Het Dieptepunt van De Telegraaf & Nieuw Nieuws of Oud Nieuws?

De Telegraaf is zoals wel bekend zal zijn, de meest bekende krant van “wakker Nederland.” Tot februari 2015 waren ook wij er op geabonneerd. Toen hebben we hem (samen met het Nederlands Dagblad (waar we ook een abonnement op hadden) opgezegd.

De Telegraaf: het Dieptepunt Bereikt. 

Nu is een van de sites waar je een review op een krant (of bedrijf, organisatie) kunt geven Trustpilot. Waar het nu De Telegraaf betreft, zijn die reviews allemaal negatief. Hier zijn er een paar:

(Ewout): “03-01-2022 Demonstranten NIET door het lint!

03-01-2022 – artikel: Demonstrante door het lint. 

Wederom een onjuiste beschrijving van de werkelijkheid! Het was de politie die de mensenmassa een bepaalde richting opstuurde waarna de menigte die dit opvolgde werd tegengehouden, vervolgens was het de ME die de mensen agressief benaderde.”

(Brenda Koevoets): “Leugenachtige pers met welk doel? 

De berichtgeving over de vrijheids demonstratie van 2 januari 2022 is typisch geval van framen wat mij betreft. De demonstranten werden naar de bearle nassaustraat gedirigeerd waar ze in een fuik van de me liepen. De veteranen hielpen de rust te bewaren. De politie viel hen aan waardoor onrust ontstond. Bekijk de filmpjes eens zou ik zeggen en oordeel zelf. Hoe kan de Telegraaf het nieuws op z’n walgelijke manier verdraaien en waarom?” 

(Felic): Verspreidt leugens.

Maakt zich kwalijk aan o.a. het verspreiden van leugens en opwekken van haat.” 

(Bas Jansen): “Ga eens het echte nieuws naar buiten…

Ga eens het echte nieuws naar buiten brengen.” Bron: nl.trustpilot.com/review/www.telegraaf.nl

De rest van de overige reviews gaan over slechte bezorging, iemand gefrustreerd over de online versie van De Telegraaf zegt te zijn, een ander die er zich over beklaagt dat hij een wijziging door had gegeven, maar die door een medewerker van de krant verkeerd in het systeem zou zijn gezet, etc. Uit alle reviews die De Telegraaf met maar een of twee sterren (en dus als slecht beoordeeld hebben, lijkt het of deze krant nu een dieptepunt heeft bereikt!

De Telegraaf Doet Inderdaad aan Framen. 

Dat De Telegraaf zich wat het verslag over die vrijhiedsdemonstratie betreft aan framen deed zoals Brenda Koevoets beweerde, is inderdaad waar; de mensen die door de politie opdracht was gegeven een bepaalde richting in te gaan en hier gehoor aan gaven, kwamen inderdaad in een (politie)fuik terecht: tinthor.org/2022/01/06/politiehond-bijt-demonstrant-2022-analyse-met-extra-beeld-materiaal-youtube/

“Oud Nieuws Of Nieuw Nieuws?”

Om toch maar te besluiten met wat humor, hier is een geval van weer jaren geleden. We hadden toen pas een proefabonnement op de lokale krant BN-De Stem achter de rug. Nadien werden we gebeld door een aardige medewerkster van de krant die vroeg wat we van BN-De Stem gevonden hadden; hierbij stelde ze een aantal vragen waarvan de volgende ons nog levendig in het geheugen staat:

“Brengt BN-De Stem oud nieuws of nieuw nieuws?”

We vonden het een grappige vraag; we hebben er eerst (in stilte) om moeten lachen: als het nieuws wat we de vorige dag via het NOS-Journaal, RTL Nieuws, SBS6 (“Hart van Nederland”), etc. gezien en gehoord hadden en dit staat dan weer in de krant van de dag daarop, wat voor “nieuws” zou dat dan moeten zijn? Om het arme kind maar niet in verlegendheid te brengen, hebben we haar toen maar het geruststellende antwoord gegeven; later hebben we er als we er weer eens aan terug dachten, toch weer om moeten lachen! In die tijd trouwens (en dat is weer heel lang geleden) wisten we weliswaar dat de kranten niet altijd de waarheid verkondigden, maar nog niet wat ze toen al voor grote hoeveelheden aan nepnieuws over bepaalde onderwerpen al verspreid hadden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star