld overstroomden met talloze zwaar zieke coronapatiënten….


(*) Wat dit laatste betreft, is het ook niet vreemd dat er op aangedrongen wordt, “onmidelijk medische hulp” te zoeken aangezien die gebieden met malaria en dengue vaak – zo niet altijd – in Derde Wereldlanden liggen waar het met de hygiëne bijzonder slecht gesteld is. Zou zou corona -waarvan we net als Gommers nu ook weten dat die hier weliswaar niet veel voorstelt, voor de mensen in die Derde Wereldlanden desondanks toch een groot gevaar kunnen vormen! Immers, slechte hygiënische omstandigheden zorgen ook voor een slechtwerkend menselijk immuunsysteem! 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star