Fletcher Prouty Explains Invention and Use of Term “Fossil Fuels” – YouTube

“Wat is olie in de eerste plaats? Het is samengesteld uit 85% koolstof, 13% waterstof en 0,5% zuurstof, met sporen van zwavel en stikstof. De meeste geochemici (in dienst van oliemaatschappijen) geloven dat olie afkomstig is van de ontbinding van organisch materiaal. Ze willen ons dit laten geloven dat, omdat organische stof – dat wil zeggen, voorheen levende organismen – een meetbare, zeer beperkte bron is, de toevoer van olie zelf daarom beperkt moet zijn. Dat is het niet. 

Olie wordt vaak een “fossiele” brandstof genoemd; het idee is dat het afkomstig is van voorheen levende organismen. Dit kan aannemelijk zijn geweest toen er oliebronnen werden geboord in de fossiele lagen van de aardkorts; maar tegenwoordig worden er grote hoeveelheden in bronnen, die onder het niveau van fossielen liggen, gevonden. Hoe zou olie dan uit fossielen of uit voormalig levende, ontbonden materie kunnen komen als het in rotsformaties ver onder de fossielenlagen – het bewijs van voormalig levende organismen – bestaat? Het kan helemaal niet uit levende materie komen! 

Bovendien, als alle planten, insecten en dieren die ooit geleefd hebben, allemaal tot reusachtige slijk samen zouden zijn geperst, is er geen andere manier dat ze de hoeveelheid olie kunnen hebben dan dat er tot nu toe gevonden is. Zoveel vloeistof zou er niet geproduceerd kunnen zijn. Bovendien zullen olie-geochemichi, als erop wordt aangedrongen, toegeven dat als alle oliebronnen met hun zogenaamde waarzeggerij-methoden ooit zijn geboord, volkomen willekeurig zijn geboord, zouden ze met dat willekeurige boren, evenveel olie hebben gevonden als met het “wetenschappelijke” boren. Met andere woorden: er is veel olie daar beneden…bijna overal. Boor er maar gewoon voor en als je er niet bij komt, boor dan wat dieper. 

Er kan maar één antwoord op de misinformatie die we over olie hebben. De oliemagnaten hebben altijd een monopolie-controle gewild en daarmee willen ze voor elke liter benzine zoveel mogelijk geld vragen. Hiermee verdienen ze honderden miljarden dollars per jaar. Ze willen ons doen geloven dat we met ons huidige olieverbruik, voordat het opraakt, mogelijk nog 20 tot 30 jaar hebben. Ze maken dit geloofwaardig met hun fabel over “ontbonden organische materie.” 

Door deze bubbel te laten barsten en de stekker uit dit scenario te trekken, ontdekken we dat aardolie een natuurlijk organisch product is, dat in enorme hoeveelheden diep binnen de aarde opkomt; door dieper te boren zoals wildcatters nu al doen, zal er zelfs bij het huidige verbruik, voor een lange tijd voldoende olie zijn. 

Van 1956 tot 1971 is het aantal gigantische olievelden aangezien er diep in de paleozoïsche lagen en daaronder wordt geboord, meer dan verdubbeld. Tegenwoordig is er een overschot op de markt en degenen die de olie beheersen, doen er alles aan om de productie te beperken door de prijzen zeer hoog te houden. Om dit te doen, krijgen ze veel hulp van de regering. 

Kort voordat William Casey het hoofd van de CIA werd, hield hij een toespraak voor de American Barr Association waarin hij pleitte voor “internationale overeenkomsten om grondstoffenreserves aan te leggen en prijzen te handhaven.” Dit is het soort beleid waar oliemagnaten graag van houden. Op dezelfde conferentie sprak Hans Heymann, een van de plaatsvervangers van Casey bij de CIA, over de “enorme olie-inventarisatie die we hebben gehad” en dat “wij” (CIA) “een systeem van instellingen en gedragscodes ontwikkeld hebben, die het voor degenen die de internationale markt beïnvloeden, gemakkelijker maken die invloed uit te oefenen.” Het zijn “zij”, die de markt beïnvloeden, die de oliebaronnen zijn, en ze nemen ons elk jaar, met de hulp van bijna alle westerse regeringen, voor honderden miljarden dollars af.” 

“L. Fletcher Prouty.” Bron: prouty.org (“The Col. Fletcher Prouty Reference Site.” “The Fletcher Prouty Commentary – June” (nadruk toegevoegd en hier en daar wat bewerkt) 

En één van die “westerse regeringen” is onze eigen huidige overheid onder premier Mark Rutte…

Officiële Reden Huidige Verhoging Energieprijzen. 

Hier volgt dan de officiële reden voor de huidige verhoging van de energieprijzen: 

“Niet alleen de vraag naar gas is gestegen, ook de prijs voor co2-emmissierechten is omhoog gegaan: de rechten die producenten moeten kopen om fossiele energie op te mogen wekken. Alle energieleveranciers krijgen te maken met deze prijsstijging, ongeacht of je grijze of alleen groene stroom levert.”  Bron: https://pure-energie.nl/kennisbank/stijgende-energieprijzen/ 

En dit op grond van een “fossielen-fabel”…

Henry Kissinger. 

En wat zei Henry Kissinger (die door Prouty in de video kort besproken wordt) ook alweer? Juist: 

“Door de controle over energie kunnen we natiën beheersen, en door controle over voedsel, kunnen we individuen beheersen.” 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star