Auschwitz Birkenau – WARNING disturbing Images and Sound. – YouTube

Beschrijving (vanuit het Engels): “Gedetailleerde fotografische rondleiding door het hele Auschwitz en Birkenau-concentratiekamp, vergezeld van een verontrustend klinkende atmosferische soundtrack met behulp van veldopnames van piepende ijzeren poorten, blaffende honden, spelende kinderen, treinverkeer, wegstervende geweerschoten, menselijke stemmen en gefluister, behandeld met geluidseffecten om er een donkere sfeer aan toe te voegen. De soundtrack is opzettelijk geconstrueerd om de kijker mee te nemen in de gruwelijke sfeer die Auschwitz en vernietigingskampen die er op lijken, moet hebben gedomineerd. De fotografische beelden krijgen met de toegevoegde soundtrack een diepere betekenis. Als het te eng is, kunnen mensen overwegen om gewoon het geluid uit te zetten en een emotioneel muziekstuk naar keuze te spelen.” 

Alternatieve Holocaust-Video’s. 

Wat we er in de bovenstaande video nu zien, is dat het vooral – zo niet alleen – het die geluidseffecten zijn, die het eigenlijk “moeten doen”; de beelden die we er zien, geven niet de indruk weer dat er onophoudelijk grote gruwelen plaatsgevonden zouden hebben. Nu zeggen we ook niet dat er helemaal niets ernstigs zou zijn gebeurd. Er zal wel het een en ander hebben plaatsgehad. Op verschillende YouTubekanalen hebben er in het verleden echter ook veel alternatieve holocaust-video’s gestaan. Die zijn er intussen allemaal van verwijderd. Een van die video’s die een alternatief verslag van Auschwitz geeft, is “Auschwitz: The Surprising Hidden Truth” (Auschwitz: De Verrassende Verborgen Waarheid). En die is er op YouTube ook nergens meer te vinden. Die hebben we echter wel weten te vinden op archive.org/details/AuschwitzTheSurprisingHiddenTruth

En door de  holocaust-video’s zoals de bovenstaande (en andere officiële video’s) met alternatieve video’s zoals die op archive.org te vergelijken, kunnen we ons beoordelingsvermogen gebruiken en zo bepalen welke video’s nu dicht bij de waarheid komen en welke niet. Tenslotte hebben we hier nog een link naar wintersonnenwende.com/scriptorium/english/archives/articles/ccfacts.html waar ons een ander verslag over de kampen wordt gegeven. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star