Blackbox-TV: Klimaatlockdowns & een Ozonfabel Uit het Verleden.

Op 20 juli jl. kwam BLCKBX-TV met de uitzending, “Klimaat Lockdowns | Boeren nóg meer onder druk | Artsen beboet om werkende behandeling getiteld. blcbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-07-20 Deel van de beschrijving:

“Klimaatlockdowns: al in maart van dit jaar bespraken we dergelijke maatregelen omwille van het klimaat. Wat toen nog een complottheorie leek, lijkt nu dichterbij dan ooit. Met de hitte als aanleiding hint de Amerikaanse president Joe Biden op een “klimaat-noodtoestand.” Waar doelt hij specifiek op? Dat en meer in blckbx today.” 

Het is handig dat men er bij blckbx-tv de uitzending per fragment kan bekijken; het fragment waar het om die klimaatlockdowns gaat is “Klimaatlockdowns: “Dit werd altijd bestempeld als complottheorie.” Het is Raisa Blommenstein die er het een en ander over vertelt.

Nu hadden we er wat die klimaatopwarming betreft, er op donderdag 12 november 2020 een artikel over gepubliceerd. En dit had weer van doen met het geleidelijk verdwijnen van de ozonlaag: 

“We weten nu, dat een van de meest bekende gevestigde complotdenkers van onze tijd niemand minder is dan Al Gore, een van de “daddies” van de nu eveneens zo bekende climate hoax. Op maandag 17 februari 1992 kwam Michael D. Lemonick van het bekende Amerikaanse tijdschrift Time, er met een artikel over. Het ging hier over de ozonlaag die zoals toen beweerd werd, geleidelijk aan weggevreten werd door de door de mens geproduceerde chemicaliën. Dit in verband met de klimaatgekte die er toen al heerste. Lemonick nu, kwam met iets wat Gore hier over had gezegd: 

“Wat betekent het om de relatie van iemand met de lucht te herdefiniëren? Wat zal dit doen met de kijk van onze kinderen op het leven als we hen hebben geleerd, angstig omhoog te kijken?” 

Senator Al Gore.”

Het ging erover dat wanneer de ozonlaag voldoende zou zijn aangetast, dit een groot gevaar voor de hele mensheid zou vormen daar die dan blootgesteld zou worden aan de verzengende stralen van de zon. Dit omdat er dan geen ozonlaag meer zou zijn om er ons tegen die stralen te beschermen. Lemonick begon zijn artikel met deze woorden: 

“De Ozon is Bezig te Verdwijnen en niet slechts boven de Zuidpool.” 

En: 

“De wereld weet nu dat het gevaar door de hemel schijnt. Het bewijs is overweldigend dat de stratosferische ozonlaag van de aarde – ons schild tegen de gevaarlijke ultraviolette stralen van de zon – veel sneller wordt opgegeten door kunstmatige chemicaliën dan welke wetenschapper dan ook had voorspeld. Niet langer is dit de dreiging voor onze toekomst; die dreiging is er hier en nu.” 

Destijds werd aangenomen dat die dreiging uiteindelijk zo groot zou worden, dat niemand ter wereld zich nog buiten kon wagen zonder beschermende kleding.”

We hadden het toen ook over Joshua O’Reilly van de Australian Medical Student’s Association, die er toen het volgende over schreef:

“Zoals de bevindingen van het Intergovernmental Panel on Climate Change en dit recente bericht van de Global Climate and Health Alliance aantonen, is Australië op geen enkele wijze immuun voor de impact van de klimaatverandering op de gezondheid. Een dergelijk effect kan worden waargenomen bij het toenemende risico op huidkanker. Australië heeft verbazingwekkend genoeg, nu al het hoogste cijfer aan huidkanker in de wereld. 2/3e van alle Australiërs zullen tegen de tijd dat die 70 jaar zijn, gediagnostiseerd worden met een vorm van huidkanker – en verwacht wordt dat het aantal gevallen in samenhang met de stijgende omgevingstemperaturen verder op zal lopen. 

Met toenemende omgevingstemperaturen veroorzaakt door klimaatverandering, wordt het risico op huidkanker verergerd door gedragsverandering zoals meer tijd buiten de deur (hoewel mensen met de uur van de opwarming, althans in de zomer daar temperaturen boven de veiligheidsdrempel voor activiteiten buiten de deur stijgen), minder tijd buiten de deur zouden kunnen besteden.” 

Hier hebben we de parallellen: in Australië was een van de maatregelen tegen de klimaatverandering dat de mensen er (in de zomer), meer tijd binnen dan buiten de deur zouden besteden; hier in Nederland en elders besteden we onze tijd nu voornamelijk voor een nog niet nader bekende tijd al binnen in plaats van buiten vanwege de corona-crisis.” Bron: https://tinthor.org/2020/11/12/een-complottheorie-uit-het-verleden-de-aantasting-van-de-ozonlaag-afname-zonnevlekken-afkoeling-van-de-aarde-un-agenda-21-herverdeling-van-de-welvaart-verwoesting-van-het-kapitalisme-van-d/ (nadruk toegevoegd)

In de Tijd van de complottheorie over de verdwijning van de ozonlaag was er natuurlijk nog geen sprake van “lockdowns.” Met de latere corona-crisis-hoax werd dat wel anders. Hoewel we nu weer verlost zijn van die lockdowns (en overige coronamaatregelen) wordt er zoals we dit in de uitzending van blckbx-tv zien, toch gesproken over toekomstige “klimaatlockdowns.” 

Het punt wat we hierbij willen maken, is dat mochten de klimaat-hoaxers er ook weer de ozonfabel bij de vermeende noodzaak voor die klimaatlockdowns wilen betrekken, weet dan dat dit niet meer dan een complottheorie van 22 jaar geleden is. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star